Eliberează-te de suferință și gânduri negative prin respirație conștientă

 advertising.ringier
.

Respirăm ca să trăim, însă mai mult decât a întreține viața, respirația conștientă poate aduce beneficii importante pentru sănătatea fizică, mintală și emoțională. Unul dintre efectele imediate ale sale este reducerea stresului, prin diminuarea producției de hormoni de stres, cum este cortizolul. 

Respirația conștientă îmbunătățește starea de spirit, dar te poate ajuta și să te eliberezi de suferințe și traume, pentru a trăi în armonie. Află din acest articol ce reprezintă acest tip de respirație, care sunt beneficiile sale și ce poți învăța din programul respirația 9D Breathwork, astfel încât să-ți recâștigi echilibrul interior.

Cum influențează tehnicile de respirație conștientă sănătatea unui om?

Respirația conștientă se axează pe ritmul, intensitatea și calitatea fiecărei inspirații și expirații. Tehnica presupune nu doar o respirație corectă, ci și să fii pe deplin prezent în momentul respirației, observând cum aerul intră și iese din corpul tău și cum această simplă acțiune îți influențează mintea și corpul. 

Tehnica se bazează pe ideea că respirația reflectă starea emoțională. Atunci când suntem stresați sau anxioși, respirația tinde să fie rapidă și superficială. În schimb, prin respirația conștientă, putem schimba acest proces, calmându-ne mintea și corpul.

Practica respirației conștiente are numeroase beneficii:

  • reduce stresul și anxietatea: printr-o respirație corectă și profundă, se activează sistemul nervos parasimpatic, care ajută la relaxarea și reducerea stresului. Prin reglarea respirației, se pot diminua senzațiile de anxietate și tensiune sau cele care apar în atacuri de panică;
  • îmbunătățește concentrația și claritatea mentală – fiind o practică de mindfulness, tehnica respirației conștiente ne ajută să rămânem prezenți, îmbunătățind capacitatea de concentrare și claritatea mentală;
  • reglează emoțiile – prin controlul respirației, putem gestiona mai bine emoțiile puternice, cum ar fi furia sau frustrarea, revenind la o stare de echilibru;
  • îmbunătățește sănătatea fizică – prin această tehnică se poate îmbunătăți oxigenarea sângelui, se întărește sistemul imunitar și este susținută sănătatea cardiovasculară;
  • îmbunătățește somnul – dacă o practici înainte de culcare, respirația conștientă poate ajuta la relaxarea corpului și a minții, făcând ca somnul să fie mai odihnitor.

Respirația conștient conectată, o experiență profundă și vindecătoare

O tehnică eficientă este, în primul rând, una corectă. Potrivit acestei tehnici, respirația este profundă și ritmică, în care inspirațiile și expirațiile sunt legate între ele, fără pauze. Mai exact, atunci când inspiri, treci direct la expirație și invers, într-un flux continuu de aer, care permite o conexiune profundă cu mintea și corpul tău. Datorită modului cum respirația influențează sistemul nervos, creierul și energia din corp, ea poate face să se elibereze tensiuni fizice, dar și emoționale, înrădăcinate adânc în corp și minte. 

Tocmai pentru că poate declanșa emoții intense și eliberări de energie, această tehnică de respirație trebuie practicată sub îndrumarea unei persoane specializate, care poate fi un facilitator de respirație conștientă sau un practician de breathwork, așa cum vei întâlni la programele organizate de Privesc Altfel.

Un facilitator experimentat are capacitatea de a recunoaște semnele de disconfort sau suprastimulare și poate interveni pentru a ajusta tehnica sau ritmul, astfel încât practica să rămână sigură. În plus, acesta știe să ofere suport emoțional, în cazul în care emoțiile reprimate sau traumele nerezolvate ies la suprafață, creând un spațiu sigur și propice pentru explorare și vindecare.

De asemenea, un practician cu experiență poate oferi îndrumări personalizate, adaptând tehnica pentru a se potrivi nevoilor fiecărui individ, fie că este vorba de un pacient cu anxietate, de unul cu atacuri de panică sau de o persoană care are o traumă din copilărie. 

Învață respirația conștientă într-un program de grup!

Te poți înscrie chiar acum la un program de respirație conștient conectată, facilitat de Privesc Altfel, care se numește 9D Breathwork, dacă suferi de: anxietate, atacuri de panică, depresie, tulburare de stres post-traumatic, stres cronic, insomnie, tulburări de dispoziție, tulburări de alimentație, furie. De asemenea, aceste tehnici te pot ajuta și să te dezvolți în plan personal și spiritual, să sporești claritatea mintală și creativitatea, să-ți îmbunătățești nivelul de energie sau să tratezi anumite dependențe. 

Acest program de respirație este unul de grup și include tehnica respirației conștient conectate, alături de armonice de 432 Hz și frecvențe Solfeggio suprapuse cu coaching transformativ, fiind un instrument valoros de echilibrare corp-minte.

În concluzie, respirația conștient conectată este o practică simplă, care poate transforma modul în care gândești, te simți și reacționezi. Într-o lume în care suntem adesea copleșiți de stres și sarcini solicitante, această tehnică oferă un refugiu și o ocazie de a ne conecta cu noi înșine.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton