Cum să introduci nutraceuticele în dieta ta

.

De multe ori, programul încărcat te poate împiedica să ai grijă de tine așa cum ți-ai dori.Cu toate astea, poți integra în stilul tău de viață produse suplimentare astfel încâtorganismul să se bucure în timp de o serie de beneficii. Nutraceuticele se găsesc atât înalimente, cât și în suplimente și îndeplinesc un rol important pentru corp, ajutând la ostare de bine. Acestea sunt, așadar, componente nutritive care pot avea efecteterapeutice. Ele pot preveni îmbătrânirea pielii, dar ajută și pe partea de sănătate,ameliorând unele afecțiuni. Iată cum le poți integra în dieta ta într-un mod simplu pentrua avea parte ulterior de aspecte pozitive!

De multe ori, programul încărcat te poate împiedica să ai grijă de tine așa cum ți-ai dori. Cu toate astea, poți integra în stilul tău de viață produse suplimentare astfel încât organismul să se bucure în timp de o serie de beneficii. Nutraceuticele se găsesc atât în alimente, cât și în suplimente și îndeplinesc un rol important pentru corp, ajutând la o stare de bine. Acestea sunt, așadar, componente nutritive care pot avea efecte terapeutice. Ele pot preveni îmbătrânirea pielii, dar ajută și pe partea de sănătate, ameliorând unele afecțiuni. Iată cum le poți integra în dieta ta într-un mod simplu pentru a avea parte ulterior de aspecte pozitive!


Prin produse infuzate cu vitamine speciale 

Dacă ești iubitor de cafea sau ciocolată, te poți orienta către sortimente infuzate cu vitamine atent alese pentru a îngriji organismul. O variantă în acest sens o reprezintă produsele nutraceutice de la MDLA Wellness, special concepute pentru sănătatea corpului. Poți încerca, spre exemplu, cafeaua cu colagen, care are numeroase beneficii. Având în vedere că este una dintre cele mai importante proteine din corp, colagenul contribuie la menținerea sănătății oaselor, cartilagiilor, pielii și unghiilor. Sau dacă îți dorești un ajutor pe partea de slăbit, te poți orienta către cafeaua cu guarana, ingredient care reduce pofta de mâncare. O altă variantă de ajutor pentru creșterea imunității este cafeaua infuzată cu vitamina C, vitamina D3, seleniu și zinc.


Din alimentația naturală 

O alimentație sănătoasă este responsabilă pentru starea generală a organismului. Prin urmare, încearcă să te axezi pe produse care aduc efecte optime. Antioxidanții îi poți găsi în fructe și legume, așa cum sunt afinele, spanacul, roșiile, dar și multe altele. Integrează în meniul tău cât mai mult pește astfel încât să te bucuri de aportul de omega – 3. Oleaginoasele și semințele, cum sunt nucile, semințele de chia, oferă corpului grăsimi sănătoase și minerale. Iar condimentele, precum turmeric, ghimbir sau usturoi, au proprietăți antiinflamatoare.

Prin suplimente alimentare

Poți contribui la îmbunătățirea imunității corpului și prin prisma suplimentelor. Pe piață găsești suplimente sub formă de capsule, tablete sau pudră, care pot fi o opțiune dacă mâncarea pe care o consumi nu acoperă necesarul de nutrienți. Ideal ar fi să consulți un nutriționist care să-ți ofere un plan alimentar personalizat, în funcție de nevoile tale, sau să ceri părerea unui medic cu privire la suplimentele pe care le poți lua pentru o stare mai bună a organismului.


Consumă probiotice

O sursă bună de probiotice o reprezintă produsele lactate, care pot îmbunătăți echilibrul microbian intestinal, notează everydayhealth.com. Având în vedere acest lucru, poți să încerci să consumi la micul-dejun iaurturi sau alte lactate, bogate în proteine și grăsimi. Probioticele se găsesc din belșug și în murături. Profită de acest lucru și inserează-le în meniul tău.

Sursa foto: pexels.com