Cum îți poți mări sânii cu ajutorul grăsimii proprii - detalii despre procedură

 advertising.ringier
.

Sursa foto: Freepik

În general, când se vorbește despre mărirea sânilor, ne gândim în mod automat la implanturi mamare. Știai însă că mai există o metodă de a-ți îndeplini dorința de a avea sâni mai mari? Este vorba despre lipofilling-ul mamar sau augmentarea mamară cu grăsime proprie. Ce presupune o astfel de procedură și cui îi este indicată vei descoperi în rândurile de mai jos. 

Ce presupune procedura de mărire a sânilor cu grăsime proprie? 

Pe scurt, este vorba de o procedură ce presupune folosirea grăsimii autologe pentru a mări volumul sau a îmbunătăți forma sânilor. Grăsimea autologă reprezintă grăsimea proprie, ce va fi extrasă din diverse zone ale corpului tău, de obicei din abdomen, coapse sau fese, prin liposucție. Acest proces implică utilizarea unui tub subțire și flexibil, numit canulă, care este introdus sub piele pentru a ajuta la aspirarea grăsimii. 

Ulterior, grăsimea extrasă va fi procesată și purificată, pentru a elimina orice impurități, și injectată, cu ajutorul unor seringi speciale, în mai multe puncte și straturi ale țesutului mamar, pentru a asigura o distribuție uniformă a grăsimii și o integrare optimă în țesuturile existente.

După finalizarea, medicul va monitoriza rezultatele și evoluția sânilor pacientului. Este posibil ca în unele cazuri să fie necesare ședințe ulterioare de injectare a grăsimii pentru a obține rezultatele dorite sau pentru a corecta eventualele asimetrii sau imperfecțiuni apărute în urma primei proceduri. Ca orice altă procedură, și aceasta presupune o anumită perioadă de recuperare, deși mult mai scurtă și mai ușoară decât dacă ai fi optat pentru mărirea sânilor cu implanturi mamare.[2] 

Cui îi este indicată această procedură? 

Pentru a fi considerată o candidată potrivită pentru operația de mărire a sânilor cu grăsime proprie, trebuie să ai o stare generală bună de sănătate, fără afecțiuni medicale care ar putea afecta vindecarea și rezultatele operației. De asemenea, trebuie să ai suficientă grăsime corporală disponibilă pentru a fi extrasă prin liposucție și folosită în procesul de mărire a sânilor. Persoanele obeze, cele care experimentează fluctuații de greutate drastice sau care fumează ar putea fi sfătuite să nu apeleze la această procedură. Acest lucru este valabil și pentru femeile cu sâni lăsați.

La fel de important este să ai așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele obținute în urma intervenției. Dacă îți dorești rezultate spectaculoase, este mai bine să apelezi la implanturi mamare. Dacă însă vrei să obții un aspect natural și armonios al sânilor, augmentarea mamară cu grăsimea proprie este potrivită pentru tine.

Ține cont și de faptul că va dura câteva luni până vei vedea rezultatele finale și că nu toate celulele adipoase vor supraviețui transferului. Cât timp te vei bucura de noul tău bust depinde de mai mulți factori, dar, de multe ori, rezultatele sunt permanente sau cel puțin de lungă durată.[1][2]

Ce avantaje prezintă mărirea sânilor cu grăsime proprie? 

Această metodă de mărire a sânilor prezintă mai multe avantaje, începând cu aspectul natural și lipsa riscurilor asociate de regulă cu implanturile mamare. De asemenea, recoltarea grăsimii necesare pentru o astfel de procedură va avea ca rezultat îmbunătățirea aspectului zonelor donoare. Nu vei avea cicatrici inestetice și, în general, este considerată o procedură sigură (fără ca asta să însemne însă că este complet lipsită de riscuri).[2]

Mărirea sânilor cu grăsime proprie reprezintă o alternativă sigură și eficientă la operația tradițională de mărire a sânilor cu implanturi mamare. Prezintă câteva avantaje semnificative, inclusiv un aspect mai natural și mai puține complicații, însă nu este potrivită chiar pentru toată lumea. Pentru a afla mai multe informații despre această procedură și a descoperi dacă ți se potrivește sau nu, programează-te la o consultație de specialitate. 

Bibliografie: 

  1. Amalfi, Ashley. „Fat Grafting for Breast Augmentation', American Society of Plastic Surgeons, American Society of Plastic Surgeons, 24 Mar. 2021, www.plasticsurgery.org/news/blog/fat-grafting-for-breast-augmentation. Accessed 24 Apr. 2023.
  2. „Fat Transfer Breast Augmentation: Procedure, Results & Risks', Cleveland Clinic, 2022, my.clevelandclinic.org/health/treatments/24033-fat-transfer-breast-augmentation. Accessed 24 Apr. 2023.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton