Cum să păstrezi luminozitatea şi sănătatea pielii - afla de la specialistul Onconect.ro

 advertising.ringier
.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Are o multitudine de roluri, constituindu-se într-o barieră de protecţie în faţa factorilor externi, fapt care o expune constant agresiunilor care îi pot afecta structura, aspectul şi calitatea.

Astfel, pentru a te bucura de o piele frumoasă şi sănătoasă, bine hidratată şi catifelată este esenţial să acorzi o foarte mare atenţiei îngrijirii acesteia, indiferent de vârsta pe care o ai. Este indicat să incluzi în rutina zilnică produse ingrijire ten de calitate, care răspund nevoilor tale. 

Pielea şi rolul acesteia

Pielea este formată din trei straturi, epiderma la exterior, dermul în poziţia mediană şi ţesutul subcutanat, acesta fiind cel mai profund strat. Pielea este compusă dintr-o structură foarte complexă de ţesuturi, aflate într-o interconectare şi colaborare  permanentă, un proces care are rol  de barieră de protecţie pentru întregul organism. Pielea protejează astfel toate  organele interne de bacteriile și virusurile specifice mediului exterior, reprezintă primul strat  al sistemului imunitar, este un organ senzorial, reglează temperatura corporală, ne apară de radiaţii şi  produce vitamina D.

Aspectul şi sănătatea pielii

Pielea este un organ foarte sensibil, care reacţionează rapid atunci când se confruntă cu factori agresori  externi sau interni. Pielea îşi pierde din elasticitate şi strălucire atunci când este supusă frecvent contactului cu variaţiile de temperatură, umiditatea excesivă, vântul puternic, precum şi cu substanţele chimice aflate într-o multitudine de elemente.  De asemenea, o altă cauză care poate genera probleme la nivelul pielii, este lipsa de vitamine şi minerale, precum şi deficitul de colagen. Odată cu demararea procesului de îmbătrânire, aspectul pielii începe să se modifice, tocmai din cauza scăderii nivelului de colagen, esenţial în păstrarea elasticităţii, luminozităţii  și fermităţii pielii.  Astfel, odată cu trecerea timpului, acest mare organ al corpului îşi poate pierde frumuseţea, se pigmentează, vor apărea ridurile faciale,  va manifesta uscăciune şi o sensibilitate crescută în faţa factorilor externi. Pielea mai poate manifesta şi altfel de contexte, precum acneea, dermatitele, erupţiile, cicatricile dobândite în timp, vergeturile, celulita sau bolile specifice. Este foarte important ca pielea ta să se bucure de o îngrijire adecvată, dar şi de tratamente potrivite specificului acesteia. 

Tenul, mereu expus factorilor externi

Fiecare femeie îşi doreşte să aibă un ten tânăr şi luminos, astfel că este absolut esenţial să acorde o atenţie mărită îngrijirii acestuia. Machiajul aplicat peste zi, particulele de praf şi de fum din atmosferă, expunerea excesivă în faţa razelor solare sau a vântului, umezeala excesivă şi mediile bogate în vapori şi substanţe chimice, toate sunt catalogate drept factori nocivi care afectează în timp aspectul pielii. De asemenea, aspectul şi calitatea pielii de pe faţă, gât şi decolteu sunt influenţate de specificului fiecăreia, astfel că un ten acneic sau unul predispus la reacţii alergice, va manifesta în timp anumite contexte specifice. Din aceste motive, este important ca fiecare să îşi cunoască nevoile reale în materie de îngrijire şi tratare a tenului, folosind doar produse de cea mai înaltă calitate, potrivite pielii şi problemelor cu care se confruntă.

Un ten îngrijit şi sănătos

Principala condiţie pentru a te bucura de un ten luminos şi tânăr pentru cât mai mult timp, este cea a curăţării pielii. Indiferent dacă se aplică sau nu un machiaj, demachierea de seară este esenţială. Prin demachiere nu se îndepărtează doar produsele cosmetice specifice, ci se eliberează tenul de tot bagajul nociv acumulat peste zi, în special de particulele de praf şi de fum. Piaţa de specialitate le întâmpină pe doamne cu o gamă foarte largă de produse, destinată oricărui tip de ten şi oricărei etape de vârstă. Astfel, odată demachiată,  pielea de pe faţă, gât şi decolteu va trebui să se bucure de o spălare potrivită, folosindu-se săpunuri şi loţiuni special concepute astfel încât să confere luminozitate şi să echilibreze nivelul de sebum. Foarte importantă este hidratarea, astfel că aplicarea celor mai potrivite creme hidratante, este absolut obligatorie. Gama de creme faciale de la Onconect acoperă toate nevoile pielii, adresându-se atât unui ten uscat, cât şi unuia excesiv gras sau mixt. Procesul de demachiere se aplică atât seara, cât şi dimineaţa, îndepărtând excesul de sebum şi curăţând pielea de impurităţi. Cremele de zi au rolul de a proteja tenul în faţa factorilor externi, constituindu-se într-o bază foarte bună pentru machiajul de zi.

Tenul cu probleme 

Excesul de sebum va conduce în timp la apariţia punctelor negre şi a acneei, astfel că impune măsuri rapide. Pentru un ten gras, gomajul, demachierea şi curăţarea zilnică sunt esenţiale. De asemenea, reglarea nivelului de sebum se face prin aplicarea cremelor destinate acestui tip de ten foarte gras, iar un ten acneic se va putea trata prin aplicarea de tratamente specifice.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton