Clasificarea tensiometrelor și sfaturi pentru măsurarea corectă a tensiunii

 advertising.ringier
.

În situația pacienților care suferă din cauza afecțiunilor cardiace, folosirea unui tensiometru este extrem de importantă pentru a reuși să țină tensiunea arterială sub control. În funcție de capacitățile fiecărui tensiometru, prețurile sunt diferite de la un model la altul. Pentru a vă asigura că achiziționați un astfel de dispozitiv medical potrivit pentru dumneavoastră, este important să vă măsurați circumferința brațului mai înainte.

Aveți posibilitatea de a alege între tensiometre mecanice și tensiometre digitale, însă este bine să aveți în vedere faptul că cele mecanice sunt folosite de regulă de personal medical calificat. Tensiometrele digitale sunt mai ușor de utilizat, indiferent dacă ne referim la cele pantru braț sau la cele pentru încheietura mâinii. Chiar dacă tensiometrele digitale pentru încheietura sunt mai compacte, este important de menționat că tensiometrele pentru braț sunt capabile de măsurare cu o precizie mai mare.

Tipuri de tensiometre

Sunt mai multe tipuri de tensiometre care au capacitatea de a monitoriza în orice perioadă a zilei valoarea tensiunii arteriale. Persoanele care au nevoie de un astfel de dispozitiv medical pot să opteze pentru tensiometre electronice automate cu măsurare pe braț (digitale) sau pentru tensiometre aneroid standard. Aparatura de tehnică medicală a evoluat foarte mult în ultimele zeci de ani, ceea ce a făcut ca modelele de tensiometre dintre care puteți alege să fie foarte diverse și să dispună de tot felul de funcții necesare pacienților.

Există tensiometre automate care sunt foarte compacte și care pot să memoreze până la 90 de rezultate separate, pentru doi sau pentru patru utilizatori diferiți, ceea ce înseamnă că pot să fie folosite de mai mulți membrii ai aceleiași familii. Tensiometrele digitale, care au capacitatea de a depista fibrilatia atrială, sunt dotate cu un soft special și cu un cablu USB care permite conectarea la computerul personal pentru citirea rezultatelor. Specialiștii recomandă ca părinții să achiziționeze tensiometre pediatrice, special concepute pentru măsurarea tensiunii arteriale a copiilor.

În ce situații este util tensiometrul?

Există multe persoane care cred că apar anumite simptome care să anunțe tensiunea mărită, însă este o percepție greșită. Adevărul este că pot să treacă ani la rând până ce această problema este diagnosticată, de aceea este recomandat să folosiți din timp un tensiometru pentru a preveni eventualele situații neplăcute. Aveți la îndemână și alternativa măsurării tensiunii arteriale într-o unitate medicală, însă cei mai mulți dintre specialiști susțin că este ideal să aveți propriul tensiometru pentru a fi zilnic la curent cu valorile acesteia. Se poate ca valorile tensiunii arteriale să fie modificate de administrarea anumitor tratamente medicamentoase, de aceea este recomandat ca persoanele aflate în această situație să dispună de un tensiometru cu ajutorul căruia să poată monitoriza constant aceste valori.

Studiile efectuate recent în acest domeniu arată că bolile cardiovasculare sunt printre principalele afecțiuni care pot să altereze negativ calitatea vieții, provocând unul din trei decese care se înregistrează în întreaga lume. Datorită evoluției tehnologice extraordinare din ultima vreme, pacienții cu astfel de probleme de sănătate pot să evite stresul generat de prezentarea la o unitate medicală pentru măsurarea tensiunii arteriale pentru că pot efectua această operațiune în confortul propriului domiciliu. Specialiștii susțin că tensiunea arterială trebuie să fie măsurată din când în când în cazul oricărei persoane care a depășit vârsta de aproximativ 40 de ani, indiferent dacă există sau nu simptome care să anunțe vreo problemă de sănătate.

Cum se folosește corect tensiometrul?

Pentru ca valorile tensiunii arteriale să nu fie influențate, este esențial să nu consumați alimente, cafea sau tutun înainte de efectuarea măsurătorii. Pentru a vă asigura că aceste valori sunt cele corecte, o altă recomandare este aceea de a aștepta cel puțin cinci minute înainte de a efectua o nouă măsurătoare. Indiferent dacă stați întins sau doar așezat, este important ca poziția adoptată în timpul măsurătorii să fie una confortabilă. Este necesar ca brațul pe care efectuați măsurătoarea să nu fie acoperit de niciun articol vestimentar și să fie poziționat în dreptul inimii, iar picioarele nu trebuie să fie încrucișate atunci când folosiți un tensiometru digital.

Atunci când tensiunea arterială este măsurată stand în picioare, valorile obținute vor fi mai mari. Este ideal să efectuați măsurătoarea într-o stare de relaxare, fără să vorbiți sau să vă mișcați. Cel mai bine este să folosiți tensiometrul măcar o dată în fiecare săptămână, dimineața și seara, iar valorile trebuie notate pentru a putea fi interpretate de către medicul specialist.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton