Curățenia, o activitate plăcută? E posibil!

 advertising.ringier
.

Poate și tu strâmbi din nas atunci când te gândești că se apropie ziua de curățenie – din nou praf, din nou câteva ore „pierdute'. Dacă acest scenariu îți pare și ție unul „de groază', ei bine, nu dispera – astăzi vrem să te ajutăm să faci din curățenie o activitate ceva mai plăcută. 

N-o să te mințim: nu te vei îndrăgosti iremediabil de această activitate. Însă vei reuși să o faci mai plăcută, digerabilă, poate chiar va deveni un soi de relaxare pentru tine. Iată de ce ar trebui să ții cont pentru ca procesul de curățenie să fie unul ceva mai plăcut.

Când faci curățenie? 

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, cel mai probabil îți rezervi o zi din săptămână pentru curățenie – și posibil să fie vorba despre ziua de sâmbătă. Sau poate faci curățenie o dată la două sâmbete. Și atunci trebuie să dai cu aspirator, să ștergi praful, geamurile, să speli covoarele, să îți aranjezi hainele…ai înțeles ideea. 

Însă cum ar fi dacă ai face curat fix atunci când se face mizerie? Sau, cel puțin, propune-ți să faci curățenie câte 10 minute în fiecare zi: setează-ți o alarmă de 10 minute și vezi cât de multe poți să faci în acel interval (s-ar putea să rămâi surprins). Așa, dacă calci hainele fix când se usucă, dacă speli vasele fix după masă, dacă mături imediat ce vezi firmituri pe jos, vei ține curățenia „din scurt'. 

De cele mai multe ori, urâm curățenia pentru că ne copleșește, pentru că avem prea multe de făcut. Dacă am ține activitățile din scurt, asta nu s-ar mai întâmpla. 

Asociază curățenia cu încă o activitate

Dacă nu îți place să faci curățenie, cel mai probabil faci această activitate fără vreo tragere de inimă – însă un „truc' foarte ușor pentru a schimba asta presupune să îți păcălești puțin creierul. Cu alte cuvinte, fă, concomitent cu procesul de curățenie, încă ceva: pune-ți pe fundal serialul favorit, cel mai recent film apărut, un podcast, o carte-audio. 

De muzica preferată nici nu mai spunem. De asemenea, poți profita de timpul făcând curățenie sunând pe cineva drag din familie ori un prieten – lași telefonul pe difuzor și vei vedea cum faci curățenie mult mai repede când ai și o altă activitate pe lângă. 

Investește în curățenie 

Ce înseamnă asta? Nu, nu îți sugerăm să aduci săptămânal o echipă care să îți curețe locuința – deși poate fi și asta o idee. Ci, mai degrabă, să investești în produse și unelte de curățenie care să te ajute cu adevărat, și nu să te încurce. 

Un aspirator si mop cu aburi va face treaba nu doar mai eficient ca un aspirator normal, ci și mult mai eficient – iar efortul tău va fi redus la minimum. O stație de călcat rufe te va ajuta să termini un „teanc' întreg de haine în câteva minute, fără să stai aplicat asupra fierului de călcat tradițional. De mașina de spălat vase nici nu mai spunem – ea te va ajuta să dai uitării grija spălării vaselor. 

Toate aceste gadgeturi anterior menționate nu sunt nicidecum „un moft' – trebuie privite ca o investiție. O investiție într-o casă curată, în starea ta de bine, în mai mult timp liber și mai mult confort. Dacă poți avea parte de o rutină de curățenie simplificată, de ce să nu o faci?

În final, nu uita să faci din curățenie o activitate de familie, în care să îi implici pe toți membrii casei – chiar dacă cei mici nu vor fi un ajutor colosal, vă veți amuza și veți petrece timp împreună, iar orele de curățenie vor trece mai ușor. Și nu uita: casă curată, minte curată, clară, cu sens.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton