Cum îți îngrijești părul vara

 bogdan.galca
.

Vara, părul are nevoie de o îngrijire mai specială. La ce anume trebuie să fii atentă și ce ar fi indicat să eviți, afli din articolul de mai jos

Vara este anotimpul în care părul poate fi expus la factori nocivi precum soarele puternic, apa sărată sau clorul din piscină. Cu toate acestea, îngrijirea adecvată a părului poate ajuta la menținerea sănătății și frumuseții acestuia. Iată câteva sfaturi de care să ții cont pentru a-ți îngriji părul în timpul sezonului cald.

Hidratează-l foarte bine

Pe timpul verii, o atenție deosebită trebuie acordată hidratării părului. Temperaturile ridicate și expunerea la soare pot duce la deshidratarea lui, făcându-l uscat și fragil. Tocmai de aceea, e indicat să folosești un balsam de par cât mai hidratant, dar și măști hidratante. Dacă în sezonul rece obișnuiești să le folosești de cel mult două ori pe săptămână, vara ar fi indicat să le aplici după fiecare spălare. 

De asemenea, ar fi indicat să eviți folosirea excesivă a uscătorului de păr, a plăcii de îndreptat sau a ondulatorului. În plus, masajul ușor al scalpului în timpul spălării părului ajută foarte mult. Acesta va stimula circulația sângelui către foliculii de păr și va îmbunătăți nutriția și creșterea părului.

Protejează părul de razele soarelui

Nu doar pielea poate suferi din cauza expunerii excesive la soare, ci și părul. Tocmai de aceea, trebuie protejat de razele directe. Cum poți face acest lucru? Foarte simplu. Folosește o eșarfă din mătase, o pălărie de paie sau o șapcă (bineînțeles, în funcție de ținută). Poți folosi, de asemenea, produse de protecție solară pentru păr, care conțin filtre UV și protejează firul de deteriorare.

Atenție la apa sărată și la clor

O atenție sporită trebuie acordată și în momentul în care mergi la plajă sau la piscină. Apa sărată, precum și cea cu clor, din piscină, pot usca și deteriora firul de păr, mai ales dacă este vopsit sau decolorat. Așa că, înainte de a intra în apă, clătește-ți părul cu apă curată pentru a-l îmbiba și a preveni absorbția substanțelor dăunătoare. 

De asemenea, poți aplica un ulei sau un ser de protecție pe păr pentru a crea o barieră între firul de păr și substanțele chimice. Iar după ce a fost expus la apa sărată și la clor, e musai să-l speli cu apă curată și hidratat intens cu un balsam sau cu o mască.

Evită coafurile strânse

Vara, ar fi indicat să porți părul cât mai lejer. Să încerci să eviți să-l prinzi în cozi sau cocuri foarte stranse și rigide, deoarece aceste coafuri pot trage și suprasolicita firul de păr, făcându-l vulnerabil la rupere și deteriorare. Optează pentru coafuri mai lejere, precum bucle lejere sau cocuri dezordonate, care pun mai puțină presiune asupra firului de păr.

Adoptă o alimentație sănătoasă

În plus, pentru a menține părul hidratat, trebuie să acționezi și de la interior, astfel că e indicat să bei suficiente lichide și să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete. O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, este esențială pentru sănătatea părului. Consumă alimente precum ouă, nuci, fructe de mare, spanac și morcovi, care sunt benefice pentru părul tău.

Evită produsele de styling care conțin alcool

O atenție sporită trebuie să ai și în ceea ce privește utilizarea produselor de styling. Pe timpul verii este recomandată utilizarea cât mai rară a acestora și, în special, a celor care conțin o cantitate mai mare de alcool, deoarece pot usca părul. Optează pentru produse fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool.

Iată, așadar, cum îți poți îngriji părul vara și de ce e nevoie de o atenție sporită în timpul sezonului cald. Nu uita să-l protejezi de soare, să-l hidratezi în mod regulat, să-l protejezi de apă sărată și clor și să eviți coafurile strânse. Prin respectarea acestor sfaturi simple, vei avea un păr sănătos și frumos pe tot parcursul sezonului estival.

Sursă foto: freepik.com

(P) Material publicitar realizat de Profihairshop

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton