Cum îți construiești o carieră de succes - 4 metode la îndemâna ta

 bogdan.galca
.

O carieră de succes îți oferă o mulțime de beneficii și oportunități și îți poate îmbunătăți calitatea vieții. Însă nu întotdeauna avem o viziune clară asupra traiectoriei de urmat pentru a ajunge acolo unde ne dorim. Există, însă, metode și strategii pe care le poți analiza și modela în funcție de obiectivele tale, pentru a-ți asigura drumul spre succes.

Iată 4 astfel de metode prin care îți poți construi o carieră de succes.

1. Orientează-te spre companii unde jobul nu e doar o sursă de venit, ci o oportunitate în carieră

Cele mai bune locuri de muncă oferă angajaților împlinire și satisfacție profesională, nu doar beneficii salariale. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei în considerare, atunci cauți jobul potrivit, este modul în care valorile companiei se aliniază cu ale tale. 

De asemenea, a lucra pentru o companie înseamnă mai mult decât orele pe care le petreci la birou în fiecare zi. Este vorba despre a te dezvolta într-un mediu sigur, motivant și în care nevoile angajaților sunt prioritare. Companiile viitorului își ghidează abordarea în jurul conceptului de people centricity. Managerii lor prioritizează importanța nevoilor și aspirațiilor angajaților. În acest context, prin intermediul IMMUNE Building Standard™, dezvoltat de Genesis Property, companiile pun la dispoziția angajaților spații de lucru ce asigură protecția sanitară și stimulează interacțiunea între angajați. Despre acest standard, Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property, spune că „reprezintă o fereastră prin care putem privi către viitorul birourilor și, implicit, către viitorul vieții noastre profesionale'.

Așadar, dacă, atunci când analizezi posibilitatea de a te angaja în cadrul unei companii, observi că respectiva organizație pune accentul pe bunăstarea angajaților, atunci vei ști că este locul propice dezvoltării tale profesionale.

Pe lângă faptul că îți oferă oportunități de a învăța, de a relaționa și de a te dezvolta într-un anumit domeniu, compania ideală îți oferă un mediu de lucru modern și adaptat nevoilor tale.

2. Acordă atenție echilibrului dintre viața personală și cea profesională

Concentrarea întregii noastre energii asupra unui singur aspect, respectiv asupra jobului, poate afecta alte domenii, cum ar fi relațiile, timpul liber și bunăstarea. Pentru a ne bucura de viață în interiorul și în afara serviciului, este important să găsim un echilibru sănătos între muncă și viața personală. La baza conceptului YUNITY stă tocmai această nevoie de echilibru a angajaților, echilibru pe care îl pot regăsi și la job, ca urmare a integrării unor facilități ce îi ajută să socializeze, să lucreze și să se relaxeze într-un mediu adaptat acestor activități.

Pentru a-ți construi o carieră solidă și sănătoasă, orientează-te către companii ce au implementat au sisteme de lucru flexibile, prin care își consolidează cultura organizațională chiar și în afara sediului central oferind angajaților opțiunea de a accesa un birou aproape de casă.

Așadar, când ești la serviciu, concentrează-te asupra muncii, dar nu lua taskurile acasă, după o zi lungă la birou. Folosește timpul liber pentru a te concentra pe relațiile și pe hobby-urile tale, explorează-ți pasiunile! A munci din greu este o valoare importantă, dar asigură-te că nu acaparează alte aspecte ale vieții tale și nu uita să găsești echilibrul între muncă și viața personală. Acest lucru te ajută să fii creativă și productivă.

3. Investește constant în dezvoltarea ta profesională și umană

Acumularea cunoștințelor profesionale reprezintă un instrument puternic, ce îți facilitează accesul la oportunități. Cel mai sigur mod de a-ți îmbunătăți calitatea vieții, de a avea succes, de a fi productiv și mulțumit este să acorzi prioritate dezvoltării personale și profesionale. Efortul pe care îl depui pentru a investi în mod constant în tine joacă un rol important în determinarea viitorului tău.

Dezvoltarea profesională nu înseamnă întotdeauna investiția în studii superioare, deși aceasta este cu siguranță o opțiune, și poate una necesară, în funcție de domeniul în care activezi. Investiția în cunoștințele și abilitățile tale poate lua diferite forme. Important e să faci mereu pași spre a deveni cea mai bună versiune a ta.

4. Adoptă un stil de viață sănătos 

O condiție necesară pentru a ajunge acolo unde îți dorești, din punctul de vedere al carierei, este să ai grijă de corpul și de mintea ta. De aceea, este important să îți evaluezi obiceiurile de acasă, precum și pe cele de la birou. Un stil de viață sănătos stimulează productivitatea, reduce epuizarea și contribuie la succesul general al carierei. 

Somnul suficient îți sporește productivitatea, îți îmbunătățește capacitatea de a lua decizii și memoria, ceea ce te va ajuta să ai mai mult succes pe termen lung. De asemenea, opțiunile alimentare îți afectează concentrarea și nivelul de energie, așa că merită să acorzi atenție și acestui aspect, deoarece îți pot influența performanțele profesionale. 

Așadar, acordă prioritate sănătății, asigură-ți un somn de calitate, hidratează-te corespunzător, fă mișcare, adoptă un regim alimentar echilibrat! Toate aceste obiceiuri sunt esențiale pentru a-ți duce la îndeplinire planurile în carieră și nu numai.

Astfel, pentru a-ți atinge potențialul maxim din punct de vedere profesional, nu este suficient doar să devii bun în ceea ce faci, ci ai nevoie de un mediu de lucru motivant, care să-ți permită să ai un program organizat, dar și suficient timp pentru tine.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de Genesis

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton