Baia este încăperea pe care o asociem atât cu utilitatea zilnică, cât și cu relaxarea deplină. Mereu ne dorim când ajungem acasă după o zi lungă şi obositoare să ne răsfățăm la duș sau în cadă.
Băile mai generoase au nenumărate posibilităţi de design interior, însă cele care au suprafețe mai restrânse au nevoie de câteva trucuri pentru a obține senzația de spațialitate.
Cum poți să te bucuri de o baie practică și estetică în același timp ?
Pentru a beneficia de o amenajare baie în stil modern, este important să te inspiri din regulile de amenajare în stil Feng Shui. Acestea pun accent pe decorarea băii în nuanţe pastelate care îți oferă posibilitatea să te bucuri din plin de o senzație de bine. De asemenea, folosirea obiectelor din lemn sau marmură în baie te ajută să-ți menții o energie pozitivă iar spaţiile de depozitare compartimentate, ajută la păstrarea unei băi curate şi aerisite.
Folosește-ți creativitatea pentru a mari vizibil spaţiul disponibil din baie. Montează sertarele sub lavoar și instalează rafturi suspendate sau etajere din sticlă pentru a expune prosoapele și accesoriile de baie. De asemenea, poți înlocui cada de baie cu dușul, pentru a elibera din spațiu.
5 sfaturi utile în crearea unui spațiu luminos și atractiv în baie
Iată care sunt ideile principale care te ajută să te bucuri de un aspect estetic minunat:
1. Integrează în baie un dulap cu oglinzi duble și vei observa că oglinda supradimensionată va lăsa impresia că există o suprafață mai mare decât este în realitate. Folosind câteva nişe în perete, în apropierea oglinzii, creezi ușor senzația de spațialitate și luminozitate într-o baie îngustă.
2. Utilizează un rezervor vas WC încastrat pentru că acesta este ușor de instalat, este mascat de un perete și ocupă puțin spațiu. În plus, poate fi încadrat astfel încât să formeze o poliță pentru depozitare, mărind utilitatea spațiului. Un astfel de rezervor contribuie în mod evident la obținerea unui decor elegant și oferă senzația de spațialitate
3. Folosește alternative rezistente şi creative, care au un impact puternic la nivel vizual, cum ar fi tapetul rezistent la umiditate, podeaua epoxidică sau panourile decorative. Acestea adaugă un plus de valoare spațiului din baie atunci când vorbim despre decoraţiunile interioare.
4. Montează elementele de iluminare potrivite în baie. Specialiștii în domeniu recomandă utilizarea corpurilor de iluminat laterale deoarece creează un sentiment de căldură şi oferă un plus de intimitate. Spaţiul din baie trebuie să se bucure cât mai mult de o lumină naturală. Poţi adăuga şi un pic de verdeaţă, pentru a pune accent pe naturalețea băii.
5. Mobilierul, pardoseala şi pereţii trebuie să creeze o armonie perfectă din punct de vedere cromatic şi vizual. Culorile folosite în baie au o influenţă majoră în crearea atmosferei de interior şi a stării de bine.