De ce ne plac atât de mult parfumurile dulci?

 advertising.ringier
.

Suntem ghidați de simțuri, de cele mai multe ori, încă de când ne naștem. Văzul, auzul, mirosul, gustul, simțul tactil ne ajută să ne ghidăm atunci când pășim în lumea această. Este extrem de neplăcut când unul din aceste simțuri ne lipsește. Să ne gândim la o persoană nevăzătoare.

Cei care avem vedere perfectă nu ne putem imagina cum poate un asemenea om să se descurce în societate. Ei bine, uneori reușesc să o facă, chiar mai bine decât cei care văd. De exemplu, ei își dezvoltă supersimțuri, cum ar fi auzul sau mirosul. Uneori, poate nu știai, printre cei mai buni parfumieri sunt cei care nu văd. Aceștia au acest simț mult mai activ, mai antrenat am putea spune. Totuși, nu este o regulă. Există și oameni care se nasc cu unele astfel de percepții mult mai active.

Un simț deosebit

Rămânând la miros, pentru mulți, acesta este cel mai activ. Mirosim de la o poștă anumite lucruri, unele miresme fiind mai pregnante decât altele. Dintre acestea se disting mirosurile dulci. Probabil cu toții avem în minte mirosul cozonacilor dulci, calzi, făcuți de bunica, sau mirosul florilor de piersic înflorite ori al vaniliei.

Exemplele pot continua la nesfârșit. În această categorie intră și parfumurile cu note dulci. În general, parfumurile reprezintă o formă subtilă, sofisticată de artă olfactivă, captând esența specifică, ce se potrivește unei anumite persoane, într-o sticluță. Avem un univers minunat al parfumurilor, unde există o gamă diversă de arome, fiecare având propriul său farmec. Dar dintre toate, s-au remarcat parfumurile dulci, ce au cunoscut de-a lungul timpului o popularitate deosebită.

Ele au un loc special în inimile multora dintre noi, mai ales pentru femei. Totuși, ar trebui să existe o explicație pentru care iubim parfumurile dulci.  Nu este o regulă, deoarece există și persoane care nu le pot suporta. Însă, foarte multe, mai ales doamnele sau domnișoarele, iubesc parfumurile dulci. Există magazine specializate în comercializarea acestor miresme plăcute, precum simplestore.ro. Un exemplu foarte bun de parfum dulce este cel de la Moschino, Toy 2 Bubble Gum. Este disponibil inclusiv sub formă de set cadou Moschino, care conține și o crema de corp. Toy 2 Bubble Gum are, nici mai mult nici mai puțin, aroma aceea absolut fascinantă de gumă de mestecat.

Asocieri interesante

Nu de puține ori ni s-a întâmplat să simțim un anumit miros care a ne readucă în minte anumite momente. Parfumurile dulci sunt printre cele care au capacitatea de a ne aduce în memorie clipe plăcute, reconfortante, nostalgice chiar din viața noastră. Multe dintre aceste arome evocă imagini ale copilăriei, cum ar fi prăjiturile proaspete din bucătărie, cozonacii sau bomboanele cu miere, parfumul mamei, dulceața cireșilor. Prin urmare, atunci când purtăm un parfum dulce, ne învăluim cu o poveste, dezvoltăm o amintire senzorială care ne aduce un sentiment de confort, de bucurie. Parfumurile dulci au adesea o tentă senzuală, seducătoare, atenția celor din jur fiind adesea captată.

Aceste parfumuri lasă o impresie puternică celor cu care interacționăm. Aceste arome, datorită naturii lor dulci, bogate, pot evoca mister, atracție, făcându-le irezistibile pentru cei din jur. Ele pot crea o ambianță pasională, transformând purtătorul într-o prezență fermecătoare și memorabilă. Parfumurile dulci sunt ideale de purtat în special seară, pentru că parfumul este mult mai ușor perceptibil, mai ales la o întâlnire cu persoană iubită. La simplestore.ro sunt disponibile o sumedenie de asemenea parfumuri. Pe lângă cel de la Moschino, nu putem să nu amintim de Dolce & Gabbana Intense, Mon Guerlain Intense sau Lancome La Vie Est Belle.

Emoții intense

Cum spuneam mai sus, percepțiile noastre senzoriale nu se rezumă doar la simțurile fizice. Ele trec dincolo, la nivel neuronal. Așa că parfumurile dulci au capacitatea de a influența starea noastră emoțională, de a ne influența starea mentală. Aromele dulci adesea stimulează eliberarea endorfinelor în creier, producând o senzație de fericire. Poți să simți adesea o adevărată binecuvântare în momentul în care simți o anumită aromă. Astfel, atunci când purtăm pe pielea noastră un parfum dulce, putem experimenta o schimbare a stării noastre de spirit. Adesea s-a observat că în rândul femeilor ce folosesc arome sweet o revitalizare a energiei, care vine din interior. Această conexiune între parfum și starea noastră emoțională ne face să căutăm în mod natural arome dulci. Da, putem spune că facem asta pentru a ne schimba dispoziția, pentru a ne aduce pe calea cea bună starea de spirit.

Versatilitate maximă

Se spune că nu poți purta un parfum dulce ziua sau unul fresh seara. În principiu, așa este, însă cele dulci pot fi mai mult de atât. Nu putem să nu remarcăm faptul că un alt aspect atrăgător al parfumurilor dulci este versatilitatea lor. Aceste arome sunt potrivite pentru o varietate largă de ocazii, chiar și diverse medii. Un parfum precum Moschino de la simplestore.ro poate fi folosit la întâlniri romantice, însă și la zile obișnuite la locul de muncă. Ele pot fi purtate în timpul zilei sau seară, în funcție de preferințele individuale, ceea ce le face opțiuni ideale pentru o varietate de contexte. Această adaptabilitate îi atrage pe mulți către parfumurile dulci, în special pe femei, deoarece oferă posibilitatea de a le face să se exprime mult mai mult. Parfumurile dulci pot juca un rol semnificativ în definirea identității noastre personale, în crearea unei amprente memorabile. Ele devin ca o semnătură a noastră. Alegerea unui anumit parfum dulce poate deveni o parte distinctivă a personalității tale, transformându-te într-o femeie care va fi imediat recunoscută pentru aroma specifică pe care o poartă. Acest aspect al parfumurilor dulci le face să devină parte integrantă a călătoriei noastre de auto descoperire.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton