Cum să creezi o atmosferă liniștită la tine acasă?

 advertising.ringier
.

Într-o societate tot mai agitată, căminul tău ar trebui să fie un refugiu de liniște, în care să te relaxezi. O atmosferă calmă te ajută să te deconectezi de la cotidian, să îți reîncarci bateriile și să te bucuri de câteva momente cu tine însuți. Dar cum poți obține o astfel de oază liniștită la tine acasă? Optând pentru mici schimbări care vor avea un impact colosal. Iată câteva idei pe care le poți aplica.

Creează confort prin texturi și materiale naturale

Texturile și materialele au un rol important în crearea unei atmosfere liniștite. Alege materiale naturale, precum bumbacul, inul sau lâna pentru a obține mai mult confort. Păturile moi, pernele confortabile, covoarele pufoase, sunt elemente care te invită la relaxare. În plus, poți spăla țesăturile și înmiresma cu un parfum pentru rufe pentru a le oferi un miros plăcut și proaspăt. Ai la dispoziție selecții variate de parfumuri, cu arome de flori Ylang Ylang, fructate și florale până la simfonii dulci de vanilie și lavandă. Astfel, fiecare moment petrecut acasă, fiecare clipă de relaxare, vor fi învăluite într-un confort olfactiv suprem.

Parfumează spațiul cu note delicate

Parfumul creează o ambianță plăcută. Îl adorăm atunci când îl purtăm pe piele și ne oferă un miros imbatabil. Și atunci, de ce să nu folosești parfumuri și pentru a schimba mirosul din locuință? Alege un parfum de camera care să reflecte starea de spirit pe care dorești să o induci. Un parfum ce combină lavanda pătrunzătoare cu vanilia delicată, creează o armonie dulce care îți va încânta simțurile și îți va aduce o stare profundă de relaxare. Dacă preferi în schimb o notă proaspătă și răcoritoare, poți opta pentru parfumuri de cameră ce combină arome florale cu note de citrice. Pulverizează-le în colțurile camerei sau pe draperii și perdele pentru a te bucura de o aromă persistentă care îți va învălui locuința într-o ambianță divină.

Alege culorile potrivite pentru a crea armonie în interior

Culorile au un impact major asupra stării noastre de spirit. Dacă vrei să creezi o atmosferă liniștită, care să te întâmpine în fiecare zi, alege nuanțe neutre și pastelate. Culori blânde, precum albastrul deschis, verde pal sau bej, induc o senzație de calm și relaxare. Acestea sunt ideale pentru dormitoare și livinguri, unde îți petreci timpul pentru a te odihni și a te reîncărca. Combinând acest culori cu lumini calde și difuze, precum și cu o lumânare parfumată, vei accentua atmosfera de liniște și intimitate.

Menține un spațiu curat, îngrijit și aerisit

Anumite persoane iubesc dezordinea, însă cele mai multe preferă ca totul să fie aranjat perfect. De astfel, un spațiu ordonat contribuie enorm la starea de liniște. Dezordinea creează stres și anxietate. Din acest motiv, asigură-te că-ți menții locuința curată și organizată. Depozitează lucrurile pe care nu le folosești în cutii sau dulapuri. Aerisește zilnic pentru a permite aerului curat să circule. Și pentru a-ți parfuma subtil interiorul și dulapurile pe care tocmai le-ai organizat, folosește odorizante sub forma cardurilor parfumate cu aromele preferate.

Creând o atmosferă liniștită acasă, faci o investiție în bunăstarea ta. Prin câteva modificări simple, îți vei putea transforma locuința într-un refugiu de relaxare. Alege culorile potrivite, folosește parfumuri de rufe și de cameră cu note relaxante, adaugă plante și menține un spațiu curat și organizat. Astfel de detalii îți vor îmbunătăți starea de spirit și te vor ajuta să te simți cu adevărat acasă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton