Engleza, mai mult decât o limbă străină: O analiză a predilecției copiilor pentru limba lui Shakespeare !

 advertising.ringier
.

Este din ce în ce mai des întâlnit fenomenul copiilor care vorbesc bine limba engleză, la fel de bine că limba maternă, uneori folosind o combinație a ambelor limbi. 

Părinții și profesorii au observat deja faptul că, indiferent de vârstă, copiii vorbesc și, uneori înlocuiesc limba română sau altă limbă maternă cu engleza atunci când vorbesc cu colegii și profesorii. Mulți cred că copiii imită ceea ce văd pe pe telefoanele mobile și învață engleză prin aplicații, jocuri, televiziune, clipuri YouTube și alte rețele de socializare, pentru că părinții copiilor nu au vorbit cu ei poate niciodată în limba lui Shakespeare. În mare parte acest lucru este adevărat.

Fenomenul începe deja de la grădiniță

Încă din grădiniță, cei mici sunt încurajați să învețe o limbă străină, în general fiind vorba de limba engleză, limba de circulație internațională, prezentă peste tot în jurul nostru. Chiar dacă părinții nu cunosc o boabă de limba engleză, cei mici formulează propoziții și fraze întregi, uimindu-i pe cei din jur. Mai există și situații în care limba maternă este vorbită cu poticneli, dar engleza este fluentă. Suntem conștienți de această evoluție din ultimii ani și nu este neapărat un lucru rău. Desigur, asta nu înseamnă că limba maternă trebuie neglijată, dar învățarea limbii engleze trebuie încurajată în continuare.

Un vechi proverb japonez spunea că mai bine decât să înveți sârguincios timp de o mie de zile pe cont propriu, este să studiezi o singură zi cu cel mai bun profesor.  Copiii trebuie  să vorbească o limbă engleză corectă și, de multe ori,  simpla învățare din surse externe amintite mai sus, poate duce la o practică deficitară. Dacă engleza va fi prost învață, atunci totul este în zadar.  Dacă copiii nu studiază cu un profesor și nu sunt consecvenți, limba engleză nu va fi niciodată la nivel academic.

De aceea, este nevoie ca, în cazul în care părinții observă la cei mici o predilecție spre învățarea limbilor sau doresc ca acesta să dezvolte un limbaj corect, să apeleze la cursuri autorizate, predate de profesori bine pregătiți. O recomandare ar fi ILSC. Acest institut de limbi străine din București are o lungă tradiție în predarea limbii engleze în rândul copiilor și adolescenților, cu rezultate foarte bune. Metoda de predare este una modernă, adaptată timpurilor în care trăim. La ILSC sunt folosite materiale didactice diversificate, lecțiile fiind adaptate pe baza nivelului de cunoștințe al fiecărui elev. Copiii începători nu vor fi niciodată amestecați cu avansații pentru că astfel se va crea o prăpastie foarte mare. Din păcate, acest lucru se întâmplă în multe școli de stat. Adesea profesorii fac referire la nivelul clasei în studiul unei limbi străine raportându-se strict la rezultatele celor mai buni elevi. Astfel, cei mai slabi, nu fac decât să rămână în urmă și apoi sunt sortiți eșecului. Cu ajutorul cursurilor de la ILSC, acest lucru nu se va întâmpla. Grupele sunt alcătuite din copii care au același nivel lingvistic și se va lucra inclusiv individual pentru a se ajunge la performanțele dorite. Nu există copii care să nu poată învăța, ci doar metode slabe sau profesori care nu își dau silința. La ILSC implicarea este maximă și acest lucru se va vedea în rezultatele finale.

De ce copiii iubesc limba engleză

Engleza este limba desenelor animate și a cântecelor preferate de cei mici. Încă de la vârste fragede aceștia obișnuiesc să se minuneze de câte ori văd prințesele Disney sau super eroii Marvel. Cel puțin în țara noastră, multe dintre aceste filme sunt încă difuzate în limba engleză. Fiind prea mici pentru a citi, copiii înmagazinează' cuvinte și fac asocierea dintre imagini și sunet într-un mod uimitor. Apoi încep să vorbească asemenea personajelor și astfel să facă conexiuni. La copii mai mari, sau chiar adolescenți, engleza are un alt motiv: incluziunea.  Profesorii și specialiștii au diferite teorii despre motivul pentru care elevii aleg limba engleză. Mulți cred că aceștia doresc să se simtă mai egali atunci când vorbesc engleza cu prietenii lor, pentru că atunci toată lumea are un accent, greșește și trebuie să caute cuvinte. Engleza este, de asemenea, o limbă mare cu statut și este vorbită de idolii multor copii mai mari. În plus, piesele trupelor preferate sunt, desigur, în limba engleză. S-ar simți marginalizați dacă nu ar ști să fredoneze refrenul unei piese  populare. Așadar, engleza se regăsește în multe expresii culturale precum muzică, benzile desenate și jocurile. Atunci, bineînțeles că e tare să vorbești ca idolii tăi. Trebuie totul văzut ca un beneficiu, mai ales când vorbim de adolescenți, care poate au șanse să plece la studii în străinătate. Astfel, engleza va fi o scurtătură pentru a comunica. Copiii sunt inteligenți și cu siguranță vor folosi cunoștințele lor de engleză pentru a socializa și a-și face prieteni din toate colțurile lumii.

Nu ar trebui să îi împiedicăm să vorbească limba engleză, ci ar fi necesar să îi ajutăm. Dacă observăm această înclinație, un curs, așa cum am specificat mai sus, îi poate ajuta în moduri nebănuite. Fie că vorbim de școală, de socializare, de cursuri în altă țară sau pentru viitoarea lor carieră, limba engleză va fi un câștig din toate punctele de vedere. A investi în cursuri este, de fapt, o investiție în viitorul copilului tău, este o asigurare că acesta se va descurcă în orice colț al lumii va merge. Limba engleză îi va deschide multe uși, îl va face să înțeleagă multe domenii pentru că , am uitat să menționăm, cele mai multe cărți de știință, tehnică, tehnologie și așa mai departe sunt disponibile în limba engleză. Așadar, te mai întrebi dacă limba engleză vorbită de copilul tău este ceva rău? Noi spunem că nu, iar tu nu trebuie decât să îl îndrumi către un curs adecvat, precum cel oferit de ILSC.ro!

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton