Cum alegi dimensiunea corectă a TV-ului în funcție de camera unde îl vei așeza

 advertising.ringier
.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place să vezi un film bun, alături de cei dragi, la televizorul din living? Urmărești serialul preferat în timp ce gătești în bucătărie? Alege un TV smart potrivit pentru fiecare cameră, ca să beneficiezi de cea mai bună experiență vizuală. Îți prezentăm în continuare cum să achiziționezi televizoare pentru acasă și să te bucuri de timpul liber petrecut în familie. 

Verifică dimensiunile televizorului și compară-le cu spațiul disponibil în fiecare cameră

Când vine vorba despre dimensiunile TV-ului, cea mai importantă este diagonala ecranului, măsurată din colțul stânga sus până la cel din dreapta jos. Pentru o experiență de vizionare confortabilă, se recomandă ca ecranul să preia 40 de grade din câmpul vizual. Acest câmp de distanță de vizionare se calculează în funcție de dimensiunea televizorului tău. Pentru a obține distanța potrivită, înmulțește dimensiunea ecranului cu valoarea 1,2. De exemplu pentru televizoare de 75 de inci, este necesară o distanță de 90 de inci, adică 2,3 metri. 

Ia în considerare acest criteriu când alegi televizorul pentru fiecare cameră din locuința ta. Verifică dimensiunile reale ale televizorului, inclusiv cu suport și ramă, ca să te asiguri că încape în locul unde vrei să-l așezi. Lățimea și adâncimea suportului, grosimea ramei sunt importante la amplasarea sigură a TV-ului. Ține seama de ele, ca să nu înghesui aparatul sau să-l montezi în spații de unde poate să alunece sau să te incomodeze.

Optează pentru televizoare cu diagonale de maxim 80-82 de centimetri în camere mici, precum bucătărie, dormitor sau birou. Alege televizoare 4K și diagonale de peste 120 de centimetri pentru încăperile spațioase, de exemplu sufrageria. Ai la dispoziție modele cu rezoluție Full HD și Ultra HD, dar 4K este un standard de calitate vizuală pe care merită să-l încerci în spațiile generoase, precum un living sau o terasă.

Alege modele de televizoare performante pentru vizionare de calitate 

Dimensiunea corectă a televizorului este dată de caracteristicile camerei unde vrei să-l amplasezi. Însă trebuie să ai în vedere și un alt criteriu: calitatea. Ca să te bucuri de o vizionare excelentă, alege modele performante de smart TV. Indiferent de diagonala televizorului, de lățimea suportului sau de grosimea ramei, ai la dispoziție aparate ce includ tehnologii digitale și oferă opțiuni multiple de conectivitate, setări audio-video, gaming ș.a.

Evită compromisurile, pentru că poți beneficia de cea mai bună calitate la prețuri convenabile. Tot ce ai de făcut este să utilizezi cardul tău de cumpărături CardAvantaj, pentru achiziții în rate cu dobândă zero, din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj. Fie că alegi  eMAG, Altex, Media Galaxy, Flanco, Evomag sau E-Boda, intră online să vezi TV-urile în cele peste o sută de magazine cu produse electronice, Electrocasnice, IT&C. La shopping online sau vizite în locațiile preferate, folosește cardul de cumpărături pentru achiziții inteligente în rate fără dobândă și bucură-te de beneficiile pe care le ai ca deținător de CardAvantaj.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton