Cum să vă stocați europaleții corect pentru a preveni deteriorarea

 advertising.ringier
.

Europaleții sunt platforme din lemn, folosite în general pentru transportul și depozitarea mărfurilor într-un mod cât se poate de eficient și sigur. Acestea au dimensiuni standardizate pentru a se potrivi în diverse autovehicule de transport, în general camioane sau autoutilitare.

Acești europaleți de vânzare se mai folosesc și pentru depozitarea mărfurilor în depozitele de mari dimensiuni pentru a simplifica manipularea mărfii cu ajutorul transpaleților, indiferent de modelul lor. Astfel, aceștia optimizează spațiul și în locurile unde nu există suficient loc.

Europaleții sunt adesea realizați din lemn de molid sau alte specii de copaci duri. Dimensiunile lor sunt standardizate de 80 x 120 cm, dar există și alte tipuri de dimensiuni, precum:

  • 100 x 120 cm;
  • 80 x 60 cm.

Aceștia sunt utilizați într-o varietate de industrii, precum:

  • industria alimentară;
  • industria farmaceutică;
  • industria construcțiilor, etc.

Cum putem stoca în mod corect europaleții?

Pentru a beneficia de avantajele europaleților pentru o perioadă îndelungată de timp, este necesară să se urmeze câteva reguli pentru prevenirea deteriorării:

  • protecția față de umiditate – europaleții trebuie să fie depozitați într-un loc uscat și foarte bine ventilat pentru a se evita absorbția de umiditate din aer, având în vedere că sunt realizați din lemn; în aceeași ordine de idei, trebuie să se evite spațiile cu fluctuații mari de temperatură;
  • stivuirea europaleților într-un mod corect – aceștia trebuie să fie transportați cu stivuitorul sau transpaleții conform regulilor impuse, astfel încât să nu se deformeze și să se evite accidentările operatorilor sau altor muncitori;
  • protecția contra lovirii – europaleții trebuie să fie manipulați cu cea mai mare grijă pentru a se evita zgârieturile sau chiar rupturile colțurilor și marginilor; evident, nu este permisă aruncarea lor de la înălțimi mari;
  • verificarea regulată – acești europaleți de vânzare trebuie să fie verificați constant pentru a se identifica eventualele deteriorări sau defecte ce pot afecta procesele; cei avariați trebuie înlocuiți imediat;
  • etichetarea – pentru o identificare cât mai ușoară, este recomandat să se eticheteze europaleții cu conținutul lor; acest lucru intervine pozitiv în gestionarea eficientă a mărfurilor.

Cum evităm deteriorarea acestora?

Europaleții pot să fie deteriorați repede, din mai multe motive. Este foarte important să se urmeze normele de manipulare. Manipularea atentă a acestora poate preveni diversele zgârieturi și deteriorări ale marginilor și colțurilor.

Pe cât posibil, este recomandat să se evite aruncarea lor de la înălțimi înalte. Pe de altă parte, depozitarea lor adecvată într-un loc uscat, ferit de umiditate și temperaturi extreme, ne va ajuta să-i folosim pentru o perioadă îndelungată de timp fără nicio problemă.

Europaleții nu se manipulează cu orice fel de echipamente. Trebuie să fie folosite cele adecvate, pentru a se evita riscurile legate de deteriorarea lor.

Aceștia sunt standardizați, ceea ce înseamnă că atât dimensiunile, cât și greutatea lor este reglementată de către norme internaționale, facilitând procesul de manipulare, indiferent de industrie. Sunt proiectați pentru a fi ușor de manipulat cu ajutorul echipamentelor și mașinăriilor de ridicare.

Datorită faptului că sunt fabricați din lemn, acești europaleți sunt extrem de îndrăgiți datorită durabilității lor, fiind și materiale ce se pot recicla. Acestea fiind spuse, prevenirea deteriorării lor nu este o sarcină dificilă, ci doar câteva mici reguli de respectat pentru a ne bucura cât mai mult de avantajele pe care le oferă.

Articol susținut de Escargo.ro, o companie cu capital 100% românesc, prezentă pe piața națională din 1992, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul ambalajelor din lemn.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton