Oamenii au găsit soluții pentru problemele cu care se confruntă: cer sfaturi altor oameni din comunitate. Evenimentele de orice tip, în care se poartă discuții valoroase, au luat amploare în ultima vreme, mai ales că majoritatea participanților iau pulsul comunității și ridică probleme la care se găsesc soluții demne de aplicat. Atunci când participi la un astfel de eveniment, din orice postură, este bine să fii remarcat de cât mai multă lume într-un mod pozitiv, pentru că vei reuși astfel să atragi oamenii spre tine fără prea mare efort. Iată câteva metode de a te evidenția cu succes în cadrul unui astfel de eveniment.
Încredere
O atitudine pozitivă, care să denote încredere în ceea ce spui, poate aduce mai multe beneficii decât te-ai fi așteptat la prima vedere. Ceea ce inspiri celor din jur printr-o încredere corectă și echilibrată se traduce printr-o imagine profesionistă și prin rezultate concrete pentru tine. Dacă prezinți o convingere personală, dacă vrei să vinzi un produs, dacă te prezinți, toate acestea și multe altele trebuie realizate cu încredere.
Vorbim aici de încrederea care nu este înfumurată și care poate fi ajutată cu doar câteva artificii pentru a ieși la iveală. Păstrează o postură corectă, demnă, alege o ținută comodă și corectă și un parfum de calitate precum Tom Ford și învață să menții un minim contact vizual pentru a da un plus de credibilitate în ceea ce spui. Chiar dacă poate să pară incomod la început, în realitate această atitudine se învață.
Discurs
Indiferent că vei avea sau nu un discurs public, trebuie să știi că puterea cuvintelor este cea care formează comunități solide. Iar dacă vrei ca mesajul tău chiar să aibă un impact sau să rămâi în mintea interlocutorilor, trebuie să ai o discuție coerentă cu ei. Exprimă-te corect, coerent, adaptat contextului social în ceea ce privește formulele de adresare (tu sau dumneavoastră).
Dacă simți că nu ești suficient de bine informat în legătură cu tema prezentată, documentează-te cât este necesar și nu ezita să ceri sfaturi de la specialiști sau să pui întrebări când este momentul. În plus, nonverbalul contează la fel de mult, deci asigură-te că gesturile, mimica feței și intonația sunt și ele în acord cu tipul de eveniment.
Politețe
Chiar dacă nu ții în geantă cea mai nouă ediție din manualul bunelor maniere, cu siguranță sunt câteva obiceiuri peste care să nu treci când vine vorba de evenimente publice. Salută, mulțumește și arată-ți interesul real pentru ce îți transmit interlocutorii. De partea cealaltă, arată sinceritate și, în cazul în care nu știi ceva, spune că te vei informa pentru a reveni cu un răspuns corect și evită să greșești.
Nu uita de eleganța servirii micilor gustări din pauzele de cafea, atenția la masă, dacă servirea acesteia este inclusă în eveniment și, de ce nu, înmânează o carte de vizită care să nu treacă neobservată – un alt element de business care nu ar trebui uitat.
Deschidere
Modul de a te adresa și postura corpului evidențiază, sau nu, o deschidere a ta în raport cu ce se prezintă. Exersează în așa fel încât să impui respect, dar să nu ții oamenii la distanță. Zâmbește și gesticulează armonios, iar dacă ți se pare că totuși oamenii ezită spre tine, este bine să declari și verbal că ești deschis la discuții; pentru mulți acesta este un imbold suficient de puternic.
Atitudinea post-eveniment
De regulă, la evenimentele publice există și o parte de relaționare, de schimb de experiențe și dialoguri structurate sau libere. După aceste dialoguri, în care se face cunoștință, se planifică viitoare întâlniri și se găsesc soluții mutual avantajoase, este bine ca aspectele stabilite să fie livrate concret.
Seriozitatea la acest capitol denotă profesionalism chiar dacă nu ești la un eveniment din partea unui business sau dacă nu ai unul. Este vorba despre calitatea umană, al cărei grad crește atunci când livrezi ceea ce promiți.
În final, orice experiență de acest tip, care s-ar putea într-o oarecare măsură să ți se pară incomodă, are potențialul de a te scoate din bula ta comodă. Acest lucru ne ajută de obicei să întâlnim situații care să ne motiveze, să ne forțeze să exersăm mai mult, să facem mai mult și să ne simțim bine în propria piele în timp ce facem asta. Așadar, respectă pașii de mai sus, adaugă ce te face să te simți comod și vei avea o prezență remarcabilă la următorul eveniment.
Sursa Foto: Pixabay