Cum alegi un aparat dentar potrivit problemelor tale? 3 recomandări

 advertising.ringier
.

Aparatul dentar este un dispozitiv care va îmbunătăți mult aspectul și buna funcționare a danturii, pentru că puține persoane au dinții perfect aliniați. Indiferent de vârstă, purtarea unui aparat dentar este de mare ajutor, dar numai dacă alegi un model potrivit cu nevoile tale. 

Ca să afli ce tip de aparat îți este recomandat, trebuie mai întâi să programezi o consultație la o clinică dentară care oferă servicii premium de ortodonție. Aici, un medic ortodont cu experiență va evalua problemele danturii tale și îți va propune un plan de tratament personalizat, astfel încât să afli ce tip de aparat dentar ți se potrivește, cât costă și cât timp va trebui să-l porți. 

Până vei ajunge la consultație, venim în ajutorul tău cu acest articol, care prezintă principalele tipuri de aparate dentare existente și recomandările pentru fiecare în parte.

1. Aparate clasice, metalice

Acestea sunt cele mai accesibile și mai cunoscute dispozitive ortodontice, cunoscute și sub numele de „brakeți' sau „sârme'. Aparatele metalice sunt foarte rezistente și eficiente, fiind recomandate mai ales pentru anomalii dentare grave, unde alte tipuri de aparate n-ar avea efectul dorit. De asemenea, sunt mai ieftine și pot fi purtate și de adulți, dar și de către copii sau adolescenți, putând fi personalizate. 

Sunt confortabile în timpul purtării, dar este necesar un timp pentru a te obișnui cu senzația de corp străin în gură. Practic, singurul dezavantaj al acestor aparate este faptul că sunt vizibile atunci când zâmbești sau când vorbești, însă nu ar trebui să refuzi tratamentul doar pe motive estetice.

2. Aparate dentare „invizibile'

Dacă totuși nu vrei să afle nimeni că porți un aparat dentar, poți alege un model ceva mai scump, dar care nu se observă. Aceste aparate „invizibile' nu sunt metalice, ci realizate dintr-un cristal transparent sau din ceramică semi transparentă. Sunt mai confortabile în timpul purtării, de aceea te vei obișnui mai repede cu ele, dar sunt mai scumpe și nu la fel de rezistente precum cele clasice. Prin urmare, va trebui să ai mai multă grijă când mănânci, ca nu cumva să strici aparatul.

3. Gutiere

Gutierele sunt complet diferite de aparatele prezentate mai sus, dar au același rol de îndreptare a dinților. Nu conțin brakeți, ci acoperă dinții asemeni unui mulaj transparent tridimensional. Gutiera este realizată personalizat, printr-o tehnologie modernă și mai scumpă, în urma unui proces care presupune obținerea unei copii digitale a danturii. Acest tip de aparat nu se observă și este mobil, adică se scoate atunci când mănânci sau te speli pe dinți. 

Datorită formei pe care o are și materialului din care este realizată, gutiera este mult mai confortabilă ca orice alt tip de aparat. Totuși, ea nu poate fi modificată, cum se procedează în cazul aparatelor clasice, iar pe parcursul tratamentului vei avea nevoie de mai multe seturi de gutiere progresive, pe măsură ce dinții tăi își vor schimba poziția și se vor mai îndrepta.

Acestea sunt cele mai importante tipuri de aparate dentare folosite în prezent, dar este posibil ca medicul ortodont să-ți recomandă un alt model, în funcție de nevoile tale. Discută cu el și stabiliți împreună care este cea mai potrivită opțiune.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton