​​Cum au grijă dermatologii de pielea lor?  3 trucuri pe care le putem folosi cu toții

.

Dermatologii sunt experți când vine vorba de piele, păr și unghii, diagnosticând și tratând peste 3000 de boli și afecțiuni, inclusiv cancer de piele, acnee, psoriazis și eczeme. Prin urmare, dermatologii cunosc cel mai bine modalitățile prin care pot avea grijă de pielea, părul și unghiile lor.

Iată 3 sfaturi de îngrijire a pielii pe care dermatologii le recomandă tuturor pacienților lor:


Utilizați zilnic o cremă cu protecție solară

Aplicarea unei creme de protecție solară este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea, tinerețea și frumusețea pielii. Când este aplicată corect, crema de protecție solară vă protejează pielea împotriva razelor ultraviolete care pot fi atât de dăunătoare, cauzând arsuri solare, cancer de piele și îmbătrânirea prematură a pielii, cum ar fi ridurile și petele pigmentare. Pentru cea mai sigură protecție, aplicați o cremă de protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un SPF de 30 sau mai mare. Reaplicați crema la fiecare două ore sau după înot sau transpirație. Pentru a economisi timp atunci când vă efectuați rutina de îngrijire a pielii, puteți lua în considerare utilizarea unei creme hidratante care conține și protecție solară. Accesați https://blively.ro/ pentru a descoperi o gamă completă de creme cu protecție solară cu SPF de 50+. Deși produsele cosmetice care oferă protecție solară sunt foarte eficiente, este necesar să le aplicați din nou. De asemenea, rețineți că nicio protecție solară nu poate bloca 100% razele UV ale soarelui, așa că este important în continuare să nu vă expuneți la soare în timpul amiezii, să căutați umbră și să purtați îmbrăcăminte de protecție împotriva soarelui când sunteți în aer liber, cum ar fi o cămașă ușoară, pantaloni cu croială amplă, o pălărie cu boruri largi și ochelari de soare.


Evitați bronzul la solar

La fel ca soarele, ședințele de bronzare la solar vă expun radiațiilor UV nocive care pot să provoace cancer de piele. Chiar și o singură ședință de bronz la solar poate crește riscul de a dezvolta melanom cu 20%, carcinom cu celule scuamoase cu 67% și carcinom bazocelular cu 29%. Dacă vă doriți o piele ușor arămie, puteți opta pentru produse autobronzante. Când sunt aplicate corect, autobronzantele arată natural, fără urme portocalii, dungi sau pete.

Simplificați-vă rutina de îngrijire a pielii

Când vine vorba de îngrijirea pielii, mai puțin înseamnă mai mult. Utilizarea prea multor produse, în special produse anti-îmbătrânire, vă poate irita pielea. În schimb, este recomandat să vă concentrați pe elementele de bază, cum ar fi un produs de curățare delicat, o cremă hidratantă și o cremă cu factor de protecție solară. Stabiliți o rutină de îngrijire a pielii de dimineață și de seară care funcționează cel mai bine pentru propriul tip de piele și respectați aceste rutine pe termen lung. Dacă preferați să vă exfoliați acasă, alegeți un exfoliant potrivit tipului de piele și nu exagerați. Dacă aveți piele sensibilă, este suficient să vă exfoliați pielea o singură dată pe săptămână, pe când persoanele cu piele normală sau mixtă se pot exfolia de două ori pe săptămână.