Cum să menţii un regim alimentar sănătos dacă nu ai timp pentru gătit

 advertising.ringier
.

Pentru unele persoanele ritmul vieţii este unul extrem de rapid. Uneori poate nici nu ai timp să mănânci, nu se mai pune vorba de gătit. Însă, e important totuşi ca în acest ritm aglomerat să alimentezi corpul cu toate substanţele şi nutrienţii de care are nevoie pentru a-l ajuta să funcţioneze în parametrii optimi. Dacă nu reuşeşti să ai un regim echilibrat continuă să citeşti pentru a descoperi cum poţi face rapid şi uşor.

Iată câteva idei practice prin care să menţii un regim alimentar sănătos atunci când dispui de foarte puţin timp liber:

  1. Planifică-ţi mesele din timp

Un pas foarte important care te poate ajuta să menţii un regim echilibrat pe o perioadă mai lungă de timp este planificarea meselor. Deşi poate părea o pierdere de timp, este o metodă bună de a te asigura că eşti controlul alimentaţiei tale. Aşa că, ce trebuie să faci este să iei un carnţetel sau să deschizi secţiunea de Notiţe' de pe telefon şi să faci o listă cu ce vei mânca în următoarele zilei. Astfel, te poţi organiza din timp şi nu vei fi în situaţia în care să cumperi rapid ceva nesănătos pentru prânz sau cină. 

  1. Atunci când comanzi alege variante mai sănătoase

Dacă nu ai timp, cu siguranţă apelezi destul de des la comenzile de mâncare pentru a scăpa de grija alimentelor zilnice.De multe ori poţi pica în capcana de a comada meniul zilei sau un preparat pe bază de paste făinoase, variante care nu sunt cele mai indicate. Încearcă să fii mai atent la ce alegi să comanzi şi mergi pe o variantă mai sigură. Măcar o dată pe săptămână poți comanda mâncare la oală, care poate fi o alternativă mai sănătoasă decât variantele de fast-food sau prăjeli ori carbohidraţi. Cei de la Foodnation.ro au o un meniu destul de variat din care poţi alege ce variantă doreşti. 

  1. Mergi la cumpărături pentru a-ţi face provizi pentru întreaga săptămână 

Dacă aştepţi mereu până să ţi se facă foame pentru a te hotărî ce mănânci, atunci cel mai probabil nu iei cele înţelepte decizii din punct de vedere al meselor. Tocmai pentru că atunci când ţi se face foame, îţi va fi poftă de multe alimente interzise' sau mai puţin nutritive, precum prăjelile sau alimentele de tip fast-food. Acest tip de alimente nu doar că nu îţi aduc aportul de vitamine şi nutrienţi de care ai nevoie, ba chiar mai mult îţi vor încetini metabolismul, iar pe termen lung te pot determina chiar să dezvolţi anumite probleme de sănătate. Astfel, o tură de cumpărături în weekend este mai mult decât utilă. Îţi poţi aproviziona frigiderul şi cămara cu alimentele de care ai nevoie pentru prepararea felurilor de mâncare din planul tău alimentar şi eşti pregătit pentru întreaga săptămână. 

Aşadar, acestea au fost ideile ce te pot ajuta să menţii un regim alimentar mult mai sănătos şi să îţi alimentezi organismul cu vitaminele şi nutrienţii necesari unei funcţionări optime. 

Sursă foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton