Cum se alege cea mai potrivită mâncare pentru câini

 advertising.ringier
.

Alegerea hranei bune pentru animalele noastre este o adevărată provocare! Cum să-ți hrănești bine animalul de companie, astfel încât să fie sănătos? 

Aceasta este întrebarea pe care mulți proprietari de câini și-o pun în mod regulat. Dietele cu animale nu mai sunt folosite doar pentru hrănirea câinilor, ci și pentru prevenirea problemelor de sănătate legate de alimentația deficitară; și trebuie adaptate la condiția fizică a fiecărui animal. Nevoile lor alimentare sunt foarte diferite de ale noastre și variază în funcție de mărimea, vârsta și stilul lor de viață. Între anumite diete industriale recunoscute și special create de medicii veterinari specializați în nutriție și preparatele gătite acasă, există o mulțime de meniuri variate pentru prietenii noștri patruped. 

Totuși, deși pare mai sănătoasă, mâncarea de casă riscă să lipsească anumite vitamine și minerale care se găsesc inevitabil în crochete… cu riscul de a dezvolta deficiențe nutriționale. Cereți-ne sfaturi cu privire la hrana pentru câini pentru a vedea lucrurile mai clar, dar mai ales pentru a alege o alimentație bună și potrivită animalului dumneavoastră.

În primul rând, nu depinde de câine să decidă ce mancare caini să aleagă, ci de tine. Totuși, fără a ceda capriciilor lui, îi poți detecta preferințele! Rețineți că un câine este un omnivor, ca și oamenii, care trebuie să mănânce produse din surse animale, dar și din surse vegetale. 

Preferințele sale variază între carne de vită, pui, miel și porc. Îi plac, de asemenea, grăsimile și zaharurile animale. Mâncarea în bucăți este adesea mai apreciată de câini. Atunci animalul tău de companie poate beneficia de o alimentatie sanatoasa si echilibrata consumand hrana uscata sau umeda. Pe de altă parte, prima recomandare pentru un animal sănătos va fi prioritizarea hranei uscate. 

Motivul este foarte simplu: efectul mecanic al crochetelor asupra dinților îl ajută pe însoțitorul tău să-și mențină sănătatea dentară; În schimb, alimentele umede nu vor încetini acumularea de tartru. Acest lucru nu elimină beneficiile alimentelor umede conservate. Se poate întâmpla ca, pe măsură ce animalul tău de companie îmbătrânește, să aibă nevoie de o dietă specială. Așadar, conservele vor deveni recomandarea nutrițională pentru el în acest moment. Cu toate acestea, unii câini își vor întoarce nasul la conserve pur și simplu pentru că este nou pentru ei. Prin urmare, ar putea fi o idee bună să includeți acest tip de hrană în dieta obișnuită a animalului dvs. de companie ca un răsfăț, scrie Pets Point.

De exemplu, ai putea să-i dai mâncare umedă o dată pe săptămână. În acest fel, animalul se obișnuiește cu el, continuând să beneficieze de efectul mecanic al crochetelor pe tot parcursul săptămânii. La urma urmei, toți avem dreptul să ne tratăm din când în când!

Mâncare făcută acasă

Constă în gătirea animalului tău cu un amestec de legume, alimente bogate în amidon (carbohidrați) și carne gătită. Câinelui îi place foarte mult această mâncare; cu toate acestea, este posibil să nu conțină suficiente vitamine și minerale pentru el. Dacă aveți timp și încă doriți să pregătiți mesele pentru câinele dvs., discutați cu medicul veterinar. Există o gamă largă de rețete adaptate nevoilor animalului dvs. de companie. Aceste rețete sunt însoțite de vitamine și minerale de adăugat în timpul meselor pentru a obține o alimentație sănătoasă și echilibrată. În această situație, etapele vieții sunt și mai importante.

Mâncarea casnică este interesantă dacă este pregătită în mod echilibrat. Principalul său avantaj este utilizarea de ingrediente proaspete. Trebuie să fie format din carne sau pește, orez, legume, ulei de rapiță și un supliment de vitamine și minerale.

Principalul dezavantaj este dificultatea de a pregăti zilnic o masă sănătoasă și echilibrată . Acest lucru necesită cunoștințe destul de avansate de nutriție și dietetică canină. Trebuie sa cunosti detaliile nevoilor câinelui tău, care variază în funcție de rasă, vârstă, nivelul de activitate, și apoi să cântărești fiecare ingredient. Este foarte recomandat să ceri unui medic veterinar să calculeze rația necesară pentru câinele tău.

Atenție la rația „de modă veche', adică o supă din orez, bucăți de carne de animal (foarte grasă) și resturi de masă! Acest tip de alimentație este foarte dezechilibrat și duce la deficiențe semnificative, daunătoare sănătății animalului.

Rații BARF

Obiectivul rațiilor BARF este de a aproxima dieta originală a câinilor. Sunt compuse din carne crudă, oase cărnoase, organe, fructe și legume și diverse suplimente.

Pentru a beneficia de beneficiile acestei diete, rațiile trebuie echilibrate. Ca și în cazul rațiilor de uz casnic, este indicat să cereți unui medic veterinar să calculeze rația necesară pentru animalul dumneavoastră.

Alimentele industriale există în două niveluri de calitate („standard' sau „premium') și în două forme, hrană uscată (crochete) sau hrană umedă (conserve).

Diferența de preț observată între diferitele game se explică prin diferența de calitate a ingredientelor care compun fiecare tip de aliment. Calitatea și originea cărnii folosite sunt foarte diferite; alimentele standard sunt în general mult mai grase, motiv pentru care câinii le găsesc uneori mai gustoase. De asemenea, sunt mult mai puțin digerabile și nu acoperă întotdeauna nevoile câinilor în ceea ce privește oligoelemente, acizi grași etc.

Un aliment care nu este potrivit pentru un animal poate duce la creșterea în greutate, căderea semnificativă a părului, blana ternă, scaune de proastă calitate etc.

Alimentele premium sunt perfect echilibrate și de foarte bună calitate. 

Sunt: proteine, lipide, carbohidrați, fibre, minerale, oligoelemente.

Echilibrat: pentru un cațeluș în creștere nivelul de proteine ​​și grăsimi trebuie să fie mai mare decât la un adult, la fel, calciul și fosforul necesar pentru construirea scheletului trebuie să fie prezente, dar fără exces pentru a evita tulburările de creștere.

Digerabil: cu cât un aliment este de calitate mai bună, cu atât este mai digerabil, cu atât cantitățile de ingerat vor fi mai puțin importante pentru aceeași valoare nutritivă și cu atât vor fi mai puține reziduuri și deci scaune.

La câinii adulți, observăm foarte repede diferența dintre scaunele animalului. Sunt mai puțin frecvente, mai mulate, mărimea și mirosul lor sunt mult mai puțin cu un aliment premium. Blana va fi, de asemenea, de mai bună calitate și căderea părului va fi redusă.

Hrana veterinara industrială reprezintă cea mai fiabilă și completă hrană. Ușor de transportat, ieftine în comparație cu calitatea lor, crochetele reprezintă o hrană completă și hrănitoare pentru câini. Dezvoltate de medici veterinari, sunt foarte echilibrate în nutrienți necesari sănătății animalului dumneavoastră. În plus, sunt perfect adaptate în funcție de vârsta, mărimea și greutatea câinelui tău. Dieta trebuie adaptată pe tot parcursul vieții câinelui tău în funcție de starea lui de sănătate. În plus, crochetele oferă avantajul de a se păstra foarte bine, spre deosebire de alimentele umede care se pot deteriora mai repede.

Ce ar trebui să evitați?

Ai grijă să nu dai nici un fel de mâncare câinelui tău! Oasele sunt evitate deoarece se pot bloca în sistemul lor digestiv și pot cauza probleme grave de sănătate precum obstrucția intestinală sau chiar perforarea intestinelor. Interzicem ciocolata, deoarece este un produs toxic pentru câini. Poate provoca vărsături, dar acționează și ca un puternic stimulent cardiac și provoacă convulsii. Cofeina, ca și ciocolata, ar trebui interzisă deoarece este un stimulent cardiac care riscă să provoace moartea animalelor. În produsele lactate, evitați brânza sau orice alte tipuri de alimente pe bază de lactoză, care pot provoca vărsături sau diaree.

Pentru a asigura creșterea și sănătatea câinelui tău, urmează aceste câteva reguli simple, astfel încât câinele tău să primească cea mai echilibrată dietă posibilă, în funcție de stadiul său de viață.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton