Dulce libertate: 3 moduri de a trăi o viață care te face să te simți liberă

Libertatea nu este doar ceva pentru care trebuie să fim recunoscători, ci și una din valorile multora dintre noi. Atunci când ne simțim libere, ne simțim, de fapt, mai fericite. Dar, pentru unele dintre noi, acest sentiment este simțit destul de rar, însă asta se poate schimba. 

Te-ai întrebat vreodată ce anume te face să simți libertatea? Acest sentiment este unic, iar stimulii ce îl pot declanșa sunt diferiți. Unii se simt liberi atunci când nu au un șef cărora să le dea explicații, alții, atunci când conduc mașina pe un drum izolat, iar alții, atunci când se plimbă cu rucsacul prin lume. Indiferent din ce categorie faci parte, atunci când reușești să te simți liberă în fiecare zi, te poți declara un om fericit. 

Iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te simți mereu în largul tău, în viața de zi cu zi:

  1. Creează-ți propria viziune

Nu puține sunt cazurile când trecem prin viață încercând să realizăm același vis care ne-a fost vândut și întărit de societate, încă de la naștere. Cu bună știință sau nu, ajungem să ne facem o listă cu lucrurile importante pe care trebuie să le bifăm în viață și uităm să ne bucurăm de cele mai mici. Ba mai mult, ne putem trezi întrebându-ne dacă tot efortul depus pentru a obține acel ceva a meritat. Ironia este că presiunea de a realiza visurile altora ajunge, de obicei, să fie ceea ce ne stresează cel mai mult. 

De aceea, te încurajăm să începi prin a te gândi ce anume te face pe tine să te simți un om liber și fericit. Dacă adori excursiile, fă tot ce poți pentru a călători cât mai mult, atât în țară, cât și în străinătate. Dacă iubești șofatul și vrei o mașină ageră, ia-ți o Mazda Miata, deoarece vei avea o experienţă inedită pe şosea, indiferent de locul în care te vei afla. Ideea este să îţi urmezi mereu propria viziune, pentru a face lucrurile care îţi produc ţie, cu adevărat, fericire. 

  1. Nu te preocupa de gura lumii

Ştim că în societatea în care trăim, este necesar să păstrăm aparenţele, dar acest lucru este sănătos doar până într-un punct. Sunt puţini cei cărora le pasă, real vorbind, despre tine şi viaţa ta. Dar ei vor fi mereu interesaţi să ştie că eşti bine, indiferent unde şi ce vei face.

În rest, este important să te detaşezi de părerile celorlalți şi să iei deciziile care te vor face un om fericit. Te poţi consulta cu persoanele apropiate, pentru a afla şi punctul lor de vedere. Cei ce rămân în preajmă, indiferent de ceea ce decizi să faci cu viaţa ta, sunt cei cărora le pasă de tine, cu adevărat. Aceştia nu te vor judeca dacă decizi, de exemplu, să nu faci copii ori dacă vrei să ai patru sau dacă vei renunţa la jobul tău stabil din ultimii şapte ani, pentru a urma o carieră într-un cu totul alt domeniu. Dacă simţi că asta îţi doreşti să faci, atunci urmează-ţi instinctul şi nu te preocupa decât de părerile celor ce te cunosc în mod real. 

  1. Identifică factorii care nu îți permit să evoluezi

Primul pas către orice schimbare este conștientizarea. Să te uiți în oglindă, metaforic vorbind, este unul dintre cele mai dificile lucruri pentru orice om, dar este necesar. Trebuie să conştientizezi că există un decalaj între locul în care te afli acum şi cel în care îți doreşti să fii şi, mai ales, să fii dispusă pentru a o lua de la capăt. 

Printre cele mai des întâlnite motive care ne opresc din a ne urma dorinţele se află teama de eşec şi dorinţa de a fi la nivelul aşteptărilor celorlalţi. Odată ce identifici factorii care îţi pun bariere mentale, lucrează la îndepărtarea lor şi vei vedea că te vei putea concentra mai uşor pe lucrurile ce te fac să te simţi bine.

Libertatea este o stare de spirit pe care o poţi simţi mult mai des, atunci când o integrezi în viaţa de zi cu zi. Ai curajul pentru a face schimbările necesare şi vei vedea că, pentru a te simţi liberă şi fericită, nu va mai fi nevoie să aştepţi weekend-ul ori concediul. 

Sursa foto: Shutterstock 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton