Cum să ai parte de o vacanţă de vis în această iarnă

.

Mulţi adulţi consideră că este greu sau chiar imposibil să mai atingă vreodată bucuria pe care o simţeau în copilărie, atunci când cădeau primii fulgi de nea şi mergeau la săniuş cu prietenii. Ei bine, noi credem că există ceva care ne poate apropia de acel sentiment pur: vacanţele. 

În multe colţuri ale lumii, iarna şi-a intrat în drepturi. Pe lângă magia albă, acest sezon poate veni şi cu câteva posibile probleme care pot afecta serios bunul mers al unui concediu. Deoarece ştim cât de importantă este fiecare vacanţă pentru tine şi familia ta, am decis să facem un ghid care să includă cele mai importante lucruri de care trebuie să ţii cont atunci când faci rezervările:


  1. Rezervă zborurile corecte

Zborurile directe sunt întotdeauna o idee bună, fie că este vorba de unul de tip charter, fie de linie. Acestea te scapă de grija escalelor, de riscul de anulare a unuia dintre segmente şi micşorează riscul de a rămâne fără bagaje din cauza operatorilor din aeroport. Însă, toate aceste avantaje vin, în unele cazuri, la pachet şi cu un preţ mai mare, iar când familia ta include mai mulţi membri, diferenţele de cost pot fi deranjante. 

Ei bine, înainte de a ceda tentaţiei de a rezerva zboruri independente, cu mai multe segmente, pentru a scuti ceva bani, iată câteva lucruri de care trebuie să ţii cont:


  • Alege o oră cât mai matinală pentru primul segment de zbor, deoarece, dacă acesta va fi amânat sau chiar anulat, ai şanse mai mari să găseşti alternative;
  • Optează pentru escale cât mai lungi ori chiar peste noapte: condiţiile meteo pot aduce mari modificări orarelor de zbor şi, în acest caz, atunci când ai o escală scurtă, poţi risca să pierzi următorul zbor. Cel mai sigur ar fi să-ţi rezervi o cameră la hotelul de langa aeroport, fie în oraşul din care porneşti călătoria (pentru a nu sacrifica toată noaptea în cazul unui prim zbor matinal), fie în cel în care ai escala, şi al doilea segment de zbor să fie a doua zi, cât mai devreme. Acest lucru va fi de ajutor atât pentru zborurile companiilor de linie, cât şi în cazul celor low-cost.
  1. Verifică periodic prognoza meteo

Din fericire, spre deosebire de furtunile de vară, ce pot fi spontane, cele de iarnă pot fi prezise de către meteorologi cu mult timp înainte. Este indicat să verifici prognoza meteo atât în destinaţia ta finală, cât şi în cea în care ai escală şi chiar cea din care porneşti călătoria. Acest lucru te va ajuta să iei măsuri de precauţie, să discuţi cu cei de la cazare în eventualitatea în care vei avea nevoie de un late check-in sau chiar să modifici data de începere a vacanţei. 


Vei putea discuta şi cu reprezentanţii companiei aeriene, pentru a afla ce opţiuni există în cazul în care un zbor este amânat ori chiar anulat; poţi opta pentru redirecţionarea zborului către un alt oraş şi lua un transfer către cel ales iniţial, atunci când condiţiile meteo se îmbunătăţesc. 

  1. Optează pentru o asigurare de călătorie complexă

Cu toţii ne dorim ca lucrurile să meargă bine şi nu ne place să ne gândim la ce este mai rău. Însă, din păcate, gândirea pozitivă nu este mereu suficientă şi eficientă, mai ales atunci când vine vorba despre călătorii. O asigurare complexă de călătorie este singura care te poate ajuta în cazul unor anulări din motive meteorologice, a pierderii bagajelor sau a unor probleme medicale la destinaţie. În funcție de clauzele pe care aceasta le include şi a limitelor financiare, vei putea avea parte de o siguranţă cât mai mare în viitoarea călătorie. 


Credem că aceste trei lucruri simple te vor ajuta, pe cât posibil, să faci cele mai bune alegeri în privinţa următoarei tale vacanţe. Îţi dorim să ai parte de o vacanţă de vis, lipsită de evenimente neplăcute! 

Sursa foto: Shutterstock