Fructele de mare: aliații noștri de vară

.

Platourile cu fructe de mare sunt vedetele verii. Oportunitatea de a-ți completa dieta cu vitamine, minerale și oligoelemente din ocean. Mai ales că fiecare are punctul său forte. Într-adevăr, creveții, crabii, stridiile și alte crustacee sunt bogate în nutrienți buni pentru sănătate. Alături de pește, sunt deosebit de importante pentru dieta noastră și, în general, pentru starea noastră de bine. Iată un mic bilanț al numeroaselor beneficii ale acestor fructe de mare delicioase.

Creveți, pentru inimă


75 de grame de creveți acoperă 60% din necesarul nostru de acizi grași esențiali, care acționează la toate nivelurile: subțierea sângelui, luptă împotriva hipertensiunii, previn tulburările cardiovasculare și ameliorează insuficiența venoasă. Datorită proprietăților lor antiinflamatorii, sunt și un atu împotriva osteoartritei, acționând ca analgezice. Reduc frecvența crizelor și ajută pacienții să-și recapete o mai bună flexibilitate articulară. De asemenea, garantează buna funcționare a creierului. Într-adevăr, unele studii au arătat că marii consumatori de Omega-3 procesează informațiile mai rapid. De asemenea, au o capacitate de memorare mai bună decât alții. 


În cele din urmă, întăresc rezistența la stres și ajută la menținerea unei bune dispoziții. Creveții sunt, de asemenea, foarte bogați în vitamine din grupa B, acționând împotriva oboselii. În plus, sunt un aliment cu greutate pană: 93 kcal/100 g, adică vreo zece creveți, evident, cu condiția să nu îi îneci în maioneză! Mai degrabă, alege-i pregătiți la cuptor, cu sos de unt, usturoi și pătrunjel, alături de un pahar de bere fara alcool rece și delicioasă.

Stridiile și scoicile, pentru imunitate

Stridiile te mențin sănătoasă. Într-adevăr, degustând câteva stridii: 100g acoperă 60% din necesarul nostru de zinc, un mineral cu proprietăți imunostimulante. Rolul lor este de a neutraliza și distruge agenții patogeni înainte ca aceștia să provoace boli infecțioase. Cireașa de pe tort, zincul reglează și sebumul. Cu alte cuvinte, dă un impuls tenului mixt și gras pentru a lupta împotriva acneei și pentru a accelera dispariția coșurilor. În cele din urmă, stridiile sunt o sursă generoasă de minerale bune. Pe lângă zinc, sunt bogate în: 


  • magneziu, eficient împotriva oboselii și a stresului,
  • fosfor, care ne oferă energie,
  • potasiu, esențial pentru buna funcționare a inimii,
  • calciu, aliatul oaselor,
  • fier, anti-anemie
  • seleniu, antioxidant.

Pe scurt, compoziția ideală pentru a asigura buna funcționare a organismului care va rezista mai eficient împotriva atacurilor virale sau bacteriene.

Crabul, pentru regenerarea de țesuturi

Ca toate fructele de mare, crabul joacă un rol cheie în regenerarea țesuturilor. Cuprul, zincul, seleniul și fosforul care se găsesc în carnea lui participă activ la protecția membranelor din jurul țesuturilor musculare și organice. Acești nutrienți sunt, de asemenea, implicați în producerea oaselor și a dinților, în producția de celule roșii din sânge și sunt excelenți agenți antioxidanți care protejează organismul de radicalii liberi, responsabili de dezvoltarea multor boli precum cancerul.


Se știe că vitaminele din grupa B sintetizează și furnizează energie organismului. Crabul conține o doză excelentă de vitamina B12 care, în combinație cu acidul folic, permite producerea de globule roșii și este util pentru buna sănătate a diferitelor celule din organism. Vitaminele B2 și B3 regăsite în carnea crabilor sunt esențiale pentru creșterea și formarea ADN-ului.

Homarul, pentru reglarea glicemiei

Homarul este deosebit de bogat în vanadiu, un mineral puțin cunoscut care, potrivit unor studii, ar putea spori acțiunea insulinei în organism, ajutând la reglarea zahărului din sânge. În studiile efectuate la Centrul de Diabet Joslin din Harvard, s-a observat că vanadiul îmbunătățește sensibilitatea la insulină și scade colesterolul.


În ciuda aromei sale bogate, homarul este unul dintre cel mai puțin grase crustacee, cu condiția să nu-l îneci în unt topit. Conține mai puține grăsimi decât carnea de vită, porc și chiar pui. Așadar, nu doar gustos, dar deosebit de important pentru sănătate.

Mica lume subacvatică este departe de a fi de neglijat când vine vorba despre beneficii pentru sănătate, peștele și fructele de mare de toate felurile fiind deosebit de bogate în proteine, minerale și nutrienți. 

Sursa foto: Shutterstock


(P) Material publicitar realizat împreună cu Mega Image