Descoperă toate informațiile de care ai nevoie în vederea tratamentului cu implant dentar

 advertising.ringier
.

Lipsa unuia sau a mai multor dinți nu ne afectează doar din punct de vedere psihologic, cât mai ales funcțional. Efectele negative ale lipsei dentare pot fi resorbția osoasă, înclinarea dinților spre locul rămas liber, dinții de pe arcada opusă coboară, cariile au un risc de apariție mult mai mare ca, în final, să apară dureri ale articulațiilor temporo-mandibulare. Ca acest lucru să nu se întâmple, o bună metodă de restaurare dentară este cu ajutorul unui implant.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar apare sub forma unui șurub din titan sau zirconiu, care are funcția de a înlocui un dinte ce a fost extras în prealabil. Acest implant dentar se montează pe arcada dentară, iar deasupra acestuia se cimentează coroana dintelui, astfel încât la finalul intervenției acesta va avea toate calitățile unui dinte natural.

Care sunt candidații pentru această opțiune de restaurare?

În principiu, candidații ideali sunt persoanele cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți, de preferat după vârsta de 18 ani. Trebuie menționat că există și contraindicatii implant dentar, în următoarele situații:

  • Pacientul suferă de boli cronice – cum ar fi diabetul, boli ale sângelui, afecțiuni osoase etc.;
  • Cantități insuficiente ale osului – medicul va stabili acest lucru în urma tomografiei computerizare.

Inserarea implantului dentar este dureroasă?

Durerea pe care pacientul o simte nu este mai mare ca în cazul unei extracții dentare. Se administrează anestezic și un calmant ușor, care să elimine senzația de durere, dar în același timp să păstreze pacientul cooperant, pentru ca intervenția să aibă efectul scontat. De asemenea, există și opțiunea inhalosedării, însă medicii nu o recomandă decât în anumite cazuri, pentru că pacientul nu mai este la fel de cooperant. 

Care sunt avantajele implantului dentar?

Avantajele implanturilor dentare sunt numeroase, în primul rând estetice, la care se adaugă perioada lungă de viață, rezistența, confortul și păstrarea sănătății dinților. În ceea ce privește confortul, implantul dentar se simte și funcționează fix ca un dinte natural, ceea ce le permite pacienților să își îmbunătățească masticația, vorbirea și fizionomia feței. În ceea ce privește durata de viață, aceasta variază în funcție de producător – de la 10 ani până la toată viața. 

Cum trebuie întreținut implantul dentar?

Odată cu plasarea punții sau a coroanei dentare tratamentul nu se termină. Va trebui să te prezinți constant la specialist pentru evaluarea stării implanturilor, dat fiind că întotdeauna există riscul de apariție al mucozitei sau, mai grav, al periimplantitei.

Care este costul acestei interventii?

În momentul alegerii unui anumit tip de implant dentar, fiecare pacient trebuie să știe că prețul reflectă puritatea titaniului din care este creat, tehnologia, procesul de fabricație și chiar calitatea sterilizării post-fabricație. Cu cât calitatea titaniului este mai mare și mai calitativă, cu atât riscul ca implantul dentar să fie respins de organism este mai mic. 

În concluzie, fiecare pacient trebuie să se documenteze cu privire la implanturi dentare, astfel încât să ia cea mai bună decizie. Importantă este, de asemenea, și experiența implantologului – stagiile de pregătire, dar și numărul de intervenții sunt dovada profesionalismului. 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton