Cum îți recunoști silueta în funcție de forma corpului. 3 sfaturi utile pentru ca hainele să arate bine pe tine

 advertising.ringier
.

Atunci când porți hainele care îți plac și te avantajează, te simți mai încrezătoare și mai pregătită să înfrunți orice provocare. Te privești în oglindă și vezi o versiune mai strălucitoare a ta, o femeie puternică și frumoasă, gata să cucerească lumea. 

Cu toate acestea, știm că uneori poate fi dificil să găsești acele haine care ți se potrivesc. Toți am trecut prin asta – ai cumpărat o piesă vestimentară din magazin pe care ai adorat-o, dar ai fost complet dezamăgită când ai probat-o acasă și ai realizat că nu se așează pe tine așa cum ai sperat.

Multe persoane nu își cunosc forma corpului și ajung să aleagă haine nepotrivite, care nu le avantajează sau nu le pune în valoare părțile frumoase. Din punct de vedere vizual, armonia dintre corp și îmbrăcăminte este esențială, luând în considerare proporțiile, culorile, curbele, accesoriile și multe altele.

   Sursa foto: Pinterest

Forma orizontală a corpului este cea care îți va spune ce haine ți se potrivesc. Ca să afli acest lucru, stai în fața unei oglinzi mari în care să te observi cu totul. Apoi, cu ajutorul unei rulete, verifică dacă șoldurile sunt mai înguste, la fel sau mai late decât bustul.

La silueta tip clepsidră șoldurile și bustul au dimensiuni aproximativ egale, iar talia bine conturată. Este bine să optezi aici pentru haine cu o croială strâmtă sau dreaptă, decolteuri adânci sau medii și materiale moi, plăcute la atingere. Evită hainele largi, fustele cu pliuri mari și bluzele pe gât.  

Umerii înguști, coapsele pline și posteriorul bombat descriu silueta de tip pară, unde scopul este să cauți echilibru prin a adăuga volum în partea superioară. Topurile cu mâneci scurte și umeri accentuați merg la fel de bine ca rochiile și fustele drepte, pantalonii drepți și bluzele pe gât. Evită fustele cloș, materialele pline și pantalonii conici. 

Se spune că locul 2 în topul preferințelor femeilor este silueta tip triunghi inversat. Această formă este valabilă pentru umerii sau bustul mai voluminos, o talie bine definită și șolduri înguste. Majoritatea persoanelor cu această conformație au picioarele lungi și subțiri și posteriorul plat. Materialele vaporoase, decolteurile adânci și medii, precum și bluzele cu mâneci drepte sunt recomandate pentru acest tip de corp. Pantalonii evazați și rochiile în A sunt iarăși o alegere înțeleaptă care te ajută să  evidențiezi punctele forte ale acestui tip de siluetă.

Corpul cu dimensiuni foarte apropiate indică silueta rectangulară. În acest caz, talia nu este evidențiată aproape deloc, bustul e mic sau mediu, iar picioarele de cele mai multe ori sunt lungi. 

Știai că odată cu trecerea timpului și creșterea în greutate, silueta clepsidră poate evolua spre forma rectangulară? În acest caz, trebuie să știi să alegi haine care cad pe lângă corp, fără a fi prea strâmte și rochii care îți subțiază talia, dar care au volum, așa cum sunt cele cu pliuri sau în cloș. Evită decolteurile adânci, pantalonii cu talie înaltă și fustele strâmte. În schimb, dacă totuși dorești în partea de sus ceva mulat, cu un decolteu mediu, poți opta pentru topuri cu mânecă lungă.

Dacă ai un aspect rotunjit aproape în totalitate, atunci înseamnă că te încadrezi la silueta ovală (de tip măr) sau silueta diamant. Cele două sunt deseori confundate, deși există o diferență între ele și anume că, la silueta ovală talia nu este definită, în timp ce la silueta diamant talia este mai pronunțată decât șoldurile și bustul. 

Recomandările în materie de haine funcționează pentru ambele tipuri de siluete, așa că te sfătuim să porți haine lejere, care stau pe lângă corp, dar fără să exagerezi, adică să nu fie nici prea largi, dar nici prea strâmte. Evită materialele care se mulează pe corp, imprimeurile mari și bluzele pe gât. Lenjeria modelatoare este iarăși un truc pentru a arăta bine în hainele pe care le porți, iar ca retușuri de final îți recomandăm curelele subțiri și accesorii care atrag atenția spre față și gât.

Indiferent de hainele pe care le ai sau pe care dorești să le cumperi, sfatul nostru este să acorzi atenție la următoarele 3 aspecte:

  1. Investește mai degrabă în calitate decât în cantitate, pentru că este mai bine să deții mai puține articole vestimentare pe care să le iubești absolut și pe care le poți purta mulți ani, decât să ai mai multe haine care să le porți un singur sezon. O piesă de calitate va arăta întotdeauna bine, chiar și cu trecerea anilor.
  2. Să-ți găsești un croitor bun va fi ca și cum ai flutura o baghetă magică peste garderoba ta, vei da viață chiar și acelor haine care păreau că sunt la sfârșitul zilelor. Piesele vestimentare personalizate și modificate special pentru corpul tău, te vor ajuta să ai un look impecabil de fiecare dată.
  3. Înainte de a cumpăra ceva nou, aruncă o privire în garderoba ta. Ai o tonă de articole albastre, dar nimic în roșu? Ai multe tricouri, dar doar una sau două bluze? Examinează totul des și vezi imaginea de ansamblu, astfel încât să cumperi doar ceea ce lipsește. Reține însă că niște culori neutre nu vor fi niciodată prea mult.

         Nu uita că în universul modei aproape totul este permis, iar regula nr. 1 de care trebuie să ții cont este să te simți bine cu ceea ce porți și ceea ce te reprezintă. Până la urmă, indiferent de siluetă, totul se rezolvă cu haine bine alese. 

          Dacă dorești să te îmbraci cu haine confortabile, dar și avantajoase pentru corpul tău, Nikto Brand creează piese vestimentare, care promit calitate, confort și stil. Un avantaj important pentru tine este că poți avea modelul tău preferat exact pe mărimea ta, hainele fiind realizate personalizat conform cerințelor tale. 

         Mai multe despre acest brand românesc și colecția lor de haine, vei descoperi pe site-ul lor de îmbrăcăminte, niktobrand.com. Aici vei găsi numeroase opțiuni de a te îmbrăca elegant, sport și modern în același timp. 

           Începe acum să-ți completezi garderoba cu piese potrivite pentru silueta ta, ce îți vor pune în valoare frumusețea și stilul personal.  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton