Cum să încetinești procesul de îmbătrânire a pielii: 3 sfaturi utile

 bogdan.galca
.

Îmbătrânirea este un proces natural, însă, de la o anumită vârstă, semnele senectuții devin mai vizibile. De la regimul alimentar până la produsele cosmetice folosite, există numeroși factori care pot afecta sănătatea pielii.

Vestea bună este că există câteva modalități prin care poți încetini procesul de îmbătrânire a pielii. Cu cât începi mai devreme să adopți obiceiuri sănătoase, cu atât vei menține, o perioadă îndelungată, fermitatea și elasticitatea pielii tale. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

Evită expunerea la soare

Soarele este unul dintre cei mai de temut inamicii ai pielii. Expunerea la razele solare duce la scăderea producției naturale de colagen, care îndeplinește numeroase funcții în organism. Colagenul susține starea generală de sănătate și are o contribuție importantă în funcționarea mai multor sisteme și țesuturi din organismul uman. Este, de asemenea, o componentă de bază a pielii și are rolul de a o face mai rezistentă, de a-i asigura elasticitatea și de a o hidrata.

Expunerea la soare are un impact puternic în ceea ce privește producția colagenului și astfel pielea va deveni mai uscată și mai puțin fermă.

Pentru a limita daunele provocate de razele ultraviolete, specialiștii recomandă folosirea unei creme cu protecție solară indiferent de anotimp, iar în timpul sezonului cald un produs cu SPF de cel puțin 30.

Totodată, bronzul afectează pielea. Radiațiile ultraviolete pot provoca decolorarea pielii, prin diminuarea producției de elastină și colagen. Din acest motiv, bronzul ar trebui evitat, pe cât posibil.

Nu în ultimul rând, ochelarii de soare vor proteja pielea delicată din jurul ochilor. Purtarea ochelarilor de soare este o măsură eficientă pentru prevenirea ridurilor.

Folosește produse cosmetice potrivite tipului de piele

Este important să cunoști ce tip de piele ai și să folosești produsele cosmetice adecvate nevoilor sale. Un medic dermatolog te poate ajuta să identifici dacă tenul tău este uscat sau gras, normal, sensibil sau mixt.

Astfel, vei putea urma rutina zilnică de îngrijire a tenului – spălare, exfoliere, calmare, hidratare – folosind produsele dermatocosmetice adecvate nevoilor tale, cu ingredientele care vor ajuta pielea să-și păstreze elasticitatea și fermitatea.

Totodată, prevenirea este esențială dacă îți dorești să ai pielea luminoasă cât mai mult timp. Sarcina, fluctuațiile de greutate, o alimentație deficitară sau alte evenimente din viață pot afecta pielea, ducând, de pildă, la apariția vergeturilor. Pentru a crește rezistența pielii la distensie și pentru a reface fibrele de colagen și elastină, este important să folosești o crema anti-vergeturi. Un astfel de produs cosmetic previne formarea de noi vergeturi şi reduce dimensiunea celor deja instalate.

Adoptă obiceiuri sănătoase și evită viciile

O alimentație sănătoasă este esențială pentru a menține pielea tânără cât mai mult timp. O dietă echilibrată, care conține fructe, legume și alimente bogate în antioxidanți și proteine slabe, va încetini procesul de îmbătrânire a pielii. În plus, este important ca pielea să fie tot timpul hidratată, de aceea trebuie să ai grijă să consumi cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

Pe de altă parte, obiceiurile proaste dăunează sănătății pielii. Evită consumul de alcool în cantități mari – acesta deshidrateaza pielea și dilată vasele de sânge (ceea ce ar putea duce la apariția unor afecțiuni ale pielii, precum rozaceea) -, dar și fumatul.

Primele semne de îmbătrânire pot apărea în jurul vârstei de 30 de ani, însă nu este niciodată prea devreme să ai grijă de corpul tău și să adopți obiceiuri sănătoase pentru a-l proteja.

Sursă foto: Unsplash

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton