Ciocolată caldă făcută în casă: rețeta cu care să îți impresionezi musafirii

.

Odată cu frigul, își fac loc și cănile mari de ceai, păturile pufoase și șemineul lângă care se spun cele mai frumoase povești. Iarna e un anotimp care ne aduce împreună și ce e mai potrivit pentru o asemenea întâlnire decât o cană de ciocolată fierbinte și delicioasă?

Dacă și tu tânjești după o ciocolată cremoasă, servită în confortul propriei locuințe și nu ai găsit încă rețeta perfectă, ai ajuns unde trebuie.


Ai nevoie de doar 3 ingrediente pentru o ciocolată caldă de vis

E în regulă dacă vrei să-ți savurezi ciocolata împreună cu prietenele, la cafeneaua voastră preferată. Dar dacă vrei să te bucuri de o ciocolată caldă perfectă, de la tine din living, rețeta următoare e tot ce ai nevoie.

Sunt doar trei ingrediente esențiale în tot procesul:

  • 250 de ml de lapte;
  • 100 de g de ciocolată;
  • 1 linguriță de cacao.

Ciocolata trebuie pusă într-o cratiță, la foc mic, pentru a se topi. Ca să nu se ardă, mai pune și 3-4 linguri din laptele pe care tocmai l-ai cântărit. După ce s-a topit, adaugă o linguriță de cacao și apoi toarnă laptele, amestecând continuu cu un tel. Mai ține cratița pe foc timp de aproximativ 5 minute, iar dacă s-a îngroșat, e timpul să o torni în căni. La final, poți decora cu frișcă, scorțișoară sau bezele.


O idee de cadou pentru cineva care iubește ciocolata

Poate nu te-ai gândit până acum, dar cadoul perfect s-ar putea să fie mai la îndemână decât credeai. Cu o cană imprimată, rețeta ta secretă, o ciocolată și un pachet de batoane de scorțișoară, pregătești cel mai cool kit pentru prietenul acela iubitor de ciocolată. Ai pe ruvix.ro sugestii de căni personalizate și dintre toate variantele oferite, sigur vei găsi ceva care să te inspire, iar cadoul să fie cu adevărat special și original. 

Și în variantă vegană? Da, se poate!

În primul rând, cu privire la ciocolată, nu există o regulă rigidă: poate fi ciocolată amăruie sau cu lapte și poți adăuga, sau nu, în oricare dintre variante, una sau două linguri de zahăr. Totul ține de gust, adică de cât de dulce vrei să fie. În ceea ce privește laptele, ideal ar fi cel integral, dar îți va ieși la fel de cremoasă și cu lapte degresat, nu îți face probleme. 

Da, poți opta chiar și pentru lapte vegetal, însă în această ipoteză recomandarea suplimentară este să dizolvi o linguriță de amidon de porumb și să îl adaugi în ciocolată, imediat ce ai încorporat laptele, ca să îi conferi mai multă densitate.


Ciocolata caldă se servește fierbinte, de îndată ce ai luat-o de pe foc și ai transferat-o în căni. Ceea ce rămâne poate fi pus la frigider, iar peste 3-4 ore vei avea, ca prin magie, o budincă fină, pe care să o poți savura la desert.

Adevărul e că cea mai bună ciocolată caldă ți-o faci chiar tu, în propria bucătărie. Unde mai pui că ai și controlul ingredientelor, așa că o poți face așa cum își dorești? E desertul clasic de iarnă, cu care nu vei da greș niciodată și cu care vei crea întâlniri memorabile. 

Sursă foto: pexels.com