Este indicat ca pisicile să poarte zgărzi? Argumente pro și contra, de la specialiști

 advertising.ringier
.

Există mai mulți factori care ar trebui să îți influențeze decizia de a pune sau nu o zgardă pisoiului tău, indiferent dacă este o pisică de interior sau de exterior sau de preferințele tale personale. Chiar dacă nu te îngrijorează faptul că pisoiul tău ar putea scăpa, ar trebui să iei în considerare oricum această posibilitate și să cauți modalități de a îți identifica pisica în cazul în care aceasta dispare. Iar zgărzile sunt o modalitate eficientă pentru a face acest lucru, conform specialiștilor SafePet.

Zgărzi pentru pisici: Argumente pro 

1. În caz că pisicul scapă din casă

Chiar dacă pisica ta este crescută în interior, există posibilitatea ca aceasta să scape din casă. În cele mai fericite cazuri, felina este găsită, dar proprietarul trebuie identificat pentru a putea fi adusă acasă. Pisicile sunt exploratori înnăscuți. Ar putea scăpa fie din dorința lor de a explora lumea exterioară, fie din neatenție, pe o fereastră deschisă, fie în timpul unei urgențe naturale, din cauza fricii. Dacă aceasta poartă o zgardă pisică, este mult mai probabil să îți fie returnată, fie de către un vecin îngrijorat, fie de către un adăpost, dacă va ajunge în unul.

2. Sunt utile dacă ai mai mulți pisoi

Dacă obișnuiești să salvezi pisici și să îi ții în foster, folosirea zgărzilor pe pisoi care seamănă între ei te va ajuta să îi deosebești. Acest avantaj ar putea fi de ajutor atunci când unul dintre ei se îmbolnăvește și are nevoie de îngrijiri veterinare sau dacă vei da un anumit pisoi spre adopție. Mai mult decât atât, dacă unul dintre pisici are nevoi speciale din punct de vedere medical, poți atașa de zgardă informații despre îngrijirea sa corectă în caz de urgență.

3. Zgarda este un accesoriu drăguț

Zgărzile pentru pisici pot fi o modalitate de a îți accesoriza pisica cu ceva în plus. Un clopoțel atașat te poate, de asemenea, alerta cu privire la locul unde se află. Pisicuțele pot intra în orice cotlon din jurul casei, iar sunetul clopoțelului te poate ajuta să le găsești atunci când se ascund.

Dezavantaje utilizării unei zgărzi pentru pisici

1. Zgarda nu este utilă, deoarece nu este vizibilă la gâtul felinei

Dacă pisoiul tău are părul lung, există șanse ca zgarda să nu fie vizibilă dacă blana din jurul gâtului nu este tunsă. Acest aspect contracarează posibilul scop pentru care ai ales să folosești o zgardă, deoarece accesoriul nu va fi vizibil pentru persoanele care ar putea găsi pisoiul afară, în cazul în care animăluțul se pierde.

2. Zgarda poate fi incomodă pentru pisică

Dacă blana pisicului tău crește rapid sau dacă el este în perioada de creștere, zgarda poate deveni cu ușurință incomodă, provocându-i dificultăți la respirație. Pisicul va asocia apoi zgarda cu disconfortul și va încerca să o dea jos, ceea ce poate duce la rănirea sa accidentală. Soluția este reprezentată de zgărzile reglabile. Poți găsi astfel de accesorii în magazinul online SafePet.

3. Risc de accidentare

Dacă pisoiul tău petrece timp în exterior, zgarda se poate prinde de diverse obiecte și poate provoca accidente. Cea mai bună soluție în acest caz este o zgardă cu sistem automat de desprindere la agățare, pe care o poți găsi la SafePet. Zgărzile pentru pisici cu sistem de desprindere rapidă sunt cele mai sigure pentru pisoiul tău. Dacă zgarda se prinde de ceva, atunci se va elibera rapid sub presiune și va permite pisoiului să scape și să nu rămână prins.

În încheiere, alegerea de a pune sau nu o zgardă pisicii depinde în totalitate de circumstanțele și preferințele tale, cât și de stilul de viață al felinei. Este esențial să cântărim beneficiile și riscurile asociate cu purtarea unei zgărzi și să ne adaptăm decizia în funcție de nevoile specifice ale animalului nostru de companie, spun specialiștii SafePet. În orice caz, sănătatea și siguranța pisicii ar trebui să fie mereu prioritare. Dacă alegi să folosești o zgardă, asigură-te că este potrivită pentru pisică și că aceasta nu îi provoacă niciun disconfort. Indiferent de decizia ta, iubirea și grija pe care o porți față de companionul tău vor determina mereu calitatea vieții acestuia.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton