Într-o lume în care căutăm permanent perfecţiunea, o soluţie inovatoare care transformă felul în care arată pielea noastră câştigă tot mai multă popularitate în rândul doamnelor, dar şi al domnilor! Fillerele dermice îţi schimbă din interior tenul şi anulează semnele îmbătrânirii, mult mai eficient decât ar putea să o facă vreodată cremele şi serumurile pe care le folosim acasă, în rutina de îngrijire. Dacă vrei să te îndrepţi spre astfel de tratamente de înfrumuseţare, află din rândurile următoare cum funcţionează şi ce efecte îţi asigură!
Fillerele dermice, aliaţii tăi împotriva îmbătrânirii!
Beneficiile intervenţiilor
Dacă te afli în jurul pragului de 30 de ani, probabil ai sesizat că pielea ta devine mai uscată şi mai puţin luminoasă. Este un efect perfect firesc al trecerii vremii, care ne face să pierdem din fermitate şi din volum în tot mai multe zone ale chipului. Aici intervine magia esteticii: tratament inovator, fillerele dermice restaurează în mod non-invaziv aspectul pielii!
„Fillerele dermice pot fi sintetice sau naturale. În general, cele mai populare sunt fillere pe bază de acid hialuronic.’, explică Răzvan Vasilas, fondatorul DRV Clinic. „Mai pot exista şi fillere cu colagen sau cu acid polilactic. Vorbim despre intervenţii realizate prin injectare, care combină ştiinţa şi arta, pentru obţinerea unor rezultate de neegalat. Ele îmbunătăţesc aspectul, fără a crea însă acel efect artificial, de care se tem pacienţii.’
Efectul final este unul de rejuvenare, indiferent de zona pe care optezi să o transformi. În plus, intervenţiile realizate prin intermediul fillerelor dermice sunt simple, nedureroase şi rapide, ţinând astfel pasul cu ritmul alert de viaţă din ziua de astăzi şi fiind preferate în locul procedurilor estetice chirurgicale complicate, chiar dacă oferă efecte doar temporare.
Răzvan Vasilas, fondator clinică estetică: „Fillerele dermice se dovedesc a fi ideale pentru cei care au un program încărcat. Pacienţii îşi pot relua activităţile normale aproape instantaneu după tratament, întrucât nu necesită o recuperare aparte. Chiar dacă nu sunt permanente, efectele fillerelor pot dura de la câteva luni, până la un an, în funcţie de tipul de substanţă aleasă şi de zona de tratament.’
Ce zone tratează fillerele dermice
„Nu uniformizăm, ci amplificăm frumuseţea naturală!’
Fillerele dermice sunt, totodată, şi deosebit de versatile, şi de principiu următesc trei direcţii clare: adaugă volum, atenuează ridurile, conturează trăsăturile. Cel mai des, fillerele dermice sunt utilizate pentru tratarea cicatricilor lăsate de acneea agresivă, dar şi atunci când vine vorba despre umplerea ridurilor şi pentru transformarea aspectului pielii din zona gâtului, decolteului sau mâinilor. Indiferent de zonă, scopul final este acelaşi: lupta cu trecerea timpului, fără a compromite însă caracteristicile faciale unice ale fiecărui pacient.
Răzvan Vasilas, fondator clinică estetică: „Estetica nu are scopul de a uniformiza, ci de a amplifica frumuseţea naturală. Probabil una dintre cele mai populare întrebuinţări ale fillerelor dermice este de a accentua zona pomeţilor care are tendinţa să piardă din volum, odată cu trecerea anilor. Fillerele pot oferi un efect de lifting natural, creând o structură facială mai bine conturată. Totodată, pacienţii apelează la fillerele dermice şi pentru zona buzelor. Ele oferă acel efect de buze mai pline, mai hidratate, pot accentua linia naturală, definind mai bine forma. Pot elimina inclusiv acele riduri fine care apar în jurul buzelor.’
Cu ajutorul fillerelor dermice poţi scăpa şi de liniile din zona funţii, de ridurile nazogeniene, dar şi de cele marionetă, care adaugă chiar şi 10 ani, peste vârsta reală. Totodată, dacă visezi la o linie a maxilarului mai bine definită, ar trebui să te interesezi dacă eşti candidatul ideal pentru fillerele dermice. Tot ele pot corecta şi aspectul obosit şi umflat din zona ochilor şi pot aduce şi mici schimbări dacă eşti nemulţumit de forma nasului.
Fillerele dermice, programarea pas cu pas
Fillerele dermice necesită un control estetic amănunţit. Specialiştii îţi vor evalua obiectivele estetice şi, pe baza lor, vor crea un plan de tratament personalizat, care să cuprindă tipul şi cantitatea de substanţă necesară, precum şi zonele pe care vrei să le transformi.
Răzvan Vasilas, fondator clinică estetică: „Orice intervenţie care implică fillere dermice va fi realizată sub efect anestezic, pentru a asigura confortul pacientului. Cu ajutorul unui ac fin, specialiştii în estetică vor injecta meticulos substanţa potrivită, în locul potrivit. Tehnicile vor fi diferite, pentru fiecare tratament în parte, în aşa fel încât substanţa să fie distribuită uniform. Urmează evaluarea imediată, etapă în care se mai pot face mici ajustări, dacă este cazul. Special pentru pacienţii noştri, apelăm şi la o programare tip follow-up, pentru a evalua longevitatea şi eficacitatea tratamentului. Tot în acest moment, putem planifica deja şi când ar trebui să aibă loc şedinţele ulterioare de întreţinere.’
Înainte de a pleca de la clinică, specialistul îţi va împărtăşi recomandările, pentru ca rezultatele să reziste cât mai mult, iar vindecarea ta să nu întâmpine probleme. De principiu, ar trebui să eviţi să te expui la căldură sau la frig intens, în următoarele ore, să eviţi masajele faciale şi activităţile fizice intense vreme de câteva zile şi să aplici, dacă este necesar, creme hidratante şi serumuri calmante, pentru a-ţi menţine pielea hidratată. Fillerele dermice sunt considerate tratamente sigure, atunci când sunt realizate de medici cu experienţă. Cu toate acestea, trebuie să îi împărtăşeşti specialistului dacă eşti însărcinată, dacă alăptezi sau dacă suferi de anumite boli şi urmezi tratamente. Tu ce zonă a chipului visezi să îţi transformi?
*Acest articol este STRICT informativ! Pentru date suplimentare şi soluţii personalizate, adresează-te specialistului!*