Cum să îți reîncarci bateriile după o zi stresantă la muncă?

 advertising.ringier
.

Majoritatea dintre noi petrece mai mult timp la muncă decât acasă. Și, cu toate că sarcinile zilnice nu pot fi amânate, de cele mai multe ori avem nevoie și de momente de respiro, astfel încât să ne relaxăm trupul și mintea. Citește articolul pe care ți l-am pregătit și descoperă cum poți să îți reîncarci bateriile după o zi stresantă la muncă.

Fă o plimbare în natură

O zi plină la muncă poate aduce cu sine stres, nervi, griji sau neliniște. De aceea, este important ca, de cel puțin 2-3 ori pe săptămână, să îți rezervi timp pentru a face o plimbare în natură. Fie că alegi un parc, o pădure din apropiere sau drumul din fața casei tale, aceste ieșiri te vor ajuta să îți relaxezi mintea și să te reconectezi cu sinele.

De asemenea, plimbările în aer liber pot fi benefice și pentru sanatatea psiho-emotionala, pentru că te vor ajuta să uiți, măcar pentru câteva ore, de problemele pe care le întâmpini în viața de zi cu zi. 

Citește o carte

Dacă nu ai chef de plimbări sau de ieșiri în natură, o idee bună pentru a te relaxa după o zi la birou este să citești o carte. Alege un gen care îți place, fie că e dragoste, mister sau dramă, fă-ți o ceașcă de ceai și bucură-te de momente de relaxare, de una singură.

Dacă nu ai, neapărat, chef să citești o carte, poți să răsfoiești o revistă, să completezi o integramă sau să rememorezi amintiri, uitându-te într-un album foto. În final, este important să te simți liniștită și să îți îmbunătățești starea de spirit.

Bucură-te de o baie caldă

Cu toții știm că unul dintre cele mai relaxante momente din zi este acela în care faci o baie caldă, te bucuri de muzică în surdină și uiți de toate gândurile negative de pe parcursul orelor de lucru. Așadar, dacă îți dorești să te simți mai bine, pregătește-ți, înainte de culcare, o baie caldă cu spumă, săruri minerale, uleiuri esențiale sau orice îți aduce plăcere. De asemenea, poți savura și un pahar de vin la lumina caldă a unor lumânări.

Tratează acest ritual de seară ca pe un moment doar al tău, în care te poți răsfăța. Concentrează-te doar pe gândurile pozitive care îți vin în minte, deoarece aceasta este ocazia ta de a te deconecta complet de la agitația cotidiană.

Ascultă muzica preferată

Pentru majoritatea dintre noi, muzica vine ca un remediu la problemele de zi cu zi. Așadar, dacă ai avut parte de o săptămână mai grea, cu multe sarcini de rezolvat, o idee bună este să asculți un playlist cu câteva piese care îți plac. Poți alege orice gen muzical, atât timp cât, în final, starea ta de spirit se îmbunătățește și tu te simți mai relaxată.

Totuși, dacă nu îți place neapărat să asculți muzică, te poți bucura de un podcast. Astfel, vei putea să obții și câteva informații interesante, dar îți vei și deconecta mintea de la grijile zilnice.

Petrece timp cu cei dragi

În zilele în care te simți obosită și lipsită de vlagă, cel mai bun mod prin care te poți relaxa este să petreci ceva timp cu persoanele dragi ție. Așadar, rezervă-ți câteva ore, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a te întâlni cu familia sau cu prietenii tăi. Puteți să ieșiți în oraș sau puteți să vă relaxați în confortul propriei locuințe, povestind, discutând sau depănând amintiri.

Așadar, o zi dificilă la muncă poate să aducă stres, neliniște și, în principal, o stare de spirit negativă. Încearcă să îți formezi o rutină de relaxare și să o urmezi cu strictețe, pentru a putea să treci mai ușor peste perioadele aglomerate din viața ta.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton