Cum îți poți ajuta copilul să vorbească engleză ca un nativ

 advertising.ringier
.

Te-ai întrebat vreodată de ce mulți copii se confruntă cu bariere lingvistice și nu pot comunica liber în engleză, în ciuda anilor de studiu din școală? Fără cunoașterea acestei limbi, este greu să-ți imaginezi că vei călători în locuri noi, că vei întâlni oameni interesanți, că vei reuși să intri la universitatea dorită sau să obții un loc de muncă bine plătit.

Mulți părinți conștientizează devreme nevoia unor lecții de engleză pentru copii. Și totuși, simpla memorare a vocabularului, cititul, scrisul și predarea elementelor gramaticale de bază nu vor fi suficiente. Cea mai importantă este capacitatea de a comunica. Un copil ar trebui să poată să transmită sensul a ceea ce vrea să spună în engleză. Chiar dacă face greșeli, nu trebuie oprit din acest proces, întrucât învățarea din propriile erori este foarte eficientă.

Însă cum poate fi ajutat juniorul să vorbească asemenea unui nativ? Descoperă în acest articol 4 metode care sprijină depășirea barierei lingvistice.

Vizionați desene animate în engleză

Dacă vremea nu e prea prietenoasă, folosiți timpul pentru a viziona desene animate în engleză. Această activitate nu este doar distractivă, ci și utilă pentru familiarizarea cu pronunția corectă. Puștiul va începe rapid să folosească în interacțiunile zilnice noul vocabular și expresiile auzite.

Citiți cu voce tare

Citirea cu voce tare a cărților în engleză introduce micuțul în sunetul propriei voci. După ce se va auzi în timpul lecturării, va fi mai dispus să-și exprime gândurile și să-ți facă ideile auzite.

Primiți lecții de la vorbitori nativi

O modalitate excelentă de a motiva un copil să vorbească engleza este înscrierea la cursuri cu vorbitori nativi. De exemplu, la școala online de engleză pentru copii Novakid, învățarea are loc într-o manieră jucăușă, iar elevul comunică natural cu profesorul, fie el nativ sau bilingv. Ba mai mult, studiul online elimină nevoia deplasărilor fizice: toate sesiunile se desfășoară la distanță, necesitând doar un computer cu acces la internet.

Călătoriți în străinătate

Călătoriile peste hotare, unde discuțiile au loc în principal în limba engleză, permit exersarea abilităților lingvistice. Copilul are șansa de a comanda mâncare în engleză, de a cumpăra suveniruri sau de a interacționa cu noii prieteni pe terenul de joacă. Astfel de excursii îl vor ajuta să câștige încredere, să-și depășească limitele și să fie motivat în aprofundarea studiului.

Spre deosebire de școlile obișnuite, în care elevii parcurg lecțiile din manuale, memorează elementele de vocabular și nu dezvoltă abilități conversaționale, Novakid oferă cursuri individuale cu vorbitori bilingvi sau nativi – metodă recunoscută la nivel internațional ca fiind cea mai bună pentru asimilarea limbilor străine. Sesiunile se desfășoară exclusiv în limba engleză, profesorii fiind în imposibilitatea de a folosi limba maternă a copilului. Dispozitivele interactive, benzile desenate, gesturile și jocurile facilitează comunicarea. Drept urmare, după doar câteva lecții, juniorul va înțelege și va răspunde la întrebările profesorului.

În plus, formatul online ajută copilul și părinții să nu piardă timpul în deplasări fizice. Cel mic învață în condiții confortabile, fără distrageri. Lecția este captivantă și durează 25 de minute, permițând o mai bună concentrare și reținere a materialului. Novakid este aliniat cu nivelurile A1 și A2 ale standardului european CEFR, un avantaj incontestabil fiind faptul că programul este conceput de educatori și metodologi cu experiență, ținând cont de etapele de dezvoltare ale copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani.Profită de toate aceste avantaje și rezervă în mod gratuit o lecție de engleză pentru copii la Novakid!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton