Descoperă tot ce trebuie să știi atunci când devii părinte

 advertising.ringier
.

A avea grijă de un nou-născut poate fi extrem de interesant, însă și copleșitor în același timp. În calitate de nou părinte, este esențial să înțelegi elementele de bază ale îngrijirii noului-născut pentru a te asigura că bebelușul tău este sănătos, fericit și nu duce lipsă de nimic.

Află în continuare în acest articol câteva aspecte importante de care trebuie să ții cont odată ce ești părintele unui nou-născut:

1. Alimentația

Unul dintre cele mai importante aspecte ale îngrijirii noului tău născut este hrănirea. Bebelușii au nevoie de obicei de a fi hrăniți la fiecare 2-3 ore și este esențial să o faci atunci când dau semne de foame. Dacă alăptezi, este important să te asiguri că bebelușul tău o face corect, iar dacă folosești lapte praf, asigură-te că urmezi cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. În plus, este important să îți faci bebelușul să râgâie după fiecare masă, pentru a-l împiedica să înghită aer, ceea ce poate duce la disconfort și agitație.

2. Schimbarea scutecelor

Nou-născuții folosesc mai multe scutece pe zi și este indicat să te asiguri că scutecul bebelușului tău este schimbat frecvent pentru a preveni iritațiile și disconfortul. În același timp, este recomandat sa folosești o cremă de delicată dacă bebelușul tău dezvoltă o iritație.

3.  Somnul și odihna

Nou-născuții dorm de obicei 16-17 ore pe zi și este important să te asiguri că au un mediu de somn sigur și confortabil. Asigură-te că îl așezi pe spate pentru a dormi, pentru a reduce anumite riscuri care pot apărea. De asemenea, evită încărcarea pătuțului cu  pături sau perne și asigură-te că temperatura din cameră este una corectă și benefică pentru bebeluș. Pentru ca micuțul tău să aibă parte de cea mai bună odihnă, caută în gama de pătuțuri bebeluși de la babymatters.ro, unde vei găsi numeroase opțiuni din care ai putea alege!

4. Îmbăierea micuțului

Nou-născuții nu au nevoie să fie îmbăiați în fiecare zi, dar este important să le păstrezi  fața, gâtul și zona scutecului curate. Folosește un prosop moale și apă caldă pentru a spăla delicat bebelușul și evită utilizarea săpunurilor sau șampoanelor dure și care nu sunt create pentru ei.

5. Încearcă să înțelegi ce vrea să îți comunice

Nou-născuții comunică în principal prin plâns și este important să le înțelegi semnalele pentru a identifica ceea ce au nevoie. Când bebelușul tău plânge, verifică dacă îi este foame, dacă are nevoie de schimbarea scutecului sau dacă este obosit. În plus, unii bebeluși pot plânge dacă sunt suprastimulați, așa că este important să le oferi un mediu calm și liniștit atunci când este necesar. 

6. Vizitele la medic

Trebuie să consulți un medic pediatru în mod regulat pentru a afla dacă bebe crește și se dezvoltă în mod corespunzător. Este indicat să programezi controale și vaccinări regulate și nu ezita să contactezi medicul pediatru dacă ai orice îngrijorare cu privire la sănătatea copilașului tău.

În concluzie, îngrijirea unui nou-născut poate fi o provocare, dar cu cunoștințele și sprijinul potrivit, poate fi, de asemenea, incredibil de plină de satisfacții. Urmând aceste sfaturi de bază, poți fi liniștită că bebelușul  este sănătos, fericit și calm și te poți bucura de legătura specială care vine odată cu statutul de nou părinte

Sursă foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton