Evenimente culturale și festivaluri de neratat în Cluj

 advertising.ringier
.

Inima Transilvaniei bate neobosită pe tot parcursul anului 2024, găzduind numeroase evenimente culturale și festivaluri muzicale. Municipiul Cluj Napoca este extrem de generos cu opțiunile de distracție și promite experiențe grozave pentru toată lumea, de la cititorii înfocați la pasionații de jazz și de la cinefili la aventurierii care nu ratează niciun festival muzical.

Notează-ți evenimentele următoare în agendă și, dacă nu ești din Cluj, rezervă-ți cazarea din timp, pentru a-ți asigura o distracție fără griji!

Târgul de carte Gaudeamus Cluj, 24-28 aprilie 2024

În Piața Unirii din Cluj Napoca se organizează mult îndrăgitul târg de carte Gaudeamus Radio România. Timp de 5 zile poți vizita zecile de standuri care prezintă ofertele de carte ale editurilor și poți participa la numeroase lansări ale celor mai apreciați scriitori.

TIFF, 14-24 iunie 2024

Vara începe în forță la Cluj cu Festivalul Internațional de Film Transilvania. Se preconizează că va aduna peste 150.000 de cinefili, dintre care aproape două treimi vor vizita orașul special pentru TIFF. Intră pe TravelScan.ro și rezervă-ți cazarea pe perioada festivalului, pentru că hotelurile și pensiunile se vor ocupa rapid!

A 23-a ediție a TIFF va prezenta în premieră producția românească Moromeții 3 și pelicule premiate, precum The Promised cu Mads Mikkelsen și One Life, cu Sir Anthony Hopkins.

TEDxCluj, 22 iunie 2024

O conferință inspirațională marca TEDx te așteaptă vara aceasta în Cluj, invitându-te să descoperi idei care schimbă lumea de la speakeri precum cântărețul și compozitorul Marius Moga și directorul de programe Salvați Copii, George Roman.

În ansamblu, conferințele TEDx reprezintă mai mult decât o experiență pasivă de a asculta prelegeri inspiraționale – ele sunt și un mediu dinamic și interactiv în care îți poți îmbogăți cunoștințele, extinde rețeaua de contacte și conecta cu alți pasionați de idei și schimbare.

Electric Castle, 17-21 iulie 2024

La Castelul Banffy are loc vara aceasta o nouă celebrare legendară a diversității muzicale și a lumii în care trăim. Electric Castle se află la cea de-a 11-a ediție, iar lineup-ul promite o experiență muzicală extraordinară.

Îi vei putea asculta pe rockerii de la Queens of the Stone Age și Bring Me the Horizon și te vei mișca pe beaturile lui DJ Shadow, Bonobo DJ Set sau Ninei Kraviz în decorul feeric al castelului medieval. Dacă nu ești fan dormit în cort, te poți caza la una dintre numeroasele pensiuni din Cluj Napoca – există autobuze care fac naveta între oraș și Bonțida.

Untold Festival, 8-11 august 2024

Festivalul Untold aduce în Parcul Central din Cluj supergrupuri de DJ și nume legendare din cultura underground, precum Swedish House Mafia, Sam Smith, Fisher sau Timmy Trumpet.

Aflat la cea de-a noua ediție, singurul festival de o asemenea amploare care are loc în centrul unui oraș promite și anul acesta o experiență muzicală completă, care include show-uri incendiare ale unor artiști renumiți ai muzicii techno, trance, house, trap și multe altele.

Jazz in the Park, 30 august – 1 septembrie 2024

La sfârșit de vară, în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia' vine unul dintre cei mai apreciați basiști și compozitori din lume: Avishai Cohen.

Pe aceeași scenă vor mai cânta și Manu Katché, bateristul francez care a lucrat cu nume celebre precum Sting și Peter Gabriel, și inovatorul pianist Tigran Hamasyan. În armonie cu atmosfera boemă a festivalului Jazz in the Park, vei avea ocazia unică de a vedea live o trupă funk extrem de populară în anii ‘70 – Cymande.

Alătură-te și tu festivalurilor și evenimentelor din Cluj Napoca anul acesta! În momentele libere vei putea vizita obiectivele turistice ale orașului de pe Someș, precum Parcul Cetățuia, Muzeul Steampunk Transilvania sau Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Bucură-te de aventuri captivante și distrează-te în decorul pitoresc al unui oraș plin de istorie!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton