Cum să planifici o minivacanță de weekend în București?

 advertising.ringier
.

Suntem în plină vară, iar sezonul vacanțelor abia a început. Te poți bucura de un sejur la mare, la munte sau într-o țară exotică. Însă, dacă timpul nu îți permite, ai posibilitatea de a opta și pentru o minivacanță de weekend. Iar dacă locuiești în afara capitalei, o escapadă de două zile în București este exact ce ai nevoie. Citește articolul pe care ți l-am pregătit și vezi câteva recomandări pentru a organiza o astfel de excursie.

Decide ce mijloc de transport vei folosi

Să presupunem că ai decis deja că următoarea destinație pentru minivacanță este București. Ei bine, este timpul să stabilești și ce mijloc de transport vei utiliza pentru a ajunge acolo. Primul pas este să vezi ce buget ai disponibil pentru transport, dar și să analizezi nevoile și preferințele tale de călătorie.

Dacă vei merge la București alături de prieteni sau de persoana iubită, o idee bună poate fi trenul. Acesta vă va oferi posibilitatea să vă distrați, să povestiți și să vă bucurați de toate zonele pe lângă care treceți.

Dacă escapada va fi una de familie, alături de copiii tăi, poate ar fi mai bine să alegi mașina personală. Așa, vei fi sigură că ai la îndemână tot ce ai nevoie și că, în cazul unor situații neplăcute, nu va fi necesar să depinzi de alte persoane.

O variantă bună poate fi și avionul, mai ales dacă locuiești departe de București, în zone precum Banat, Crișana sau Maramureș. Ideal ar fi să cauți biletele de avion cu ceva timp înainte, astfel încât să beneficiezi de un preț mai mic sau de diferite reduceri.

Caută cazare

Dacă stai un weekend sau mai multe zile în București, va fi necesar să îți găsești și o locație pentru cazare – asta dacă nu ai prieteni la care poți înnopta. Analizează, așadar, website-urile dedicate cazărilor sau ia legătura cu diferite hoteluri sau pensiuni, astfel încât să găsești o variantă potrivită preferințelor tale. Verifică recenziile locației unde urmează să te cazezi, pentru a fi sigură că totul va fi așa cum ai plănuit.

De asemenea, dacă ai ales ca mijloc de transport avionul, ai opțiunea de a te caza în locații care sunt aproape de aeroport. Este suficient să faci o căutare pe internet și vei găsi diferite variante din care poți alege, de exemplu, hotel Otopeni

Stabilește ce locuri vei vizita

În ciuda aglomerației cunoscute, Bucureștiul oferă numeroase locuri pe care le poți vizita sau pe unde te poți plimba. Începe, prima dată, cu parcurile, precum Cișmigiu, IOR sau Carol I, mai ales dacă, pe parcursul minivacanței tale, va fi vreme frumoasă. 

Dacă ești interesat de istorie sau cultură, Bucureștiul vine la pachet și cu câteva atracții turistice, astfel încât să te poți familiariza cu farmecul și cu istoria zonei: Muzeul de Artă, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului sau Ateneul Român. Însă, înainte de a ajunge acolo, ar fi bine să verifici ce program de vizită are fiecare locație.

Bucureștiul are, de asemenea, și multe clădiri vechi, care impresionează prin arhitectura spectaculoasă. Așadar, dacă nu ești dornic să vizitezi obiective turistice și culturale, te poți bucura de o plimbare lungă pe străzile capitalei. Și, pentru ca experiența ta să fie completă, seara, poți să te distrezi pe Calea Victoriei sau în Centrul Vechi.

Așadar, o minivacanță de un weekend la București poate fi o variantă bună, dacă timpul tău pentru călătorit este limitat. Dacă îți faci un plan bine pus la punct și urmezi sfaturile de mai sus, te poți bucura de câteva zile distractive și relaxante.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton