Cum dai un plus de personalitate bucătăriei tale – 4 metode la îndemâna ta

 bogdan.galca
.

Amenajarea unei bucătării depinde, în cea mai mare măsură, de forma și dimensiunea acesteia. Însă, fie că ai la dispoziție un spațiu generos, fie că apartamentul tău este prevăzut doar cu o chicinetă, îți dorești o bucătărie funcțională, practică și cu un aspect cât mai plăcut. Există o mulțime de soluții de amenajare a bucătăriei, în funcție de stilul care te reprezintă. 

Tot ce trebuie să faci este să te gândești, încă de la început, cum dorești să o utilezi și care sunt acele lucruri esențiale pentru tine. În cele ce urmează, descoperi câteva metode practice și creative, pentru a personaliza această cameră specială din locuința ta. 

Personalizează pereții și pardoseala cu ajutorul mozaicului

Soluțiile pentru finisarea pereților și a pardoselii din bucătărie sunt primele pe lista de amenajare, pentru că vor da tonul întregului spațiu. În ultimii ani, mozaicul a devenit una dintre variantele preferate pentru placarea pereților, datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă:

  • plăcile de mozaic sunt ușor de montat: nu ai nevoie de soluții speciale adezive pentru a le fixa pe perete;
  • mozaicul este ușor de întreținut, folosind soluții destinate oricărui tip de faianță;
  • sunt versatile și poți opta pentru modelul tău preferat; ai la dispoziție o mulțime de variante, ușor de integrat în orice tip de design, fie că optezi pentru stilul modern ori minimalist, fie că preferi stilul retro sau clasic; 
  • sunt rezistente și durabile: plăcile nu se deteriorează ușor, chiar în urma șocurilor mecanice;
  • plăcile de porțelan pot fi utilizate individual sau în completarea plăcilor de faianță, pentru a amenaja elegant pardoseala.

Datorită acestori beneficii și aspectului deosebit, mozaicul este o alegere populara pentru bucatarie, indiferent de forma sau dimensiunea acesteia.

Creează armonie vizuală în bucătăria ta

După alegerea celei mai potrivite soluții pentru finisarea pereților și a pardoselii, unul dintre aspectele importante, pentru a-ți personaliza bucătăria cu stil, este să optezi pentru piesele de mobilier și electrocasnicele de care ai nevoie, urmând aceleași criterii de stil și funcționalitate. 

Poți urma aceeași linie cromatică sau, dacă preferi un stil mai nonconformist, poți realiza contraste interesante de culori, cu accente bine gândite pentru a se integra în restul decorului. Indiferent ce variantă alegi, este important să creezi armonie vizuală, astfel încât atmosfera din bucătărie să fie deosebită. 

Combină mai multe stiluri de design interior

Ideea de a merge exclusiv pe un anumit stil de amenajare interioară nu mai este de multă vreme de actualitate. Ca să dai o notă personală bucătăriei tale și, în același timp, să mergi la sigur cu alegerile tale, dă-ți frâu liber imaginației și combină elemente din mai multe stiluri, chiar dacă sunt doar relativ similare. 

De pildă, poți îmbina excelent elementele minimaliste, în linii simple, cu cele moderne și să obții un design original, modern minimalist. O idee mai îndrăzneață este să te orientezi spre aspectul industrial, nefinisat și să adaugi în peisaj metale brute, nelustruite, mătuite sau vopsite într-un negru mat. În felul acesta, aduci un plus de autenticitate și originalitate în bucătăria ta. 

Amenajează o insula de bucătărie

Bucătăria a devenit mai mult decât un loc în care gătim și luăm masa – este camera spre care gravitează în mod natural toată lumea, de la membrii familiei până la cei care vin în vizită. Aici miroase mereu a cafea proaspătă și mâncare delicioasă, de aceea, spațiul pe care îl creezi trebuie să fie cât mai cald și primitor. O insulă de bucătărie este o invitație la socializare, când vine vorba despre organizarea meselor, și la muncă de echipă, în cazul preparării mâncărurilor. 

În funcție de dimensiunile bucătăriei, o astfel de insulă poate fi reprezentată de o masă simplă, lângă care să așezi câteva scaune, sau un ansamblu complex, care include un spațiu de gătit, un loc pentru depozitare și o zonă de dining. Poziționarea acesteia depinde de spațiul disponibil. Astfel, într-o bucătărie mică, o poți amenaja simplu, în zona centrală, cu spațiu de trecere pe toate laturile sale. În schimb, dacă locuința ta este spațioasă și are un open space ce înglobează bucătăria și livingul, atunci insula poate fi un element de departajare a celor două spații. 

Ca să dai o notă originală bucătăriei tale, ai la dispoziție o mulțime de variante de decor, piese de mobilier și accesorii din care să alegi lucrurile potrivite personalității tale. Trebuie doar să iei în considerare câteva aspecte estetice și de funcționalitate a spațiului, cum sunt și cele de mai sus, înainte de a-ți pune în practică ideile creative.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Bricodepot

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton