Cum a revoluționat botoxul industria frumuseții

 advertising.ringier
.

Nu putem să nu admitem faptul că operațiile estetice sau procedurile de înfrumusețare nu au câștigat teren. Nu există vedetă care să nu fi apelat la așa ceva. Mai mult, și persoanele obișnuite își fac anumite proceduri estetice. Printre cele mai cunoscute soluții în acest domeniu este botoxul a devenit un termen binecunoscut în domeniul esteticii și medicinei cosmetice.

Originar din proteină botulinică, botoxul este utilizat în prezent pentru o varietate de tratamente. Acestea vizează în special reducerea ridurilor, a liniilor fine, însă mai este folosit și pentru alte situații. Datorită acestor inovații, precum descoperirea botoxului că și element în chirurgia estetică, femeile au mai multe opțiuni de înfrumusețare.

Astfel au luat naștere numeroase clinici estetice, precum Grace Clinic din București. Medicul Ina Petrescu folosește botoxul, dar și alte tehnici mai mult sau mai puțin invazive, pentru a reda frumusețea femeilor.

Ce este botoxul și cum acționează?

Așa cum am spus mai sus, acesta este un derivat al toxinei botulinice. Această toxină a fost descoperită în 1895, de bacteriologul Emile Pierre Marie van Ermengem. Însă în medicina estetică acesta a început să fie folosit abia prin 1987, de către un medic american, Richard Clark. Botoxul funcționează prin blocarea semnalelor nervoase către mușchi, ceea ce duce la relaxarea acestora.

Această relaxare temporară a mușchilor este esențială pentru reducerea sau prevenirea ridurilor. Totuși, trebuie să specificăm că botoxul este folosit și în alte situații. Este ideal pentru eliminarea migrenelor. Practic, acesta împiedică ca durerea să ajungă la terminațiile nervoase.

Mai este folosit pentru a trata transpirația excesivă. Chiar și pentru depresie acesta este extraordinar. Procesul este rapid. Însă cel mai important este că vorbim de un tratament minim invaziv. Astfel, botoxul este o opțiune populară pentru cei care doresc să-și îmbunătățească aspectul fără să recurgă la intervenții majore.

Multe persoane folosesc botox frunte, pentru că aceasta este zona care se ridează cel mai rapid, alături de zona gurii.

Avantajele estetice pe care le poate oferi botoxul

Cum deja am specificat, capacitatea sa de a reduce vizibil ridurile sau liniile fine este marele atu. Botoxul este cel mai frecvent utilizat în zonele feței. Fruntea, între sprâncene, în jurul ochilor sau în jurul gurii sunt zonele problematice. Aici se formează și primele riduri de expresie. Ele pot să apară chiar și de la 25-30 de ani. Partea bună cu botoxul însă sunt rezultatele. Acestea sunt vizibile rapid, de obicei în câteva zile de la tratament. Vei avea un aspect impecabil undeva între 3 și 6 luni. Desigur, poți să arăți bine chiar și mai mult timp dacă te îngrijești corespunzător. Pe lângă reducerea ridurilor, botoxul poate preveni apariția unor semne noi de îmbătrânire. Are un efect de întinerire a pielii pe termen lung. La Grace Clinic poți să optezi pentru tratament cu botox indiferent de problema estetică pe care o ai.

Utilizările terapeutice ale acestei substanțe

Așa cum am amintit deja, botoxul nu este folosit doar în chirurgia estetică. Botoxul este folosit și în alte procedee terapeutice importante. Cum am spus-o anterior, este eficient în tratarea migrenelor cronice, hiperhidrozei sau transpirație excesivă, distoniei cervicale.

Această din urmă este o afecțiune neurologică ce cauzează contracții musculare involuntare. Inclusiv depresia poate fi tratată cu ajutorul botoxului. Asta pentru că această substanță relaxează mușchii faciali.

Aceste utilizări multiple fac din botox un instrument versatil nu doar în cosmetică, ci și în medicină generală. Astfel se demonstrează că acesta nu este un moft, ci adesea o necesitate.

Unde poate fi aplicat botoxul în zona feței

Avem impresia greșită că această substanță se aplică în buze. Am auzit adesea că cineva are buze botoxate'. Acest lucru este total greșit! Pentru buze este folosit acidul hialuronic. Botoxul poate fi aplicat în alte zone ale feței pentru a trata specific diferite probleme estetice.

Cele mai comune zone sunt fruntea, pentru a reduce ridurile orizontale, și zona dintre sprâncene. Între sprâncene sunt tratate acele linii de încruntare. În jurul ochilor este folosit pentru a minimiza laba gâștei.

Pentru a ridică colțurile lăsate din jurul gurii este, de asemenea, util. Linia maxilarului poate fi și ea definită cu botox. Fiecare dintre aceste zone necesită tehnici specifice pentru a obține rezultatele dorite, fără a afecta expresivitatea naturală a feței.

Procedura de aplicare a botoxului la Grace Clinic

Această locație este una foarte cunoscută în București. Medicul Ina Petrescu, de la Grace Clinic, este cunoscut pentru profesionalismul său. Să nu mai vorbim despre calitatea serviciilor în tratamentele cu botox! Clinica oferă consultații personalizate pentru a înțelege nevoile sau dorințele fiecărui pacient. Procedura este efectuată de specialiști, folosind tehnici moderne și sigure. Pacienții vor avea, garantat, o experiența cât mai plăcută alături de medicul Ina Petrescu, dar și restul personalului.

Alte lucruri importante despre acest tratament

După o asemenea procedură, pacienții pot reveni imediat la activitățile lor zilnice. Trebuie menționat că tratamentul nu necesită timp de recuperare că în alte proceduri. Desigur, este posibil să apară o ușoară roșeață sau umflare în zona tratată. Aceste efecte sunt însă temporare, vei vedea că ele dispar rapid.

Rezultatele complete sunt de obicei vizibile în decurs de o săptămână. Ulterior vei avea un aspect întinerit, iar chipul tău va arăta revigorat. Pentru a menține efectele, este recomandată repetarea tratamentului la intervale regulate, conform recomandărilor medicului de la Grace Clinic.

Botoxul reprezintă o soluție eficientă, accesibilă, sigură pentru oricine dorește să își îmbunătățească aspectul. Este un aliat de nădejde în lupta împotriva semnelor de îmbătrânire. Grace Clinic este opțiunea ideală pentru o asemenea procedură estetică!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton