Cum menții sănătatea părului vopsit?

 advertising.ringier
.

Cum îți poți menține sănătatea părului vopsit? Adevărul e că există deja un set de reguli esentiale. Dacă le urmezi, te vor aduce cât mai aproape posibil de naturalețea unui păr normal. Acțiunea benefică a acestei colecții de obiceiuri e universală. Astfel, orice tip de păr ai avea, vei recâștiga suplețea și finețea părului tău în câteva zile.

Cu toate acestea, pe cât de important e să înveți și să înțelegi noile reguli de îngrijire a părului vopsit, pe atât de esențial este să le aplici în mod constant. Următorii pași te vor ghida spre un păr sănătos, chiar dacă ai optat de curând să îl supui unei schimbări de culoare. Urmează-i întocmai și vei reuși să te bucuri din nou de un fir de păr lucios și un scalp sănătos.

1. Înainte de vopsire

Modul în care îți tratezi părul va influența rezultatul pe care îl vei primi după ce te vopsești. Dacă ai grijă ca părul tău să fie în cea mai bună formă a sa în momentul în care îl vopsești, atunci și nivelul de sănătate a părului va fi mai mare odată ce ai încheiat tratamentul de schimbare a culorii. 

Cu cel puțin o săptămână înainte de ziua vopsirii, asigură-te că îți răsfeți părul cu un tratament nutritiv. Poți recurge la un șampon blând, un balsam nutritiv și o mască de păr.

Mai poți influența sănătatea firului de păr după vopsire și prin alegerea modului de colorare la care apelezi. Orientează-te spre vopsea de păr fără amoniac sau alt agent de schimbare a culorii naturale care să se soldeze cu o deteriorare cât mai slabă la nivelul firului de păr.

2. Rărește sesiunile de șamponare

Fascinația pe care o simți în jurul noii tale culori de păr se datorează unui singur element: pigmentul de culoare. În timpul procesului de vopsire, pigmentul are grijă să se fixeze cât mai bine în cuticula firului tău de păr. Acest lucru este etapa care duce la brusca alterare a culorii pe care ne-o dorim atât de mult. 

Însă această substanță nu poate sta pentru totdeauna la locul său. Ea are o singură slăbiciune care se activează în preajma umidității. Cert este că nuanța frumoasă pe care ai obținut-o în urma vopsirii se va decolora în timpul șamponării cu apă și șampon.

Ceea ce poți face pentru a slăbi presiunea asupra firului de păr este să rărești sesiunile de spălare pe cap. Încearcă să te limitezi la două sau trei spălări pe săptămână. 

Dacă nu poți rezista atât de mult timp între șamponări, poți recurge la un șampon uscat. Acest produs absoarbe toate impuritățile la nivelul scalpului, ceea ce îți va dărui o senzație reconfortantă de prospețime.

3. Treci direct la balsam

Poate nu te-ai gândit niciodată, însă adevărul e că e posibil să recurgi la balsam fără să îți șamponezi părul înainte. Doar ne-am obișnuit cu ideea că balsamul este un accesoriu al șamponului și nu primește niciodată rolul principal în rutina noastră de îngrijire.

Însă, acum că ți-ai schimbat culoarea părului, e timpul să încerci o nouă rutină. Testează cum e să folosești doar balsam într-o zi care ar fi în mod normal dedicată șamponării. Dacă rezultatul de a doua zi e pe placul tău și te simți bine doar tu cu nuanța intensă a părului, atunci vei putea să scapi de încă o sesiune de îndepărtare a pigmenților de culoare prin șamponare.

4. Fără aer cald

Principalul mod prin care îi poți reda părului vopsit sănătatea de care se bucura înainte este prin hidratare. Iar tratementele de coafare a părului care recurg la aer cald nu fac decât să usuce până la epuizare straturile hidrantate ale firului de păr.

Din această cauză, e important să ajungi cu numărul de sesiuni de îndreptate a părului cu placa, de încrețire cu ondulatorul sau de uscare cu feonul la un minim acceptabil. În plus, aplică un strat de protecție termică după fiecare spălare a părului. 

Dacă timpul e de partea ta, alege să îți usuci părul natural înainte de ora de culcare. Poți să apelezi la alte metode de coafare a părului care nu presupun aer cald. De exemplu, testează bigudiurile simple sau înfășoară-ți buclele într-un cordon sau eșarfă peste noapte.

5. Dieta contează

Am tot vorbit de produse de îngrijire a părului și de moduri prin care să-ți schimbi rutina ta de frumusețe. Însă dieta poate să aibă un impact cel puțin la fel de intens ca acestea asupra sănătății firului de păr, dacă nu mai mare.

Alimentele bogate în uleiuri provenite din pește precum somonul sau macroul vor furniza compoziției părului tău nutrienți esențiali. O sporire a surselor de omega 3 și acizi grași va rezulta într-o podoabă capilară mai strălucitoare, mai sănătoasă.

Pe lângă pește, ia în considerare și nucile. Bogate în vitamina E, acestea vor combate efectul de uscare a părului care survine unui proces de colorare.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton