Dureri de genunchi? Cauze, remedii și investigații

 advertising.ringier
.

Genunchiul este una dintre articulațiile cu un rol fundamental în menținerea echilibrului corpului și în funcționarea normală a membrelor inferioare. Afecțiunile care determină dureri la nivelul genunchiului au un impact negativ asupra calității vieții, deoarece predispun în majoritatea cazurilor la limitarea mobilității.

Ce cauzează durerea de genunchi?

Există o varietate de afecțiuni, atât acute, cât și cronice, care pot contribui la apariția durerilor de genunchi. Printre acestea se numără:

– osteoartrita;

– artrita reumatoidă;

– bursita (inflamația bursei genunchiului);

– tendinita (inflamația tendoanelor care conectează mușchii la oasele genunchiului);

– rupturile sau leziunile la nivelul cartilajului genunchiului;

– entorsele de genunchi;

– fracturile oaselor din jurul genunchiului sau ale rotulei;

– guta;

– infecții bacteriene sau virale în articulația genunchiului;

– ruptura de ligament incrucisat anterior (LIA).

Remedii pentru durerile de genunchi

Tratamentul durerilor de genunchi nu este întotdeauna același, deși există multiple remedii care pot fi eficiente într-o gamă extinsă de condiții. Tratamentul, în schimb, este ales în funcție de cauza specifică care a declanșat durerea, dar și de gravitatea simptomelor. De exemplu, un pacient care necesită tratament gonartroza poate obține beneficii diferite de la același tratament, în funcție de gravitatea simptomelor.

Opțiunile de tratament pentru durerile de genunchi pot include:

– terapia fizică (pentru întărirea musculaturii din jurul genunchiului);

– modificări ale stilului de viață;

– utilizarea medicamentelor antiinflamatoare sau analgezice (pentru a ameliora durerea și inflamația);

– administrarea injecțiilor cu corticosteroizi (pot reduce inflamația și ameliora durerea în cazurile de artrită sau alte afecțiuni inflamatorii);

– acupunctura (poate fi utilizată pentru a reduce durerea și inflamația asociată cu durerile de genunchi).

În plus, unele suplimente, cum ar fi glucozamina și condroitina, pot fi recomandate pentru a ajuta la menținerea sănătății articulațiilor și la reducerea simptomelor asociate cu osteoartrita. În unele cazuri, intervențiile chirurgicale pot fi necesare pentru a corecta problemele structurale ale genunchiului. În cazuri rare, când articulația genunchiului este deteriorată semnificativ, iar alte remedii nu sunt eficiente, medicul chirurg poate recomanda o proteza de genunchi, un dispozitiv medical care înlocuiește articulația genunchiului.

Diagnosticul durerilor de genunchi

Diagnosticarea cu precizie a cauzei durerilor de genunchi este importantă pentru a putea obține un plan de tratament eficient. Pentru a determina cauza simptomelor, pot fi folosite teste sanguine, teste de imagistică, cât și teste specializate, cum ar fi artroscopia. În plus, dacă există suspiciunea unor afecțiuni inflamatorii (precum artroza) sau infecțioase, medicul poate recomanda analiza lichidului sinovial.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton