Cum poți petrece un weekend reușit în București

 bogdan.galca
.

Fie că ești din București și vrei să-i descoperi partea mai puțin cunoscută, fie că îți dorești o experiență culturală interesantă sau aștepți în vizită oaspeți care nu sunt familiarizați cu ce are Capitala de oferit, în București găsești ceva pe gustul fiecărui călător sau locuitor. Există o mulțime de activități și atracții interesante de explorat, fiind o destinație ideală pentru cei care își doresc o experiență interesantă. 

Există câte ceva pentru toată lumea, de la viața de noapte vibrantă și bucătăria tradițională românească din restaurante cochete, până la monumente istorice și arhitectură unică.

Atracții mai puțin cunoscute

Chiar dacă locuiești de mult timp în București, ai fi surprins să afli că există o mulțime de comori care abia așteaptă să fie descoperite și despre care este posibil să nu fi auzit încă. Iar pentru cei care sunt în trecere sau își doresc să vadă partea mai puțin cunoscută a orașului, acestea sunt ideale pentru a crea o impresie de neuitat. 

Dacă plănuiești o escapadă de weekend în București și dorești să vezi cât mai multe lucruri, însă ai ajuns la destinație cu avionul sau alt mijloc de transport, este bine să știi că există servicii de inchirieri auto Bucuresti, pentru ca tu să ajungi la toate obiectivele pe care vrei să le vizitezi. De la muzee la galerii de artă, există ceva de care să se bucure toată lumea. 

Casa Poporului, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național de Artă, Ateneul sunt atracții turistice pe care este recomandat să nu le ratezi și să le incluzi în itinerariul de weekend. Însă, există și o mulțime de alte muzee, străzi și alte obiective despre care nu se vorbește atât de mult, dar care au de oferit surprize arhitecturale, expoziții sau povești interesante. 

Pune pe listă Biserica Stavropoleos, o bijuterie arhitecturală a Bucureștiului, Casa Melik, în care și-a petrecut o mare parte din viață Theodor Pallady și în care se află acum un muzeu impresionant, Biserica Mihai Vodă, cu arhitectură barocă și picturi istorice sau Strada Xenofon, construită doar din trepte. 

De asemenea, sunt șanse ca în București să aibă loc evenimente în fiecare weekend care vor oferi o mulțime de posibilități de divertisment și o perspectivă nouă asupra culturii locale. Pe lângă aceste festivaluri, există o mulțime de muzee și galerii de explorat în București, care prezintă cultura și istoria românească.

Experiențe culinare interesante

Când vine vorba despre gastronomie, Bucureștiul nu duce lipsă de restaurante unice. De la mâncăruri tradiționale românești și internaționale, la restaurante rustice sau cu un mix de stiluri și meniuri, orașul are o mare varietate de locuri care oferă experiențe de neuitat. 

Dacă ești pasionat de bucătăria tradițională sau ești pentru prima oară în București și vrei să încerci o experiență gastronomică românească unică, există restaurante care îți pot oferi exact ceea ce cauți. 

Cu o istorie palpitantă și un decor interesant în stil art nouveau, Caru cu Bere se află în inima orașului vechi și îți oferă mâncăruri tradiționale românești și preparate internaționale și spectacolele de muzică live pe timp de noapte. 

Hanu lui Manuc, vechi de secole, a fost construit de un negustor armean, iar atmosfera din interior este primitoare, cu pereți cu lambriuri din lemn împodobiți cu fotografii vechi din epoca lui Manuc Bey. 

Pe harta culinară a Bucureștiului regăsești, pe lângă restaurantele recunoscute și intens populate, comori gastronomice din toate colțurile lumii, gata să-ți ofere experiențe unice. Cu meniuri semnate de chefi celebri sau cu particularități arhitecturale, decorative sau gustative unice, restaurantele Bucureștiului te așteaptă nu doar în Centrul Vechi, ci și în cartierele mai puțin vizitate de turiști, așa că nu ezita să te aventurezi într-o călătorie culinară în cartierele Bucureștiului. 

Dacă ai nevoie de idei de distracție de weekend în București, dar crezi că orașul are de oferit doar obiectivele turistice arhicunoscute, este bine să știi că în Micul Paris găsești o mulțime de atracții pe care probabil nu le-ai fi bănuit. La pas sau cu mașina, descoperă surprizele orașului și vei rămâne cu amintiri unice.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat de Enterprise

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton