Cum să alegi băuturile potrivite pentru bugetul tău de nuntă: 5 recomandări

 advertising.ringier
.

Bugetul alocat pentru organizarea unei nunți reprezintă unul dintre cele mai importante criterii la care trebuie să te raportezi, în alegerea băuturilor potrivite pentru meniul invitaților. Selectarea unor sortimente în funcție de dimensiunea unui buget poate fi o provocare, mai ales atunci când ai o listă atât de mare de opțiuni.

Însă planificarea corectă a unei liste cu băuturi nu este imposibilă. Cu multă atenție și raportându-te la suma alocată pentru acest aspect important al nunții, poți construi un meniu de nuntă așa cum îți dorești, fără a depăși pragul respectiv. Venim și noi alături de tine cu 5 recomandări simplu de pus în practică! 

1. Stabilește un buget clar

Toată această poveste începe cu planificarea unui buget direcționat către meniul cu băuturi pentru nuntă. Suma variază de la un eveniment la altul, fiind raportată la factori precum numărul de invitați sau preferințele acestora.

Însă indiferent de dimensiunea acestui buget, trebuie să-ți permită accesul către numeroase opțiuni, astfel încât să poți avea în față o listă din care să poți alege. Odată ce ai stabilit o valoare a bugetului, lucrurile se simplifică în continuare de la un pas la altul.

2. Estimează numărul de invitați

Cantitatea de băuturi de care ai nevoie va depinde de numărul celor prezenți, precum și de durata evenimentului. Ține cont atât de prezența acestora la Starea Civilă, cât și la locația în care se va organiza petrecerea propriu-zisă. 

Calculele pe baza bugetului planificat inițial trebuie raportate la numărul celor care au confirmat prezența, indiferent de amploarea evenimentului. Dar dacă vorbim despre stabilirea unui meniu pentru un eveniment restrâns (ex: băuturi pentru o nuntă de 50 de persoane), este mai simplu să ții cont de preferințele invitaților tăi.

3. Construiește o primă listă de opțiuni

O prima variantă de meniu ar putea include băuturi variate, alcoolice și non-alcoolice, pentru a satisface gusturile tuturor invitaților la nunta pe care o organizezi. Aceasta ar trebui să includă o selecție de vinuri roșii și albe, bere, cidru, băuturi spirtoase și cocktailuri, precum și opțiuni fără alcool precum apa, sucurile, cafeaua și ceaiurile.

Poți solicita sfatul unui event planner sau al unei cunoștințe care a organizat o nuntă asemănătoare celei la care și tu visezi, pentru a începe apoi să elimini sortimentele care pot reprezenta doar o cheltuială în plus. În organizarea unui meniu cu băuturi de nuntă, sfaturile bazate pe experiențele altora permit optimizarea bugetului. 

4. Gândește-te la alternative mai accesibile

Nu este necesar să alegi cele mai scumpe sortimente de pe piață pentru a organiza un eveniment memorabil. Există o mulțime de opțiuni delicioase și accesibile, cum ar fi vinurile locale, berile artizanale și diferitele rețete de cocktail simple, dar cu un gust unic, pe care un barman angajat la nuntă le-ar putea pregăti în timp real. 

Servirea contează foarte mult la o nuntă, iar în cazul în care evenimentul este unul de amploare, gestionarea corectă a stocurilor este esențială. Descoperă lista accesibilă de băuturi pentru o nuntă de 200 de persoane de pe Nitelashop.ro și asigură-te că sunt servite într-un mod responsabil, pentru a preveni risipa sau epuizarea lor într-un ritm rapid.

5. Negociază cu furnizorii de băuturi

Pune-ți în valoare abilitățile de negociator, astfel încât să poți obține un preț bun pentru coșul de băuturi comandate pentru nuntă. De asemenea, este important să te interesezi de oferte și reduceri speciale sau de pachete concepute pentru un anumit număr de invitați, așa cum sunt cele de la Nitela Shop.

La fel de important este să știi ce vei face cu băutura rămasă după eveniment, în cazul în care o cantitate importantă din totalul comandat nu s-a consumat. Discută cu furnizorul la care apelezi despre opțiunea unui posibil retur, asociat unui eventuale sume primite înapoi, a cărei valoare să fie stabilită de comun acord și stipulată în contract. 

Ține cont de aceste recomandări și vei vedea că organizarea meniului cu băuturi de nuntă este mult mai simplu de realizat. Planificarea trebuie raportată la dimensiunea bugetului, numărul și preferințele invitaților, precum și la opțiunile disponibile în piață. Te invităm să afli mai multe despre pachetele cu băuturi de nuntă oferite de Nitela Shop!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton