Cum alegi bijuteria potrivită pentru o ținută de seară

 advertising.ringier
.

De obicei, ținutele de seară sunt cele mai elegante și cele mai rafinate pe care le poți purta. Acestea sunt compuse din piese vestimentare fine și accesorii pe măsură. Mai mult, în general, bijuteriile sunt cele care pot duce un astfel de outfit „ la următorul nivel, transformându-l într-o apariție de neuitat.

Totuși, alegerea bijuteriilor perfecte pentru ținuta ta elegantă de seară se poate dovedi uneori destul de grea. Iată cum să te asiguri că ai făcut cele mai bune alegeri!

1. Alege cu grijă materialele

Pentru început, indiferent de modelul sau de dimensiunea bijuteriilor din colecția ta, triază-le în funcție de material. În cazul unei ținute extrem de elegante, purtate seara, este indicat să porți bijuterii din metale prețioase, precum aurul și argintul.

De exemplu, poți alege un colier din argint pentru ocazii speciale, pe care să-l completezi cu un inel din același material sau din aur alb. Îmbinarea aurului galben cu materialele argintii nu este nici ea imposibilă, însă poate fi mai complicată. Așadar, rămâi la varianta sigură și clasică.

Apoi, dacă vrei să porți bijuterii cu ornamente sau aplicații, alege inele sau cercei cu pietre prețioase, ca safirul, diamantul sau rubinul. Acestea vor completa impecabil orice outfit elegant, oferindu-i și mai mult farmec și mister.

Evită bijuteriile cu imitații de pietre prețioase, mai ales pe cele cu elemente din plastic sau materiale de o calitate inferioară. Acestea vor ruina lookul final.

2. Ține cont de proporții

Ai ales deja câteva bijuterii din aur sau argint, simple sau cu pietre sclipitoare, însă acum nu știi pe care dintre ele să le porți. Ei, bine, răspunsul stă în proporții.

Dacă porți o rochie elegantă simplă, într-o singură culoare, precum o little black dress, optează pentru bijuterii mai mari, cu pietre sau ornamente. Acestea vor pune în valoare rochia și vor aduce un plus de stil.

În cazul în care rochia ta este sofisticată, cu o croială specială și cu un imprimeu complex, optează mai degrabă pentru o pereche simplă de cercei la baza lobului, lăsând hainele să strălucească în prim plan.

De asemenea, dacă spațiul decolteului este extrem de generos, precum în cazul unei rochii cu decolteu adânc în formă de V, alege o bijuterie mai mare, precum un colier mai lung cu pandantiv. În caz contrar, un accesoriu prea mic, la baza gâtului, va părea disproporționat.

3. Selectează culorile potrivite

Dacă nu ai o colecție vastă de bijuterii și vrei să cumperi un accesoriu special pentru ținuta ta elegantă de seară, recomandarea specialiștilor este să optezi pentru variante clasice, purtabile în absolut orice context.

Aurul alb, galben sau argintul, în combinație cu diamante transparente, reprezintă alegeri impecabile. Le poți purta indiferent de nuanțele rochiei sau ale sacoului.

Cu toate acestea, s-ar putea să vrei să alegi bijuterii ceva mai speciale, cu pietre colorate sau confecționate din aur roz. Acestea pot fi deosebite, într-adevăr, însă nu se vor potrivi la orice outfit.

Totuși, dacă vrei să le porți, asortează bijuterii din aur roz cu o rochie albă și păstrează accesoriile multicolore pentru ținute monocrome care permit adăugarea armonioasă de culori.

4. Raportează-te la subtonul pielii

După ce stăpânești regulile de mai sus, poți folosi și acest truc secret, pe care cei mai pricepuți stiliști îl aplică des. Este un detaliu subtil, însă efectul este impresionant!

Atunci când alegi bijuteriile pentru ținuta de seară, ține cont de subtonul pielii tale. Acesta poate fi rece, cald sau neutru. În cazul în care pielea ta are o nuanță caldă, poartă bijuterii din aur alb sau roz, cu pietre galbene, oranj sau roșii. Iar dacă pielea ta are un subton rece, vei arăta fantastic cu podoabe din argint, aur alb și pietre verzi sau albastre.

Toate aceste recomandări te vor ajuta să alegi bijuteriile ca un expert și să ai ținute fabuloase la orice eveniment!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton