Delta Dunării, destinația de vis ce poate fi explorată de familiile cu copii

.

Delta Dunării este un teritoriu misterios, idilic și care nu încetează să surprindă. Pentru mulți turiști români și străini, surprinzătoarea deltă este o atracție în fiecare anotimp, având în vedere splendorile pe care le etalează cu generozitate.


O vizită în Delta Dunării este tot ceea ce și-ar putea dori o familie cu copii. Micuții vor fi încântați să descopere, pe viu, plantele, păsările și animalele care sălășluiesc în zonă, beneficiind în acest fel de o minunată lecție aplicată de Științele Naturii, Geografie sau Biologie. Iar părinții vor fi și ei încântați să exploreze împreună cu copiii acest colț din România care este de o frumusețe paradisiaca.

Locuri de explorat cu copiii în cadrul unei excursii în Delta Dunării


Timpul petrecut în excursii Delta Dunarii este un prilej de încântare a simțurilor, de relaxare adevărată și de conectare cu cei dragi.

Sunt mai multe locații ce pot fi vizitate în cadrul unei mici sau extinse vacanțe cu familia. Iată câteva dintre ele:

  • Pădurea Letea – este un loc unic, despre care amintesc toate cărțile de geografia României, și care este cea mai veche rezervație naturală din România. Pădurea găzduiește numeroase specii rare de plante și animale. Suprafața sa este de circa 3.000 de hectare, iar peisajele sunt exotice. Locul este cunoscut și pentru caii sălbatici sau sălbăticiți;
  • Satul Sfântul Gheorghe – este un sat pitoresc, situat la vărsarea brațului Sfântul Gheorghe în Marea Neagră, iar aici se pot explora frumoasele plaje virgine. Accesul se poate face doar naval, dar merită, având în vedere că este singura localitate de unde se pot admira și Dunărea, și Marea Neagră.
  • Sulina – în orașul aflat la vărsarea Dunării în Marea Neagră, familiile pot admira împreună Farul Vechi și cimitirul maritim, unic în țară, în care unele monumente sunt ca niște opere de artă;
  • Portul Tulcea – este un loc animat, în care pot fi admirate bărcile și iahturile care vin și pleacă și de unde se pot cumpăra produse locale și diverse suveniruri.
  • Canalul Litcov – cu siguranță copiii și părinții vor aprecia o plimbare cu barca pe acest canal care abundă în stufăriș și unde natura poate fi admirată în adevărata ei splendoare. Totodată, aici se poate pescui, în cazul în care turiștii dețin permis de pescuit.
  • Sărăturile Murighiol – mai este cunoscut și ca Lacul Sărături, care este integrat în Rezervația Biosferei Delta Dunării și care, fără a intra în zona protejată, le permite turiștilor să vizualizeze cu binoclul speciile de păsări: pelicanul, chira de baltă, rața roșie, stârcul sau eretele de stuf. Rezervația se întinde pe 87 de hectare și este bogată în lacuri și bălți bogate în nămol mineralizat și săruri.
  • Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării – este un alt loc pe care îl pot vizita familiile cu copii. Acesta se mai numește Acvariul Tulcea și este unul dintre cele mai complexe muzee de pe teritoriul țării, cu acvarii mari, în care poate fi admirat universul acvatic fascinant al deltei.
  • Cetatea Medievală Enisala – copiii de vârstă școlară vor aprecia cu siguranță și o lecție de istorie, pe care o oferă acest edificiu ce a fost construit în anul 1300 în scop militar. Cetatea se află în localitatea Enisala, comuna Sarichioi, din județul Tulcea și se poate vizita de marți până duminică.

Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele ce merită vizitate în cadrul excursiilor de familie în Delta Dunării. Fiecare turist poate însă să descopere delta în felul său, încărcându-și bateriile cu frumusețea, aerul curat și sălbăticia ținuturilor și trăind apropierea de natură în felul său. Un lucru este cert: de la vârste mici și până la senectute, Delta Dunării este o oază de splendori nesfârșite, care merită savurate pe îndelete.