Cum amenajezi o baie în stil scandinav?

 advertising.ringier
.

Amenajarea în stil scandinav nu este doar o simplă estetică, ci reprezintă un stil de viață. Aceasta se concentrează pe lucrurile esențiale, fără a încărca prea tare și fără a da importanță acelor elemente care nu au un rol bine definit. Pe scurt, fiecare obiect trebuie să aibă un scop funcțional în timp ce contribuie la confortul tău.

Culori și materiale

Stilul scandinav se concentrează pe aducerea luminii în casă și pe a face spațiul mai practic și mai funcțional, cu materiale limitate. Nuanțele deschise și naturale (bej, alb, gri, accente lemnoase și colorate, în special albastru) pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit. Acest stil descris de confort creează un mediu care promovează energia pozitivă și conferă o ambianță cozy în orice baie. 

Lemnul exotic și MDF-ul sunt cele mai potrivite materiale pentru baie, deși se pot folosi și alte tipuri de lemn, cu condiția să fie bine protejate împotriva umezelii și să nu fie expuse contactului direct cu apa sau chiar condensului. O altă idee pentru amenajarea unei băi în stil scandinav este folosirea plăcilor ceramice cu aspect lemnos. Rezultatul este perfect deoarece îmbină avantajele plăcilor, care sunt elemente de finisaj extrem de practice pentru băi, cu frumusețea și căldura lemnului.

Alegerea mobilierului pentru baie 

Selectarea mobilierului perfect pentru baia ta scandinavă este cheia pentru a crea aspectul confortabil și natural, caracteristic designului nordic și devenit deja celebru.

Perfecționarea mixului dintre materialele cu aspect mai vechi și noul stil minimalist va contribui la sporirea efectului vizual pe care trebuie să-l aibă baia ta pentru un vibe relaxant. 

Indiferent dacă optezi pentru depozitare deschisă sau închisă, paleta de culori aleasă pentru mobilier este esențială pentru a crea aspectul dorit. Culorile naturale precum fildeșul și stejarul deschis sunt variantele ideale. Cu toate acestea, pentru o notă mai modernă, ai putea opta și pentru finisaje gri deschis. Găsești disponibil mobilier de baie modern cu accente scandinave pe germanquality.ro. 

De exemplu, baza suspendată pentru lavoar dublu, Ravak Classic SD este disponibilă în două nuanțe perfecte pentru amenajarea în stil scandinav, alb și bej (latte), oferind și un spațiu de depozitare generos. În plus, tot din aceeași gamă, poți achiziționa și dulapuri suspendate, pentru un set complet. Este realizat din MDF, având astfel și o rezistență crescută la umiditate. 

Ravak Classic SD – GQS German Quality

Cada – obiect sanitar de bază pentru o baie completă în stil scandinav 

Confortabilă și luxoasă, o cadă freestanding va avea cu siguranță un impact important asupra designului tău scandinav. Te poți orienta către o selecție de stiluri mai moderne sau către modelele cu picioare, care au inspirat stilul scandinav cu peste 200 de ani în urmă.

Deși finisajul alb clasic este adesea principala caracteristică a băilor nordice, nimic nu te împiedică să fii mai aventuros și să alegi gri sau chiar negru pentru a adăuga o notă mai dramatică încăperii. Îți prezentăm mai jos exemplul perfect de la GQS German Quality, Kolpa San. 

Kolpa San Comodo-FS – GQS German Quality

Pentru a defini un aspect cât mai consistent, trebuie sa integrezi și accesorii pentru baie. Folosește coșuri de răchită, cutii din lemn sau recipiente. Prosoapele din in sau bumbac vor completa perfect aranjamentul. Poți introduce și decorațiuni din ceramică sau din lemn, cât mai simple. În definitiv, stilul scandinav pune accentul pe minimalism.

Sursa foto: www.germanquality.ro 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton