Din ce preparate să compui meniul de nuntă pentru a fi unul echilibrat? Mini ghid pentru miri

.

Nunta este unul dintre cele mai importante evenimente și este cu siguranță, acel eveniment, care îți dorești să iasă foarte bine, din toate punctele de vedere. 

Pe lângă locație, desert, decorațiuni și muzică, unul dintre cele mai importante aspecte alte nunți este meniul. Un meniu ales cu grijă va putea să ofere acel sentiment că evenimentul tău a fost unul reușit. 


Având în vedere multitudinea de opțiuni, s-ar putea să fiți confunzi și să nu știți foarte bine ce să alegeți, în special dacă nu primiți suportul restaurantului, atunci când trebuie să alegeți produsele ce vor fi servite la nunta voastră. 

De aceea, găsești mai jos un mini ghid care să vă ajute în acest sens. 

În mod clasic, un meniu de nuntă este compus dintr-un aperitiv rece, o gustare caldă, ciorbă, friptură, sarmale și desert. 

Însă numărul preparatelor pe care le oferi este opțional și nu este nevoie să le oferi pe toate. În plus, foarte multe cupluri renunță la sarmale și aleg să ofere mai degrabă meniuri mai sofisticate, decât mai multe feluri.  


Totuși, aici depinde și de zona țării în care are loc evenimentul și de tradițiile care se țin în fiecare zonă specifică.

Vom lua cele 4 feluri principale și le vom discuta, pentru a știi exact cum să faci un meniu echilibrat pentru fiecare fel în parte. 

Aperitivul rece 

Aperitivul rece este un prim impact pe care invitații tăi îl vor avea, atunci când vor ajunge la tine. În general acesta se servește cu 5-10 minute înainte ca invitații să intre în sală sau pe măsura ce aceștia vin la restaurant. 


Având în vedere că pe fafuria cu aperitivul rece ai multe opțiuni din care să alegi, ceea ce trebuie să faci este să creezi un echilibru. 

Aici, gândește-te înainte de toate, la invitații tăi, ce preferințe au, ce vârstă au, din ce zone vin iar apoi vei fi în măsură să alegi, dintre acele preparate clasice precum chiftele sau șnițele,  sau cele mai sofisticate precum tartine cu somon sau creveți. 

În general un aperitiv rece ar trebui să continuă peste 10 elemente, undeva între 10 și 13 elemente ( cu tot cu legume) pentru a fi unul cu adevărat bogat. Dar, evident că, aici depinde de gustul tău și de oferta restaurantului. 


Indiferent de numărul de elemente ales pentru aperitivul, este bine să menții un echilibru între mezeluri, brânzeturi, specialități și legume. Deci, alege un număr aproximativ egal, pentru a nu oferi prea mult dintr-un element și prea puțin din altul. 

Ține minte, că aperitivul rece este prima impresie pe care și-o vor face invitații și prima gustare de care au parte, deci alege produse bune, variate și gustoase. 

Gustarea caldă 

Cu toate că anumiți miri renunță la gustarea caldă, oferind în schimb sarmale la final sau chiar deloc, în majoritatea cazurilor aceasta, există în meniu.  


În principal, la gustarea caldă se oferă un singur fel de carne și o garnitură. Ideal ar fi aici, să alegi un tip de carne, care nu va fi folosit și la fripturi. Spre exemplu, dacă la friptură vei oferi carne de porc sau pulpe de rata la cuptor cu portocale, atunci aici poți opta pentru pește. 

Ciorba

Ciorba nu se servește la nunți, în toate zonele țării, însă aceasta, aduce, cu siguranță un plus valoare meniului tău. 

Ciorba se poate alege în funcție de preferințele mirilor sau de preferințele invitațiilor din zona respectivă. În timp ce în anumite zone ciorba rădăuțeană este printre cele mai comune, în altele se servește ciorba a la grec sau chiar supe. 


Friptura 

La friptură este ideal să combini 2 feluri de carne și eventual 2 garnituri, dar acest lucru nu este obligatori, atunci când alegi, spre exemplu anumite specialități de carne. Pentru a fi sigur că toți invitații tăi vor fi fericiți, poți alege să oferi 2 feluri de carne, precum pui și porc, combinate cu legume precum cartofi și broccoli. 

Aici, variantele sunt multiple, deci alege să oferi acele meniuri care știi să vor fi pe placul invitațiilor tăi și al vostru.