Cum să creezi impresia unui spaţiu generos în bucătărie: sfaturi şi idei de amenajare

 advertising.ringier
.

Cu toţii visăm la locuinţe în care bucătăria să fie una generoasă, cu spaţiu din belşug de care să profităm la maximum pregătind cele mai savuroase mâncăruri pentru noi şi cei dragi nouă, însă în realitatea imediată, aceste bucătării sunt mai degrabă excepţiile. Chiar dacă bucătăria ta nu arată aşa cum ai visat-o, asta nu înseamnă că nu poţi avea o bucătărie cu spaţiul folosit eficient, bine echipată şi plăcută estetic, ci că trebuie să ţii cont de câteva detalii în amenajarea acesteia.

Cum să amenajezi practic şi cu bun-gust o bucătărie mică

Sufletul oricărei locuinţe, bucătăria perfectă are toate dotările necesare preparării unor feluri de mâncare cât mai variate, spaţiu de desfăşurare din belşug, şi o zonă de luat masa amenajată ca după ultimele trenduri. Cu toate acestea însă, amenajarea unei bucătării care nu dispune de un spaţiu generos reprezintă o provocare mult mai mare de asumat, dar care poate, totuşi, să fie rezolvată cu stil, dacă iei în calcul câteva detalii de bază. Iată care sunt ele:

Culoarea bucătăriei

Cel mai simplu mod prin care poţi crea impresia unui spaţiu mai generos decât este în realitate e să vopseşti bucătăria într-o nuanţă deschisă. Alege o vopsea în ton pastel, o culoare caldă, cu un grad ridicat de strălucire, pentru a da senzaţia de încăpere luminoasă şi spaţioasă.

Alege mobilierul de bucătărie cu grijă

Un element crucial pentru o bucătărie bine organizată, indiferent de spaţiul disponibil, este mobilierul. Iar dacă nu ai tocmai cea mai spaţioasă bucătărie, atunci alegerea lui devine şi mai importantăl. Pentru a profita de fiecare centimetru pătrat al bucătăriei tale optează pentru mobilier minimalist, cu linii zvelte, gândit pe verticală şi în culori naturale sau deschise. Un frigider incorporabil de la Altex.ro, organizatoare de sertare şi rafturi suspendate te vor ajuta şi ele să câştigi spaţiu în bucătărie, în timp ce îi oferi acesteia un look modern şi cozy.

Ai grijă la alegerea electrocasnicelor

Atunci când amenajăm o bucătărie îngustă, pentru a evita supraaglomerarea acesteia, este indicat să luăm în calcul, la modul realist, care sunt acele electrocasnice pe care chiar le vom folosi şi care se integrează de la sine în stilul nostru de viaţă şi să ne axăm pe ele. Chiar dacă bucătăria ideală pare că ar conţine toate ustensilele pentru gătit, în realitate nu merită să investeşti bani în electrocasnice pe care să nu le utilizezi.

Reorganizează periodic bucătăria

Atunci când ne confruntăm cu problema lipsei de spaţiu, este foarte important să ne asigurăm că spaţiul deja existent poate fi folosit la eficienţă maximă. Iar cel mai adesea, atunci când vorbim despre bucătărie, spaţiul poate fi eliberat printr-o reorganizare atentă. Aruncă vesela ciobită, electrocasnicele ce dau semne că încep să cedeze, condimentele, conservele şi alte alimente care sunt în stare proastă sau deja expirate. Astfel nu doar că vei elibera spaţiu în bucătărie, ci te asiguri şi că te fereşti pe tine şi pe toţi ai tăi de neplăcerile cauzate de alimente necorespunzătoare.

Atunci când vrei să amenajezi o bucătărie îngustă astfel încât să fie frumoasă, primitoare, practică şi eficientă, drumul nu este deloc unul simplu de parcurs. Cu toate acestea însă, dacă eşti atent la detalii, realist, şi te documentezi în amănunt, principiile de amenajare ale bucătăriei sunt bazate pe echilibru şi eficienţă, o bucătărie bine echipată fiind, de fapt, o bucătărie bine echipată pentru nevoile reale ale celor care-i trec constant pragul.

Sursa foto: pexels.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton