Cum alegi ținuta potrivită pentru birou? 3 articole vestimentare de bază

 advertising.ringier
.

Alegerea ținutei potrivite pentru a merge la birou poate fi uneori grea. Opțiunile sunt foarte multe, însă asta nu face decât să îngreuneze luarea unei decizii. La birou trebuie să nu fii nici prea sexy, dar nici prea sobră, nici în culori prea stridente, dar nici în negru mereu. Lucrurile pot deveni însă mai simple dacă alegi articolele vestimentare potrivite și le adaptezi personalității tale.

Iată 3 elemente care nu trebuie să lipsească din garderoba ta pentru birou

  • Fusta sau rochia conică 

O fustă bine aleasă te poate scoate din impas când vine vorba de alegerea unei ținute office. Fusta conică sau tip creion este cea mai potrivită pentru un outfit de birou. Lungimea ei ar trebui să fie chiar deasupra genunchilor. Pe lângă faptul că flatează orice tip de siluetă, acest tip de fustă te va face să arăți foarte profesionist. Asemănătoare poate fi și o rochie cu acest tip de croi. O rochie de tipul little black dress (rochiță neagră) este esențială în garderoba unei femei. Acest model de rochie este cea mai versatilă și poate fi purtată în orice circumstanțe. Acest lucru o face potrivită și pentru birou, cu mențiunea că nu trebuie să aibă spatele gol sau să fie foarte scurtă. 

  • Sacoul 

Acest articol vestimentar este foarte popular, nu doar în rândul bărbaților, ci și al femeilor. Sacoul poate constitui baza unei ținute de tip office, deoarece inspirația pentru acest element a provenit întocmai de la bărbații care mergeau la birou îmbrăcați în costume. Există însă pe piață diverse modele de sacouri care pun corpul femeii în valoare. Important este să pui și o amprentă personală. De exemplu, poți să vezi aici diverse modele și croiuri de la atmospherefashion.ro, de unde poți alege ceva în ton cu personalitatea ta. Ai grijă mereu la croiul unui sacou, deoarece acest aspect îți poate aduce atât un serviciu, cât și un deserviciu în ceea ce privește forma corpului tău. Nu uita însă că tușa personală este un element esențial pentru un look unic.

  • Pantalonii 

Pantalonii sunt un articol vestimentar versatil. Însă ei pot fi din diverse materiale și pot avea diferite croiuri care nu se potrivesc unei ținute office. De exemplu, iubiții jeanși nu sunt chiar potriviți pentru o ținută de birou, deoarece au un aer foarte casual. Aici ar fi de precizat că un alt tip de pantaloni sunt aproape interziși în astfel de ținute, și anume pantalonii scurți. Ei sunt total nepotriviți. În schimb, pantalonii lungi cu croi drept sau evazat, din stofă se încadrează perfect într-un look office. Aceștia pot avea diverse modele, dar nu foarte evidente și colorate. Un pantalon care urmărește linia coapselor și este evazat în partea de jos poate crea efectul de picioare mai lungi și o siluetă mai zveltă, fiind totodată potrivit pentru birou. 

Așadar, pentru un look de birou nu ai nevoie de articole vestimentare deosebite, ci doar trebuie să ții cont de anumite aspecte. Un look office poate fi ușor obținut cu elemente precum fusta, pantalonul, sacoul. Detaliile precum lungimea fustei, culorile nu foarte stridente și alegerea croiului potrivit sunt cele care contează în final în alegerea unei ținute perfecte pentru birou. 

Sursa foto: unsplash.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton