Cum te ajută să fii formator pentru formatori

 advertising.ringier
.

Ca și în orice alt domeniu, și formatorii au formatorii lor. Este deosebit de important să ții mereu pasul cu noutățile din domeniu și, cel puțin o dată pe an să participi la un curs sau un workshop din domeniul în care profesezi sau dintr-un domeniu conex.

Oricare ți-ar fi profesia, un curs de formator sau de public speaking îți va fi mereu binevenit.

Atunci când ajungi să ai o anumită experiență în domeniul în care activezi poți să începi să o împărtășești și cu alți viitori specialiști sau cu persoane care deja lucrează în aceeași arie și cu care poți să faci și schimb de experiență.

Ca să devii trainer trebuie să participi la un curs acreditat care să îți ofere informațiile necesare pentru a deveni formator și a-i ajuta și pe alții să treacă la un nou nivel în carieră.

Un astfel de curs îți aduce o mulțime de beneficii, atât pe plan profesional, cât și personal. Având o nouă calificare, poți să profiți de ea, atât în cadrul companiei în care activezi, cât și ca liber profesionist, livrând traininguri în timpul liber, dacă la serviciul actual nu este nevoie de această parte a profesiei.

Iată 5 îmbunătățiri pe care ți le poate aduce participarea la un curs de formator și, mai apoi, livrarea de cursuri și informații în calitate de public speaker.

Ce atuuri îți aduce un curs de formator

Acestea sunt mult mai multe decât cele pe care ți le prezentăm noi, însă te lăsăm și pe tine să le descoperi odată ce începi să iei legătura cu acest domeniu care îți aduce multe satisfacții în timp.

1. Îți dezvolți abilitățile de predare. Unele persoane au trac când se pune problema de a-i învăța pe alții încă din copilărie, iar alte persoane au nevoie să meargă la diverse cursuri pentru a-și dezvolta astfel de abilități.

Cu toate acestea, noi recomandăm oricărei persoane interesate de public speaking să meargă o dată la ceva vreme la un astfel de curs, deoarece metodologia se schimbă constant și este bine să fie la curent cu ce e nou.

2. Abilitățile de comunicare sunt duse la un alt nivel. Comunicarea este un domeniu într-o continuă schimbare și el și, tocmai de aceea, este deosebit de important să participi la cursuri care îți vor aduce o nouă perspectivă asupra comunicării verbale și non-verbale.

3. Te învață cum să gestionezi diverse grupuri. Atunci când predai într-un domeniu, niciun grup nu se aseamănă cu altul, iar asta face ca dinamica să fie diferită de fiecare dată.

Oamenii sunt de multe feluri – unii participă la cursuri pentru că își doresc să învețe ceva nou, iar alții din diverse obligații. Scopurile fiind diferite, și comportamentul acestora va fi diferit.

Tocmai de aceea este important să știi cum să abordezi fiecare parte și cum să îi faci să fie atrași de ceea ce îi înveți, indiferent de motivul pentru care se află acolo.

4. Poți să te adaptezi la diferite stiluri de învățare. Acest punct este strâns legat de cel de mai sus. La fel cum fiecare are o motivație proprie să ajungă la un curs, fiecare persoană are un alt stil de învățare. Trainerul trebuie să își dea seama din interacțiuni care este stilul fiecăruia și, ulterior, să se adapteze la acesta pentru a avea rezultate bune.

5. Ești mereu la curent cu schimbările din domeniu. Ca trainer nu poți să nu fii la curent cu ceea ce e nou în domeniul în care livrezi trainingul. Trăim într-o societate în care schimbările sunt un lucru normal și noi trebuie să ne adaptăm mereu la acestea.

Ca trainer este de două ori mai important să fii la curent cu orice e nou în domeniu pentru a putea oferi informații relevante celor care participă la cursurile, seminariile sau conferințele la care ajungi să vorbești.

A fi trainer este un lucru minunat, atât pentru tine, cât și pentru comunitatea din domeniul în care lucrezi. Vei învăța o mulțime de lucruri noi prin participarea la evenimente profesionale și din interacțiunea cu fiecare persoană prezentă acolo. 

Credite foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton