Cum tratezi iritația după epilare?

 advertising.ringier
.

Epilarea este o metodă eficientă de îndepărtare a părului nedorit, însă poate avea și unele efecte neplăcute, precum iritațiile pielii. Acestea pot varia ca aspect și simptomatologie, de la o simplă roșeață a pielii până la senzația de arsură și inflamație severă. Însă, prin aplicarea anumitor metode, te poți bucura de o piele catifelată chiar și după epilare.

Folosește creme după epilare

Metodele clasice de epilare sunt foarte utile pentru a obține un aspect plăcut al pielii, însă pot fi destul de agresive, mai ales dacă ai o piele sensibilă. Dacă te confrunți cu roșeață, senzație de arsură, durere sau usturime, este important a aplica produse speciale pentru a grăbi vindecarea pielii iritate. Este recomandat să alegi o cremă hidratantă, bogată în elemente hrănitoare. Este de preferat să eviți cremele cu parfum, parabeni sau alți conservanți, ce pot irita suplimentar pielea. Poți opta pentru La Roche Posay CICAPLAST B5, un balsam reparator calmant, ce repară bariera cutanată, având efect antibacterian și hidratând pielea în profunzime. 

Folosește comprese reci

Temperaturile scăzute reduc roșeața pielii și favorizează repararea țesutului. Pune comprese reci sau fă un duș cu apă mai rece. Înainte de a te epila, un duș cu apă fierbinte va stimula deschiderea porilor și hidratarea pielii. După epilare, dușul rece va reduce simptomele iritației și va stimula repararea pielii. În plus, firele crescute sub piele vor apărea mai rar. De asemenea, pentru un efect benefic, poți utiliza creme ținute la frigider sau gel de aloe vera rece.

Pentru a evita agravarea iritației și apariția unor leziuni suplimentare la nivelul pielii, nu pune cuburi de gheață direct pe piele. Acestea se pot pune într-un prosop care se menține pe pielea iritată maximum 15 minute. De asemenea, poți folosi comprese cu apă, păstrate pentru câteva minute la frigider. 

Evită expunerea la soare

Expunerea la soare după epilare poate înrăutăți iritația. Riscul de a dezvolta arsuri solare după ce te epilezi este mai crescut, deoarece pielea este mai sensibilă. Este indicat a te proteja de razele solare, în primele 2 zile după ce ai folosit epilatorul. Însă, dacă nu poți evita expunerea la soare, utilizează o cremă de protecție solară. Este de preferat un produs fără parfum sau parabeni, deoarece aceștia pot favoriza roșeața și senzația de usturime. 

Alege haine lejere

Purtarea hainelor strâmte nu permite refacerea zonelor iritate. Este indicat a purta haine lejere, confecționate din materiale de origine naturală, precum bumbacul, inul, mătasea. Acestea nu contribuie la fricționarea excesivă a pielii, reduc transpirația și ajută pielea să respire. 

Cu siguranță vei găsi piese vestimentare potrivite pentru a crea ținute elegante, casual sau sport, în funcție de evenimentele la care participi. E bine de știut că sportul și transpirația pot agrava iritația pielii. Așadar, ideal ar fi să eviți activitățile solicitante, în primele zile după epilare. 

Menține o igienă riguroasă

Igiena este întotdeauna esențială. Însă, după epilare, aceasta are rolul de a preveni apariția infecțiilor la nivelul porilor deschiși. De aceea, este important a acorda o atenție specială igienei și produselor utilizate. Alege geluri de duș ce conțin ingrediente naturale, fără parabeni și parfum. Optează pentru un gel de duș fără sulfați, deoarece aceștia irită și usucă pielea. Persoanele cu pielea sensibilă pot resimți o senzație de usturime, după spălarea cu geluri de duș ce conțin sulfați. 

În timpul dușului, nu masa excesiv pielea. Curăță delicat zonele epilate, prin mișcări fine și fără a utiliza buretele sau mănușa de baie. De asemenea, nu aplica produse exfoliante pe piele. Acestea sunt utile doar înainte de epilare. 

Iritația după epilare poate fi destul de supărătoare, dar, cu ajutorul trucurilor de mai sus, te poți bucura de o piele catifelată și sănătoasă. Asigură-te că tehnica de epilat este potrivită pentru tine și că este realizată corect. Menține permanent pielea hidratată, iar după epilare, folosește produse care stimulează regenerarea tegumentului. Dacă iritația persistă mai mult de câteva zile, este indicată vizita la medicul dermatolog. 

Sursa foto: Freepik

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton