Cum să alegi nuanța de blond perfectă pentru tine

 advertising.ringier
.

Cum alegi nuanța de blond perfectă? Asta este chiar o provocare pentru orice femeie care își dorește să-și deschidă culoarea părului și poate părea o idee intimidantă. Însă, dacă ținem cont de sfatul specialiștilor atunci când cumpărăm vopseaua de păr, în mod clar nu vom da greș!

Legenda spune că orice femeie și-a dorit, cel puțin o dată în viață să fie blondă, dar nu toată lumea a avut curaj să facă o astfel de schimbare sau nu a găsit nuanța potrivită și atunci s-a resemnat la gândul că nu este pentru ea. Nuanța părului ne reflectă personalitatea, dacă este aleasă corect, iar despre blond se spune că este mai mult decât o culoare, ci un stil de viață și o atitudine.

Cum afli ce ton și subton al pielii ai pentru alegerea blondului perfect

Înainte să salvezi poze de pe internet sau din reviste cu anumite nuanțe de blond care îți plac, află dacă te avantajează pe tine, în funcție de tonul pielii tale. Nu orice nuanță de blond care arată perfect pe părul unei vedete îți poate pune și ție trăsăturile în evidență. Iar asta este valabil pentru orice culoare de păr, cu atât mai mult pentru pretențiosul blond!

Pe scurt, principiul este următorul: nuanțele reci de blond avantajează tonul pielii foarte deschis, iar nuanțele calde de blond funcționează cel mai bine pe tonurile mai calde.

Dezvoltând un pic ideea, avem aceste trei mari tonuri de piele:

  • Ton cald – are tentă de galben, palid cu tonuri de auriu, piersică.
  • Ton rece – are subtonuri roz și măslinii, cu tentă roz, aspect palid, fără culoare în pomeți.
  • Ton neutru – are o tentă măslinie, oarecum o combinație între tonul rece și tonul cald.

Pentru a-ți identifica mai ușor tonul pielii, uită-te la încheieturile mâinii: dacă venele sunt albastre sau mov, te încadrezi la tonuri reci, iar dacă sunt verzi, te încadrezi la cele calde. Alt criteriu important pentru identificarea tonului pielii este testul expunerii la soare: dacă pielea capătă un bronz auriu, atunci tonul tău este cald, iar dacă se înroșește, tonul tău este rece.

Ce nuanță de blond alegi în funcție de tonul pielii

În funcție de tonul pielii, avem următoarele recomandări pentru nuanța de blond perfectă, menită să ne pună în evidență trăsăturile și să ne confere acea „atitudine de blondă” sigură pe ea, care atrage toate privirile:

Nuanțe de blond pentru piele cu tonuri reci

  • Piele deschisă la culoare cu tonuri reci: alege blond platinat, blond cenușiu, blond argintiu, blond rose (blond căpșună), blond deschis.
  • Piele medie cu tonuri reci: alege blond cenușiu, blond închis, blond șampanie, bej, blond perlat, blond gheață.
  • Piele închisă la culoare cu tonuri reci: blond spic de grâu, blond cenușiu, bronde (combinație între nuanțe de brunet și de blond), blond închis.

Nuanțe de blond pentru piele cu tonuri calde

  • Piele deschisă la culoare cu tonuri calde: alege blond auriu, blond alună.
  • Piele medie cu tonuri calde: alege blond cupru (arămiu), blond alună, blond caramel, blond vanilie sau blond miere.
  • Piele închisă la culoare cu tonuri calde: alege blond alună, blond auriu, blond nisip.

Nuanțe de blond pentru piele cu ton neutru

Tu ești norocoasă pentru că poți experimenta atât nuanțe calde de blond, cât și nuanțe reci. Dacă nu știi, totuși, ce nuanță de blond ți se potrivește perfect, orientează-te în funcție de culoarea ochilor. Părul blond-cenușiu poate fi excelent dacă dorești să echilibrezi tonul cald al pielii cu o nuanță rece de culoare a părului.

Cum alegi nuanța perfectă de blond în funcție de culoarea ochilor

Nuanțe de blond pentru ochi albaștri

  • Ochi albaștri și piele cu tonuri reci, combinația perfectă pentru blond platinat, blond căpșună (strawberry-blonde sau blond cu irizații roșcate), gold-rose.
  • Ochi albaștri și piele cu tonuri calde, combinația ideală pentru blond auriu, blond-alună.

Nuanțe de blond pentru ochi verzi

  • Ochi verzi și piele cu tonuri reci, combinația evidențiată de nuanțe de blond platinat, blond gri, blond cenușiu.
  • Ochi verzi și piele cu tonuri calde, mixul perfect pentru blond-miere, blond natural, blond cupru.

Nuanțe de blond pentru ochi căprui

  • Ochi căprui și piele cu tonuri reci, combinația ideală pentru blond cenușiu.
  • Ochi căprui și piele cu tonuri calde, combinația care are nevoie de blond alună, blond caramel sau blond miere pentru a atrage toate privirile.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton