Eroarea fatală: să joci la cazino cu bani împrumutați

.

Este ușor și incitant să participi la jocuri de noroc și, de ce nu, să ai parte și de câteva câștiguri. Tocmai de aceea, un număr mare de jucători pică în capcana de a continua cu orice preț, chiar și atunci când bugetul nu le permite. Această greșeală îi costă scump pe cei mai mulți.

De ce nu ai juca în continuare, chiar și pe bani împrumutați, dacă norocul ți-ar putea surâde oricând? Află cele mai tulburătoare consecințe ale unei astfel de erori și ce pot însemna acestea pentru viața ta.


1.     Poți pierde mult mai mult decât pariul

Când pariezi fonduri care nu îți aparțin, pierderile nu se opresc la lipsa unui profit și a sumei jucate. Odată ce ai pierdut, nu există nicio garanție că vei putea câștiga suficient încât să îți achiți datoria.


Astfel, problema ta este cel mai probabil dublă: în primul rând, cum vei înapoia banii împrumutați și, în al doilea rând, dacă îți permiți pierderea propriu-zisă.

În cazul în care nu poți onora datoria din fondurile proprii, vei pierde din economiile personale sau vei fi nevoit să vinzi ori să amanetezi obiecte la care ții.

Și totuși, dacă nici aceste demersuri nu acoperă pierderile și obligațiile?

Băncile te pot executa silit

Potrivit CSLAB (Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar), o medie de peste 130 de români ajung în situația de a avea restanțe la împrumuturile bancare si primesc ordin de executare silită.

În astfel de situații, riști ca pierderile tale să cuprindă:

  • Propria locuință;
  • Mașina personală;
  • Afacerea ta, etc.

Îți poți pune sănătatea sau chiar siguranța în pericol

Mulți jucători ajung să împrumute bani din surse ilegale pentru a-și continua jocul la cazino. Colectarea acestor tipuri de împrumuturi este nereglementată și, deci, situația devine periculoasă.


Datoriile ilegale sau nereglementate justifică modalități ilegale de colectare, precum:

  • Atac fizic;
  • Amenințări la adresa siguranței personale și a celor dragi;
  • Furturi;
  • Vătămare corporală, etc.

Chiar dacă nu se va ajunge acolo, există riscuri la care ne expunem zilnic. Indiferent cât de atenți suntem, un accident sau un deces în familie poate avea loc oricând.

Dar sănătatea?

În cazul în care se declanșează probleme de sănătate sau suferi un accident în perioada imediat următoare unor pierderi financiare și datorii, posibilitatea de a avea grijă de tine este infimă.


Este foarte posibil să fii nevoit să apelezi la alte surse de fonduri împrumutate și te vei constrânge din nou.

2.     Relațiile cu cei dragi vor avea de suferit

A împrumuta bani de la cei dragi pentru a juca la cazino poate avea repercursiuni majore dacă aceștia nu știu sau nu sunt de acord cu motivul împrumutului.


De regulă, jucătorii care ajung în astfel de situații ascund motivul real al împrumului și trădează încrederea celor din jur.

Situația poate degenera

Chiar și în cazul împrumuturilor din partea unei persoane fizice se poate recurge la executare silită, dacă împrumutul a fost încheiat oficial, în bază legală.

Acest lucru presupune implicarea unei instanțe judecătorești și a unui executor, un demers care deseori rănește iremediabil ambele părți implicate.

Există persoane care depind de tine?


Chiar dacă nu se va ajunge în instanță sau nu vei implica banii familiei în jocurile la cazino, situația precară în care te va aduce imposibilitatea de a plăti împrumutul îi poate îndepărta.

Poate există persoane în familia ta sau în cercul tău de prieteni ce au nevoie de susținerea ta materială, cum ar fi copiii, persoanele în vârstă sau chiar persoane cu nevoi speciale.

Poți continua să îi susții în eventualitatea unor pierderi financiare majore?

Chiar dacă aceștia nu îți cer susținere materială, posibilitatea de a fi alături de ei pe plan emoțional se va diminua. Fără un efort major, relațiile emoționale se pot degrada rapid.


Iată de ce:

3.     Iți vei pierde stabilitatea financiară și emoțională

Responsabilitățile vieții de zi cu zi nu dispar când pierzi la cazino, iar datoriile o îngreunează semnificativ.

Pierderile financiare te pot aduce în poziția în care să nu îți permiți lucruri esențiale, precum plata facturilor sau a chiriei.


Lucrurile sacrificate pentru a-ți putea plăti datoria te pot aduce în situația în care să îți faci griji pentru ziua de mâine, cu un efect devastator asupra psihicului tău.

Poți pierde confortul unor resurse emoționale importante

Datoriile și instabilitatea financiară pot accentua frici și nesiguranțe și te pot priva de nevoi fundamentale:

  • Stima de sine scade când pierzi resurse importante și nu te simți capabil de a-ți îndeplini responabilitățile sau de a-i ajuta pe cei care depind de tine.
  • Nevoia de conexiune este afectată de imposibilitatea de a participa în anumite activități ale grupurilor de prieteni și de relațiile deteriorate în urma datoriilor. Astfel, te vei simți izolat și neînțeles.
  • Constrângerea financiară și cea socială pot provoca și sentimente puternice de rușine, în funcție de mentalitatea și prejudecățile celor apropiați.

Toate aceste lucruri pot indica faptul că te confrunți cu ceva mai adânc:

4.     Crești riscul dependenței

Să joci la cazino cu bani împrumutați poate fi atât un simptom, cât și o cauza a dependenței de jocuri de noroc:

  1. Presiunea de a returna banii pierduți te poate face să joci mai mult, în speranța că va apărea un câștig mare. Dar acest lucru nu se întâmplă des. Cu cât pierzi mai mult, cu atât vei juca mai mult.
  2. Dacă simți nevoia să joci chiar și în detrimentul bugetului tău, împrumutându-te, atunci este foarte posibil să te confrunți deja cu o dependență.

Nu mulți jucători își pot da seama când au dezvoltat o adicție. Există resurse care te pot ajuta să recunoști dacă ești dependent de jocuri de noroc sau dacă o persoană apropiată este afectată.

Ce poți face dacă te găsești într-o astfel de situație?

Cere ajutor specializat pentru a depista, preveni sau combate dependența jocurilor de noroc!

Este important să o recunoști și să te deschizi în legătură cu stările tale compulsive, pentru ca cei din jur să te poată ajuta să o depășești.

Nu te izola! Dependența nu este un lucru rușinos, ci o vulnerabilitate pentru care există întotdeauna soluții!