Cele mai bune soluții pentru albirea dinților

 Advertorial
.

Dinții albi și frumoși pot îmbunătăți semnificativ încrederea în sine și reflectă sănătatea orală. Cu siguranță ai căutat soluții prin care să ai un zâmbet perfect, dar nu toate din ele dau rezultatele dorite. Depinde foarte mult de cât de îngălbeniți sunt dinții, dar și de alte probleme dentare. Un consult stomatologic este cel mai util atunci când îți dorești schimbări ale danturii. Medicul este cel care îți va acorda cel mai realist sfat și cea mai bună soluție pentru problema ta. În acest ghid, vei descoperi cât de important este să ai un zâmbet perfect, cauzele comune ale decolorării, opțiunile profesionale de albire, dar și cele pe care le poți realiza acasă. 

Soluții Pentru Albirea Dentară

Înainte de a discuta despre beneficiile unui zâmbet perfect, vom reda metodele prin care să îl obții, căci oricine este nerăbdător să afle soluțiile prin care își poate transforma dantura și poate aduce un plus de noutate apsectului său. 

În primul rând, albirea dinților nu este o soluție universală. Nevoile și condițiile dentare ale fiecărui individ variază, făcând abordările personalizate mai eficiente decât soluțiile generice.

Opțiuni Profesionale pentru Albirea Dinților

Albirea în Cabinetul Dentar

Tratamentele profesionale din cabinetul stomatologic oferă rezultate rapide și vizibile. Dentistul folosește tehnici avansate și agenți de albire de înaltă concentrație pentru albire eficientă și sigură. Există tehnici moderne de albire prin intermediul laserului și a lămpii cu accelerator care au eficiență maximă și disconfort minim al dinților, prin faptul că reduc la minim șansa ca dinții tăi să devină sensibili în urma tratamentului de albire.

Fațetele Dentare

Tot în cabinetul stomatologic poți opta pentru tratamentul cu fatete dentare. Acesta prezintă foarte multe beneficii. De la faptul că există multe tipuri de fațete și de materiale din care sunt realizate, până la problemele pe care le pot trata, dincolo de beneficiul estetic de neegalat. Aceste foițe subțiri pot fi utilizate pentru a obține o dantură perfect albă și aliniată, atunci când te confrunți cu probleme legate de dinți inegali, dinți cu spații între ei, dinți tociți. 

Kituri Profesionale de Utilizat Acasă

Kiturile profesionale de albire pentru utilizare acasă oferă o alternativă comodă și eficientă. Gutierele personalizate și gelul de albire de calitate îți vor permite să obții rezultate profesionale. 

Produse de Albire Disponibile Fără Prescripție

Pastă de Dinți Pentru Albire

Pasta de albire conține în mod obișnuit microparticule abrazive care ajută la îndepărtarea blândă a petelor de la suprafața dinților. Deși eficiente pentru decolorarea ușoară a dinților, pot să nu producă rezultatele spectaculoase la care te aștepți.

Benzi de Albire

Benzile subțiri și flexibile acoperite cu un gel pe bază de peroxid pot fi aplicate direct pe dinți. Aceste opțiuni disponibile fără prescripție sunt ușor de utilizat și pot oferi rezultate vizibile.

Geluri de Albire

Gelurile de albire, aplicate cu o periuță sau gutiere, sunt o altă opțiune preferată de cei care doresc să obțină albirea dinților acasă. Conținutul lor de peroxid dizolvă petele de pe dinți și determină efectul de albire. 

Practici Recomandate pentru Menținerea Dintilor Albi

Vizite Regulate la Dentist

Vizitele regulate la dentist permit identificarea și abordarea potențialelor probleme înainte de a afecta albirea dintilor. Curățarea profesională și detartrajul sunt proceduri care ar trebui să reprezintă o rutină pentru orice persoană.Pe lângă faptul că dantura ta va arăta mult mai bine din punct de vedere estetic, aceste tehnici te ajută să eviți probleme viitoare mult mai grave, cum ar fi cariile sau bolile gingivale.

Periaj și Utilizarea Aței Dentare

Menținerea unei igiene orale bune acasă prin periajul și utilizarea aței dentare regulate este fundamentală pentru prevenirea acumulării de placa dentara și decolorare. Periajul realizat corect de două ori pe zi este o soluție optimă pentru prevenirea îngălbenirii dentare, dar și pentru păstrarea albului dinților obținut în urma unui tratament de albire.

Dietă Echilibrată

O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume și produse lactate, poate contribui la dinți și gingii mai sănătoase, susținând eforturile de menținere a unui zâmbet alb. Fructele și legumele precum  merele, țelina și morcovii, ajută la curățarea dinților și la îndepărtarea petelor. Iar produsele lactate ajută la protejarea și întărirea smalțului dentar. Și, de asemenea, ar trebui să bei multă apă pe tot parcursul zilei. Apa spală particulele alimentare. Consumul de apă încurajează și producția de salivă, care ajută la eliminarea bacteriilor din gură.

Evitarea Substanțelor Care Pot Păta

Limitarea consumului de substanțe care pot pata, cum ar fi cafeaua și vinul roșu, poate ajuta la conservarea albului dintilor. De evitat sunt și  alimentele acide precum lămâile și roșiile, deoarece acestea pot distruge smalțul, expunând dentina gălbuie de dedesubt. Alimentele și băuturile dulci sunt un alt„ nu'. Acestea favorizează formarea bacteriile care pot duce la carii și decolorarea dinților. De asemenea, fumatul contribuie semnificativ la îngălbenirea și pătarea dinților, mai ales că petele de tutun sunt foarte greu de îndepărtat de pe dinți. Renunțarea la tutun este benefică nu doar pentru sănătatea generală, ci și pentru menținerea dinților albi.

Tratarea Sensibilității Dinților

Unii oameni pot experimenta sensibilitate dentară în timpul sau după albirea dinților. De aceea este important să discuți cu stomatologul pentru a realiza o consultație inițială înainte de aplicarea oricărei proceduri de albire dentară. Pasta de dinți specială pentru dinți sensibili poate ajuta la ameliorarea și reducerea sensibilității apărute în urma tratamentului de albire. 

În concluzie, zâmbetul tău este adesea primul lucru pe care oamenii îl observă. A avea dinți albi îți poate îmbunătăți aspectul general și poate spori stima de sine. Un zâmbet strălucitor contribuie la o imagine de sine pozitivă, făcându-te să te simți mai încrezător în diferite situații sociale și profesionale. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton